La mine acasă li se spune "pârjoale", la mama acasă sunt "kotlety"(în rusă), aici în România le zice "chiftele" - deci fiecare le numește cum știe, important este că sunt delicioase și nelipsite de la orice masă festivă. Și mai gustoase decât la mama mea nu am mâncat la nimeni, ea este expert și le face la fiecare sărbătoare, mai congelează din ele, așa gata făcute - la orice ocazie are chiftele în congelator.
Cel mai important factor pentru rețeta de chiftele bune este să știți exact ce carne ați dat prin mașina de tocat, nici într-un caz nu se cumpără carne gata tocată, plină de grăsime și de proastă calitate. De obicei punem carne de vită și porc în proporții egale, mama face mai mult cu pulpă de porc, mai nou am învățat să le fac doar din carne de vită/vițel, oricum aveți grijă să știți exact ce carne s-a tocat pentru chiftele. Aici aveți și o rețetă de chiftele cu carne de pui, cam după aceeași metodă.
Modul de gătit la fel poate varia, cele mai bune sunt cele făcute în ulei, vedeți în pași metoda - mai dietetice sunt făcute la cuptor (aveți poză la pasul 8) sau pe tigaie ceramică fără ulei, un pic mai uscate dar la fel de delicioase.
Deci, vă recomand să le încercați neapărat, oricine a gustat din pârjoalele mele au cerut rețeta. Recomand neapărat să vă faceți și rezerve în congelator, sunt foarte utile la musafiri neașteptați sau atunci când nu aveți chef de gătit - își păstrează perfect gustul și textura după decongelare.