La mine acasa li se spune "parjoale", la mama acasa sunt "kotlety"(in rusa), aici in Romania le zice "chiftele" - deci fiecare le numeste cum stie, important este ca sunt delicioase si nelipsite de la orice masa festiva. Si mai gustoase decat la mama mea nu am mancat la nimeni, ea este expert si le face la fiecare sarbatoare, mai congeleaza din ele, asa gata facute - la orice ocazie are chiftele in congelator.
Cel mai important factor pentru reteta de chiftele bune este sa stiti exact ce carne ati dat prin masina de tocat, nici intr-un caz nu se cumpara carne gata tocata, plina de grasime si de proasta calitate. De obicei punem carne de vita si porc in proportii egale, mama face mai mult cu pulpa de porc, mai nou am invatat sa le fac doar din carne de vita/vitel, oricum aveti grija sa stiti exact ce carne s-a tocat pentru chiftele. Aici aveti si o reteta de chiftele cu carne de pui, cam dupa aceeasi metoda.
Modul de gatit la fel poate varia, cele mai bune sunt cele facute in ulei, vedeti in pasi metoda - mai dietetice sunt facute la cuptor(aveti poza la pasul 8) sau pe tigaie ceramica fara ulei, un pic mai uscate dar la fel de deicioase.
Deci, va recomand sa le incercati neaparat, oricine a gustat din parjoalele mele au cerut reteta. Recomand neaparat sa va faceti si rezerve in congelator, sunt foarte utile la musafiri neasteptati sau atunci cand nu aveti chef de gatit - isi pastreaza perfect gustul si textura dupa decongelare.