Friptura de pui la tigaie, cu ceapa si oua

Friptura de pui la tigaie, cu ceapa si oua

Am revenit, gata cu pauzele, vacantele, incepem usor rutina zilnica si bineinteles mancarurile simple si gustoase. Vreau sa incep anul cu aceasta reteta de friptura de pui la tigaie, dar gatita cu ceapa si oua - de fapt e o reteta azera si se mai numeste "Cihirtma", este preluata de pe blogul prietenei noastre Natalia dedicat in exclusivitate retetelor lchf sau keto. Am incercat pentru ca era o mancare de pui simpla si rapida, dar dupa prima gustare a devenit una din preferatele noastre si chiar la indemana cand nu mai am chef sa dau drumul la cuptor sau sa ma complic cu altele. Sosul de oua cu ceapa calita aduc o savoare deosebita pulpelor de pui, si recomand sa nu ignorati untul in reteta, mai ales daca vreti sa mancati gustos, putin altfel si mai keto :) Eu am adaptat putin aceasta reteta de pulpe la tigaie gusturilor noastre, folosesc un pic mai putin unt si adaug in oua putina apa, smantana lichida sau lapte, sa fie sosul mai cremos si moale(altfel tinde sa se faca mai omleta) - totul depinde de gusturile voastre.

Natalia m-a facut curioasa cu dieta lchf, am inceput-o si eu dupa Sarbatori, merge foarte bine si sunt sigura ca nu incurca dupa mesele copioase. Dar cu siguranta va fi benefica si pentru site, cu aceasta ocazie voi face o sectiune de retete keto-low carb - foarte interesante si simple.

Ingrediente

Pulpe de pui dezosate
600 g
4 bucati aproximativ - cu sau fara piele
Ceapa (mare)
1 buc
Oua
3 buc
Unt
80 g
Sare
1 lingurita
Piper negru macinat
0.25 lingurite
Zeama de lamaie
2 linguri
optional

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-o tigaie mare, puneti pulpele de pui cu pielea in jos(daca o au) - observati ca nu trebuie sa ungeti cu nimic tigaia si nu este preincalzita.

Le presarati cu sare si piper deasupra.

Friptura de pui la tigaie, cu ceapa si oua - Pas 1
Pas 2

Deasupra puneti 40g de unt taiat bucatele si turnati jumatate pahar de apa simpla.

Friptura de pui la tigaie, cu ceapa si oua - Pas 2
Pas 3

Acoperiti tigaia cu capac si o puneti pe foc mediu.

Veti observa ca untul se topeste repede si carnea se va cali incet sub capac.

Friptura de pui la tigaie, cu ceapa si oua - Pas 3
Pas 4

Timpul de gatire depinde de carnea pe care o folositi - bineinteles nu uitati s-o intoarceti si pe partea cealalta - este foarte important sa se gateasca si rumeneasca incet.

As zice cam 10-15 minute pe fiecare parte(pentru pui de comert), aveti grija si la focul sub tigaie, daca pulpele se rumenesc prea repede, il faceti mai mic.

Friptura de pui la tigaie, cu ceapa si oua - Pas 4
Pas 5

Pana se face carnea, curatati si taiati o ceapa julien.

Topiti intr-o tigaie inca 40g de unt si caliti ceapa pana se rumeneste frumos, inchideti focul si o lasati putin.

Friptura de pui la tigaie, cu ceapa si oua - Pas 5
Pas 6

Cand puiul este gata, optional puteti adauga deasupra putina zeama de lamaie - eu de multe ori uit si nu prea observa ai mei diferenta :)

Friptura de pui la tigaie, cu ceapa si oua - Pas 6
Pas 7

Adaugati si ceapa calita in tigaia cu carne.

Friptura de pui la tigaie, cu ceapa si oua - Pas 7
Pas 8

Ouale se bat bine cu o furculita si putina sare. Le adaugati si pe ele in tigaie.

Pentru a face sosul de oua putin mai cremos eu adaug jumatate de pahar  apa, smantana dulce sau lapte(daca tineti dieta keto lapte nu aveti voie!).

Friptura de pui la tigaie, cu ceapa si oua - Pas 8
Pas 9

Acoperiti tigaia cu capac, lasati un minut pe foc apoi il opriti si lasati asa acoperit inca 10 minute.

Friptura de pui la tigaie, cu ceapa si oua - Pas 9
Pas 10

Serviti cald cu o salata de legume sau orice garnitura preferati.

Pofta Buna!

Friptura de pui la tigaie, cu ceapa si oua - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 700 g (4 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

adriana st
Stroe Adriana (adriana st) 17 Jan 2018, 11:37

La multi ani draga Lena, un an bun si multumim pentru reteta. Sunt sigura ca este f. gustoasa, desi va starni mania bucatareselor cool din cauza untului si a ou[lor.

ButucElena922
Butuc Elena (ButucElena922) Stroe Adriana (adriana st) 17 Jan 2018, 16:10

Multumesc Adriana!

Bucataresele cool si in trend trebuie sa stie ca, mai nou untul si ouale sunt ok si chiar recomandate :)

RuxandraIrina
RuxandraIrina 18 Jan 2018, 09:50

La multi ani, Lena! Un an plin de reusite si bucurii! :)

Oare reteta asta se poate face si cu curcan?

lena
Elena (lena) RuxandraIrina 18 Jan 2018, 10:19

Sigur, doar ca aveti grija sa gatiti carnea un pic mai mult.

Multumesc mult!

RuxandraIrina
RuxandraIrina 23 Jan 2018, 16:31

Am gatit reteta, inlocuind puiul cu curcan (nu avem o sursa de pui sanatosi si am citit undeva ca macar curcanii nu sunt asa plini de estrogeni si antibiotice). N-am mai apucat sa-i fac poza. Asa repede s-a mancat. E o reteta usoara si delicioasa.

lena
Elena (lena) RuxandraIrina 23 Jan 2018, 16:38

Super, sa va fie de bine! 🌷