Ingrediente
●
Ulei fara miros
0.5 pahare
●
Faina alba calitate superioara
2 pahare
●
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
●
Suc de lamaie
2 lingurite
●
Praf de copt
0.5 lingurite
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Nucile se maruntesc bine in blender.
Pas 2
Faina se cerne si se amesteca cu praf de copt, aici puteti adauga dupa preferinta si scortisoara.
Pas 3
Intr-o cratita sau bol termorezistent de pun apa, uleiul, zaharul si mierea. Apoi se pune pe baie de aburi si se amesteca pana nu se dizolva mierea si zaharul.
Pas 4
Bicarbonatul de sodiu se amesteca cu sucul de lamaie(se stinge), apoi se adauga in compozitia de miere si apa. Amestecati bine si observati ca va face spuma si va creste putin in volum.
Pas 5
Luati cratita de pe aburi, adaugati nucile si iarasi amestecati bine.
Pas 6
Adaugati amestecul de faina la compozitia de mai sus. Amestecati bine cu telul sa nu fie cocoloase. Trebuie sa fie un aluat ca de chec.
Pas 7
Turnati aluatul intr-o tava dreptunghiulara cu borduri mai inalte, asternuta cu hartie de copt. Deasupra puteti pune bucatele de mere sau pere.
Pas 8
Puneti checul la cuptor si lasati sa se coaca la temperatura medie, aproximativ 45-50 de min - pana creste si se rumeneste bine(faceti testul cu scobitoarea).
Pas 9
Lasati sa se racoreasca, il portionati si savurati:)
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(10 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (7 voturi)