Pilaf de pui, cu gutuie
Cine spune că studenții mănâncă doar cartofi prăjiți și mâncare fast-food? Este corect, parțial, pentru că sunt alții care mai și gătesc ceva prin cămine, nu mari mâncăruri dar se gătește.
Așa și pilaful ăsta cu gutui l-am mâncat prima dată în cămin, a făcut o prietenă și m-a servit - de atunci în fiecare sezon de gutui îl gătesc și place la toată lumea. Ca atare gutuia nu este f. dulce și combinată cu mâncăruri sărate este foarte bună, are un gust acrișor și puțin aromat. În pilaf nu pun mirodenii, decât sare, pentru ca aroma de gutui să se simtă mai bine.
Vă recomand cu încredere, chiar să încercați dacă vreți o mâncare simplă dar și deosebită în același timp.
Ingrediente
●
Orez - bob rotund
1 pahar
●
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pieptul de pui se taie cubulețe medii.
Într-o oală cu fund gros sau tuci încălziți bine uleiul și puneți la călit carnea, amestecați periodic.
Pas 2
În acest timp morcovul și ceapa se curăță.
Apoi să taie foarte mărunt ambele, sau le treceți prin robot - aici le-am dat prin roboțelul TurboChef de la Tupperware, cel care trageți de ață.
Pas 3
După ce s-a călit puțin carnea(vreo 5-10 minute) adăugați legumele tăiate, amestecați bine și mai lăsați 10 minute.
Pas 4
După acest timp adăugați apa, amestecați, potriviți de sare și așteptați până începe să fiarbă.
Pas 5
Când fierbe apa, adăugați orezul spălat, amestecați.
Pas 6
Și lăsați să fiarbă la foc încet până orezul se umflă - aveți grijă să nu absoarbă toată apa, să fie încă puțin apos când treceți la următorul pas.
Pas 7
Gutuia o spălați și tăiați felii subțiri, cam de 2 mm grosime.
Le aranjați peste orezul din cratiță.
Pas 8
Cu o lingură apăsați ușor să intre puțin feliile de gutuie în orez. Să fie acoperite de apa care a mai rămas în orez.
Pas 9
Acoperiți cratița cu capac, mai lăsați 5 minute la foc mic, apoi îl opriți și lăsați 30 de minute.
Pas 10
În acest timp gutuile se vor înmuia ușor, dar nu se fac terci și lasă aromă în orez.
Pas 11
Și gata, îl serviți cu o salată de legume preferată sau ca atare(gutuile sunt puțin acrișoare și merg ca niște murături).
Pentru cine este mai pretențios la gusturi noi, dați gutuile la o parte și îi dați un pilaf de pui aromat și bun, dar nu își va da seama de la ce este gustul:)
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(4-5 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)