Dovlecei cu pui la tigaie
Mi-a placut ideea cand am vazut-o la un cooking show, in original se face si cu carne de porc, eu am adaptat-o la un piept de pui.
Se prepara cam in 15 minute, o solutie buna pentru a nu sta prea mult la gatit in bucatarie si ca raspuns la intrebare "ce se mai poate face cu dovlecei?", ca tot este plin sezon.
Foarte gustos, combinata cu un piure de mazare verde este mancarea perfecta, usoara si sanatoasa.
Si un nou articol pe blog, despre ce mai facem, pe unde suntem!
Ingrediente
●
Dovlecel
1 buc
eu am avut un zuchini
●
Sos de soia
4 linguri
optional puteti adauga si putin sos de peste
●
Piper
0.25 lingurite
si putin patrunjel uscat optional
●
Ulei de floarea soarelui
100 ml
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Se pune uleiul la incins intr-o tigaie mai adanca - foarte important aici sa fie chiar incins uleiul, nu doar incalzit.
Apoi se adauga pieptul de pui taiat subtire si pe lung - amestecati.
Pas 2
Dupa 5 minute adaugati dovlecelul taiat julien mai gros - amestecati periodic.
Pas 3
Dupa inca 5 minute adaugati sosul de soia, patrunjelul uscat si piperul - amestecati si mai lasati 2 minute pe foc.
Aveti grija cu sarea, sosul de soia fiind sarat nu prea mai trebuie potrivit de sare.
Pas 4
Si gata, recomand sa nu cumva sa lasati mai mult pe foc tigaia - ati putea avea impresia ca nu se face carnea si legumele asa repede dar sa stiti ca se fac taman bine.
Altfel riscati sa faceti dovlecelul piure.
Pas 5
Il puteti servi pe un piure de mazare(va urma reteta) sau ca atare, cu orice garnitura sau salata preferata.
Pas 6
Aici separat piureul de mazare si mancarea.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(3-4 portii)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
5 min
Data publicarii:
Nota:
5 (4 voturi)