De fapt cred ca stiti aceasta mancare marocana dupa denumirea "Tajine de pui cu masline si lamai murate", dar m-am framantat eu mult daca sa-mi cumpar sau nu un vas Tajine(este cam scump!) ca sa testez aceasta reteta. Pana la urma am zis ca este imposibil sa le am pe toate si ar fi bine daca se pot adapta retetele mai specifice la vasele clasice de bucatarie, cele pe care le avem toti acasa. Deci da, se poate gati si in tigaie adanca si nu cred ca este mai rau decat ce am gustat la un restaurant marocan, ba chiar mai bun.
Referitor la combinatia de arome, eu ma consider destul de atenta cu gusturile noi, nu amestec totul in disperare si prefer sa gust altundeva si daca imi place lucrez la reteta acasa. Asa s-a intamplat si cu acest pui cu masline si lamaie, l-am gustat intr-un restaurant marocan din Paris, mi-a placut mult si de atunci am facut teste pentru o reteta asemanatoare dar intr-o varianta mai de casa. Este extraordinar de bun, sosul colorat si dens, aromele minunate, maslinele perfecte si lamaia exact la locul ei.
M-am poticnit initial de lamaile murate, chiar am asteptat o luna sa se mureze dar le-am aruncat - lamaile de la noi, chiar si cele bio, au alt gust si aroma. Nu stiu daca merita sa va chinuiti, mai bine vedeti in pasi solutia mea rapida cum sa faceti lamai murate in 20 de minute! Chiar si asa recomand sa le adaugati cu atentie, mie imi place sa gust 1-2 bucatele in mancare, dar prea multe incurca. Ele isi dau gustul si aroma in sos dar sa le mancati direct depinde de preferinte, sotul meu le mananca cu placere, de exemplu.