Ingrediente
●
Pulpe de pui
1.5 kg
puteți lua pulpe cu os sau fără, merg și niște bucățele de piept încadrate pe aici
●
Iaurt
400 g
ideal ar fi un iaurt grecesc mai gras - dar puneți de care aveți
●
Condiment Gyros
2 lingurite
●
Ulei de măsline
3 linguri
●
Piper negru macinat
0.25 lingurite
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Spălați și curățați bine carnea de pui, o puneți într-un bol mai adânc.
Pas 3
Treceți usturoiul prin presă și îl puneți peste iaurt.
Pas 4
Stoarceți tot acolo zeama de la o jumătate de lămâie.
Pas 5
Adăugați mirodeniile, sarea, uleiul de măsline și piperul negru măcinat.
Pas 6
Amestecați bine carnea și restul ingredientelor.
Acum puteți lăsa carnea la marinat câteva ore sau chiar peste noapte. Eu o pun imediat în cuptor, de obicei suntem grăbiți :)
Pas 7
Aranjați carnea într-o tavă de cuptor - recomand să fie o tavă mai largă, pulpele nu trebuie să fie aglomerate prea mult, vor lăsa zeamă și în loc să se coacă vor fi fierte. Așa au loc suficient și se rumenesc frumos.
Pas 8
Le țineți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 40-45 de minute sau până se rumenesc cum vă place.
Pas 9
Serviți calde cu orice garnitură vă place, o salată, sau montați un Gyros grecesc cu sugestiile pe care vi le-am dat în prezentarea rețetei (aveți link-urile spre rețete acolo).
Este foarte bună carnea gătită așa și de fiecare dată este prea puțină când o fac.
Poftă Bună!
Cantitate:
1500 g
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)