Le-aș spune și "Biscuiți Mărțișor" - deci vă servim pe toți cu Mărțișoare delicioase și frumoase :) Observați la pasul 13 cum le-am asamblat pentru Sofia la școală, eu cred că vor fi cel mai bine primite din toate pănă acum.
Am ales anume această rețetă pentru că biscuiții se fac foarte repede, au culoare și textură frumoase - mai ales că se poate improviza aici, cum am făcut eu la colorantul de sfeclă(la pasul 15 explicația). Se pot face și cu cacao, puțin turmeric - adică maro sau galbeni.
Am tot testat această rețetă de 3 ori săptămâna trecută, mi-a plăcut mult compoziția, ideea și multele păreri pozitive la rețetă. Surpriza mi-a fost după prima încercare - biscuiții au fost foarte fragezi dar neplăcut de nisipoși și înecăcioși, fără un pahar de apă pe lângă noi nu mergeau pe gât. Vă dați seama că după așa experiențe nu mai cred în rețete până nu le testez singură.
Să vă spun ce am făcut - în rețeta originală se pun 120g amidon și 80g de făină. Eu am micșorat aceste proporții până am obținut biscuiți foarte fragezi, dar nu înecăcioși, cel puțin soțul mi-a spus că ultima serie a fost cea mai reușită, cu 150g făină și 50g amidon. Deci așa voi pune și ingredientele mai jos.
Din aceste cantități ies cam 30 de biscuiți.