Friptura de pui la tigaie, cu ceapa si oua
Am revenit, gata cu pauzele, vacantele, incepem usor rutina zilnica si bineinteles mancarurile simple si gustoase. Vreau sa incep anul cu aceasta reteta de friptura de pui la tigaie, dar gatita cu ceapa si oua - de fapt e o reteta azera si se mai numeste "Cihirtma", este preluata de pe blogul prietenei noastre Natalia dedicat in exclusivitate retetelor lchf sau keto. Am incercat pentru ca era o mancare de pui simpla si rapida, dar dupa prima gustare a devenit una din preferatele noastre si chiar la indemana cand nu mai am chef sa dau drumul la cuptor sau sa ma complic cu altele. Sosul de oua cu ceapa calita aduc o savoare deosebita pulpelor de pui, si recomand sa nu ignorati untul in reteta, mai ales daca vreti sa mancati gustos, putin altfel si mai keto :) Eu am adaptat putin aceasta reteta de pulpe la tigaie gusturilor noastre, folosesc un pic mai putin unt si adaug in oua putina apa, smantana lichida sau lapte, sa fie sosul mai cremos si moale(altfel tinde sa se faca mai omleta) - totul depinde de gusturile voastre.
Natalia m-a facut curioasa cu dieta lchf, am inceput-o si eu dupa Sarbatori, merge foarte bine si sunt sigura ca nu incurca dupa mesele copioase. Dar cu siguranta va fi benefica si pentru site, cu aceasta ocazie voi face o sectiune de retete keto-low carb - foarte interesante si simple.
Ingrediente
●
Pulpe de pui dezosate
600 g
4 bucati aproximativ - cu sau fara piele
●
Piper negru macinat
0.25 lingurite
●
Zeama de lamaie
2 linguri
optional
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-o tigaie mare, puneti pulpele de pui cu pielea in jos(daca o au) - observati ca nu trebuie sa ungeti cu nimic tigaia si nu este preincalzita.
Le presarati cu sare si piper deasupra.
Pas 2
Deasupra puneti 40g de unt taiat bucatele si turnati jumatate pahar de apa simpla.
Pas 3
Acoperiti tigaia cu capac si o puneti pe foc mediu.
Veti observa ca untul se topeste repede si carnea se va cali incet sub capac.
Pas 4
Timpul de gatire depinde de carnea pe care o folositi - bineinteles nu uitati s-o intoarceti si pe partea cealalta - este foarte important sa se gateasca si rumeneasca incet.
As zice cam 10-15 minute pe fiecare parte(pentru pui de comert), aveti grija si la focul sub tigaie, daca pulpele se rumenesc prea repede, il faceti mai mic.
Pas 5
Pana se face carnea, curatati si taiati o ceapa julien.
Topiti intr-o tigaie inca 40g de unt si caliti ceapa pana se rumeneste frumos, inchideti focul si o lasati putin.
Pas 6
Cand puiul este gata, optional puteti adauga deasupra putina zeama de lamaie - eu de multe ori uit si nu prea observa ai mei diferenta :)
Pas 7
Adaugati si ceapa calita in tigaia cu carne.
Pas 8
Ouale se bat bine cu o furculita si putina sare. Le adaugati si pe ele in tigaie.
Pentru a face sosul de oua putin mai cremos eu adaug jumatate de pahar apa, smantana dulce sau lapte(daca tineti dieta keto lapte nu aveti voie!).
Pas 9
Acoperiti tigaia cu capac, lasati un minut pe foc apoi il opriti si lasati asa acoperit inca 10 minute.
Pas 10
Serviti cald cu o salata de legume sau orice garnitura preferati.
Pofta Buna!
Cantitate:
700 g
(4 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii: