Fajitas la tigaie

Fajitas la tigaie

Iesiti putin din zona de comfort cu ciorbe, tocanite si dulciuri traditionale, incercati una din cele mai delicioase si simple retete mexicane - Fajitas! Este o mancare rapida, care de obicei se prepara la tigaie(varianta la cuptor mi se pare mai uscata si nu asa frageda) cu carne de porc, pui sau vita si neaparat legume. Exemplar este s-o serviti in lipii tortilla, acum se gasesc in mai toate magazinele mari, cu niste iaurt si salsa de legume proaspata, aromata si picanta(vedeti in pasi toate instructiunile).

Mie mi-a placut atat de mult, incat nu m-as ancora neaparat s-o servesc cu lipii, cred ca ar merge minunat aceasta Fajitas mexicana si cu o garnitura de orez sau cartofi, daca preferati. Mai jos am facut reteta cu muschiulet de porc, dar merge sa-l inlocuiti cu piept de pui sau carnea de vita preferata.

Apropo, ingredientele pentru salsa le gasiti separat, la pasul 4, sa nu va incurcati cu prea multe ingrediente de baza pentru reteta de Fajitas.

Ingrediente

Muschiulet de porc
2 buc
puteti inlocui cu 1 kg piept de pui sau carnea de vita preferata
Usturoi(catei)
3 buc
Oregano uscat
1 lingurita
Portocale
0.5 buc
Scortisoara macinata
0.5 lingurite
Otet de mere
3 linguri
Boia ardei dulce sau iute
2 lingurite
sau fulgi de chilli
Sare
1 lingura
Piper macinat
0.25 lingurite
Ulei
100 ml
Ardei gras galben
1 buc
Ardei gras rosu
1 buc
Ardei gras verde
1 buc
Lipii tortilla
6 buc
optional, puteti servi fajitas si cu o garnitura de orez sau cartofi
Iaurt cremos
200 g
pentru servire
Salsa de legume
200 g
vedeti in pasi varianta mea de casa, rapida si fresh
Ceapa
1 buc

Pasi de urmat

1

Mai intai taiati carnea felii cat mai subtiri si lungi.

2

Intr-un bol amestecati pentru marinada - 3 catei de usturoi pisat, sucul de la o jumatate de portocala, 1 lingurita oregano, 3 linguri otet de mere, 0.5 lingurita scortisoara, 1 lingurita de boia sau fulgi de chilli, 1 lingura de sare si putin piper negru macinat.

3

Turnati aceasta peste carnea feliata, amestecati bine si lasati la marinat in frigider pentru 1-3 ore.

4

In acest timp puteti pregati repede o salsa de legume de casa:

- tocati marunt 1-2 rosii, 1 ardei iute(sau neiute), 0.5 bucata de ceapa rosie/alba, 0.5 legatura de patrunjel proaspat;

- puneti totul intr-un bol, asezonati cu sare dupa gust si suc de la o jumatate de lamaie sau lime.

- lasati la frigider sa se marineze cat pregatiti Fajitas.

5

Efectiv pentru mancarea Fajitas taiati felii lungi cei 3 ardei grasi - rosu, galben si verde.

La fel si ceapa alba o taiati felii groase si lungi.

6

Dupa ce s-a marinat carnea, o scoateti din frigider si va apucati efectiv de gatit Fajitas.

Mai intai incingeti bine uleiul intr-o tigaie adanca si mare, apoi adaugati ardeii felii si ceapa. Amestecati periodic si le caliti la foc iute, rapid.

7

Cand incep sa se rumeneasca usor si se inmoaie putin, le scoateti cu o spatula din tigaie si puneti intr-o farfurie adanca.

8

In uleiul fierbinte din tigaie, ramas dupa calitul legumelor,  adaugati carnea marinata.

Amestecati periodic in ea, sa se desfaca bucatile.

9

Cand incepe sa se rumeneasca adaugati inca 1-2 lingurite de boia, amestecati si mai caliti 3-4 minute.

10

Acum puneti inapoi in tigaie, peste carnea gatita, ardeii si ceapa calite putin mai inainte.

11

Amestecati bine, mai lasati sa se gateasca impreuna 2-3 minute si inchideti focul.

12

Fajitas se serveste cald, in mod exemplar astfel:

- luati o lipie tortilla, o ungeti in mijloc cu putin iaurt mai gras, deasupra puneti cateva linguri de fajitas, apoi totul deasupra asezonati cu salsa de legume proaspete. Indoiti lipia in jumatate, sau rulati daca este mai mare si savurati, este delicios!

Dar eu as combina Fajitas si cu niste orez data viitoare, dar fara lipii, bineinteles.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (6 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !