Pilaf de pui, cu gutuie

Pilaf de pui, cu gutuie

Cine spune că studenții mănâncă doar cartofi prăjiți și mâncare fast-food? Este corect, parțial, pentru că sunt alții care mai și gătesc ceva prin cămine, nu mari mâncăruri dar se gătește.

Așa și pilaful ăsta cu gutui l-am mâncat prima dată în cămin, a făcut o prietenă și m-a servit - de atunci în fiecare sezon de gutui îl gătesc și place la toată lumea. Ca atare gutuia nu este f. dulce și combinată cu mâncăruri sărate este foarte bună, are un gust acrișor și puțin aromat. În pilaf nu pun mirodenii, decât sare, pentru ca aroma de gutui să se simtă mai bine.

Vă recomand cu încredere, chiar să încercați dacă vreți o mâncare simplă dar și deosebită în același timp.

Ingrediente

Piept de pui
1 buc
   
Ceapă albă
1 buc
   
Morcovi
1 buc
   
Orez - bob rotund
1 pahar
   
Apă
2 pahare
   
Sare
1 lingura
   
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   
Gutui
1 buc
   

Pași de urmat

Pas 1

Pieptul de pui se taie cubulețe medii.

Într-o oală cu fund gros sau tuci încălziți bine uleiul și puneți la călit carnea, amestecați periodic.

Pilaf de pui, cu gutuie - Pas 1
Pas 2

În acest timp morcovul și ceapa se curăță.

Apoi să taie foarte mărunt ambele, sau le treceți prin robot - aici le-am dat prin roboțelul TurboChef de la Tupperware, cel care trageți de ață.

Pilaf de pui, cu gutuie - Pas 2
Pas 3

După ce s-a călit puțin carnea(vreo 5-10 minute) adăugați legumele tăiate, amestecați bine și mai lăsați 10 minute.

Pilaf de pui, cu gutuie - Pas 3
Pas 4

După acest timp adăugați apa, amestecați, potriviți de sare și așteptați până începe să fiarbă.

Pilaf de pui, cu gutuie - Pas 4
Pas 5

Când fierbe apa, adăugați orezul spălat, amestecați.

Pilaf de pui, cu gutuie - Pas 5
Pas 6

Și lăsați să fiarbă la foc încet până orezul se umflă - aveți grijă să nu absoarbă toată apa, să fie încă puțin apos când treceți la următorul pas.

Pilaf de pui, cu gutuie - Pas 6
Pas 7

Gutuia o spălați și tăiați felii subțiri, cam de 2 mm grosime.

Le aranjați peste orezul din cratiță.

Pilaf de pui, cu gutuie - Pas 7
Pas 8

Cu o lingură apăsați ușor să intre puțin feliile de gutuie în orez. Să fie acoperite de apa care a mai rămas în orez.

Pilaf de pui, cu gutuie - Pas 8
Pas 9

Acoperiți cratița cu capac, mai lăsați 5 minute la foc mic, apoi îl opriți și lăsați 30 de minute.

Pilaf de pui, cu gutuie - Pas 9
Pas 10

În acest timp gutuile se vor înmuia ușor, dar nu se fac terci și lasă aromă în orez.

Pilaf de pui, cu gutuie - Pas 10
Pas 11

Și gata, îl serviți cu o salată de legume preferată sau ca atare(gutuile sunt puțin acrișoare și merg ca niște murături).

Pentru cine este mai pretențios la gusturi noi, dați gutuile la o parte și îi dați un pilaf de pui aromat și bun, dar nu își va da seama de la ce este gustul:)

Poftă Bună!

Pilaf de pui, cu gutuie - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 porții)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (3 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

ralucutza370
ralucutza370 03 Oct 2012, 00:04

Maine il voi incerca si eu sper sa fie bun mai ales ca imi plac foarte mult gutuile...cred ca ii va da un gust si un miros special!!

radulescusofia
radulescusofia 03 Oct 2012, 14:20

Arata interesant, am sa incerc si eu dar cantitatea de apa nu este putina ?Tinind cont ca gutuile sint cam tari . Se mai poate adauga pe parcursul fierberei putina apa ?           Va multumesc ! 

lena
Elena (lena) radulescusofia 03 Oct 2012, 14:51

Este bine apa, si daca nu folositi un orez mai special nu trebuie sa mai adaugati apa. Aveti incredere :)

radulescusofia
radulescusofia 03 Oct 2012, 14:27

SA AVETI POFTA  MARE !

Nota mea pentru rețetă:
andreeaiasi
andreeaiasi 06 Oct 2012, 22:42

Chiar astazi am primit gutui de la mama...maine la pranz asta intentionez sa gatesc, de abia astept...Mi-am propus ca sa incerc cat mai multe retete de pe site, si eu si sotul suntem la cura de ingrasare..:) 

ianadeea
Andreea (ianadeea) 23 Oct 2012, 11:04

Salut Lena,
Aici Andreea de la Sibiu, ne-am cunoscut la Atelier, cea cu cracker-ii . Chiar ieri am facut reteta aceasta de pilaf, si a fost extraordinara. Nici eu, nici sotiorul meu nu suntem fani pilaf de orez, dar asta a fost unul cu totul special: acrisor, usor aromat, numai bun. Multumim de reteta, pupici .

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 23 Oct 2012, 12:14

Te pup Andreea! Ma bucur tare mult ca v-a placut

tiki
tiki 07 Nov 2013, 08:21

Buna. O minunatie. Dupa 30 minute cand am ridicat capacul m-a intampinat un miros...o mireasma..de parca eram intr-o gradina. F.bun. Eu am facut cu pulpe dezosate (de mine ) si au fost f.gustoase. Multumesc.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă: