Pilaf de pui, cu gutuie

Pilaf de pui, cu gutuie

Cine spune ca studentii manaca doar cartofi prajiti si mancare fast-food? Este corect, partial, pentru ca sunt altii care mai si gatesc ceva prin camine, nu mari mancaruri dar se gateste.

Asa si pilaful asta cu gutui l-am mancat prima data in camin, a facut o prietena si m-a servit - de atunci in fiecare sezon de gutui il gatesc si place la toata lumea. Ca atare gutuia nu este f. dulce si combinata cu mancaruri sarate este foarte buna, are un gust acrisor si putin aromat. In pilaf nu pun mirodenii, decat sare, pentru ca aroma de gutui sa se simta mai bine.

Va recomand cu incredere, chiar sa incercati daca vreti o mancare simpla dar si deosebita in acelasi timp.

Ingrediente

Piept de pui
1 buc
Ceapa alba
1 buc
Morcovi
1 buc
Orez - bob rotund
1 pahare
Apa
2 pahare
Sare
1 linguri
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Gutui
1 buc

Pasi de urmat

1

Pieptul de pui se taie cubulete medii.

Intr-o oala cu fund gros sau tuci incalziti bine uleiul si puneti la calit carnea, amestecati periodic.

2

In acest timp morcovul si ceapa se curata.

Apoi sa taie foarte marunt ambele, sau le treceti prin robot - aici le-am dat prin robotelul TurboChef de la Tupperware, cel care trageti de atza.

3

Dupa ce s-a calit putin carnea(vreo 5-10 minute) adaugati legumele taiate, amestecati bine si mai lasati 10 minute.

4

Dupa acest timp adaugati apa, amestecati, potriviti de sare si asteptati pana incepe sa fiarba.

5

Cand fierbe apa, adaugati orezul spalat, amestecati.

6

Si lasati sa fiarba la foc incet pana orezul se umfla - aveti grija sa nu absoarba toata apa, sa fie inca putin apos cand treceti la urmatorul pas.

7

Gutuia o spalati si taiati felii subtiri, cam de 2 mm grosime.

Le aranjati peste orezul din cratita.

8

Cu o lingura apasati usor sa intre putin feliile de gutuie in orez. Sa fie acoperite de apa care a mai ramas in orez.

9

Acoperiti cratita cu capac, mai lasati 5 minute la foc mic, apoi il opriti si lasati 30 de minute.

10

In acest timp gutuile se vor inmuia usor, dar nu se fac terci si lasa aroma in orez.

11

Si gata, il serviti cu o salata de legume preferata sau ca atare(gutuile sunt putin acrisoare si merg ca niste muraturi).

Pentru cine este mai pretentios la gusturi noi, dati gutuile la o parte si ii dati un pilaf de pui aromat si bun, dar nu isi va da seama de la ce este gustul:)

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (4-5 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Comentarii

ralucutza370
ralucutza370 03 oct 2012, 00:04

Maine il voi incerca si eu sper sa fie bun mai ales ca imi plac foarte mult gutuile...cred ca ii va da un gust si un miros special!!

radulescusofia
radulescusofia 03 oct 2012, 14:20

Arata interesant, am sa incerc si eu dar cantitatea de apa nu este putina ?Tinind cont ca gutuile sint cam tari . Se mai poate adauga pe parcursul fierberei putina apa ?           Va multumesc ! 

lena
Elena (lena) radulescusofia 03 oct 2012, 14:51

Este bine apa, si daca nu folositi un orez mai special nu trebuie sa mai adaugati apa. Aveti incredere :)

radulescusofia
radulescusofia 03 oct 2012, 14:27

SA AVETI POFTA  MARE !

Nota mea pentru reteta:
andreeaiasi
andreeaiasi 06 oct 2012, 22:42

Chiar astazi am primit gutui de la mama...maine la pranz asta intentionez sa gatesc, de abia astept...Mi-am propus ca sa incerc cat mai multe retete de pe site, si eu si sotul suntem la cura de ingrasare..:) 

ianadeea
Andreea (ianadeea) 23 oct 2012, 11:04

Salut Lena,
Aici Andreea de la Sibiu, ne-am cunoscut la Atelier, cea cu cracker-ii . Chiar ieri am facut reteta aceasta de pilaf, si a fost extraordinara. Nici eu, nici sotiorul meu nu suntem fani pilaf de orez, dar asta a fost unul cu totul special: acrisor, usor aromat, numai bun. Multumim de reteta, pupici .

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 23 oct 2012, 12:14

Te pup Andreea! Ma bucur tare mult ca v-a placut

tiki
tiki 07 nov 2013, 08:21

Buna. O minunatie. Dupa 30 minute cand am ridicat capacul m-a intampinat un miros...o mireasma..de parca eram intr-o gradina. F.bun. Eu am facut cu pulpe dezosate (de mine ) si au fost f.gustoase. Multumesc.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: