Pilaf de pui, cu gutuie
Cine spune ca studentii manaca doar cartofi prajiti si mancare fast-food? Este corect, partial, pentru ca sunt altii care mai si gatesc ceva prin camine, nu mari mancaruri dar se gateste.
Asa si pilaful asta cu gutui l-am mancat prima data in camin, a facut o prietena si m-a servit - de atunci in fiecare sezon de gutui il gatesc si place la toata lumea. Ca atare gutuia nu este f. dulce si combinata cu mancaruri sarate este foarte buna, are un gust acrisor si putin aromat. In pilaf nu pun mirodenii, decat sare, pentru ca aroma de gutui sa se simta mai bine.
Va recomand cu incredere, chiar sa incercati daca vreti o mancare simpla dar si deosebita in acelasi timp.
Ingrediente
●
Orez - bob rotund
1 pahar
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pieptul de pui se taie cubulete medii.
Intr-o oala cu fund gros sau tuci incalziti bine uleiul si puneti la calit carnea, amestecati periodic.
Pas 2
In acest timp morcovul si ceapa se curata.
Apoi sa taie foarte marunt ambele, sau le treceti prin robot - aici le-am dat prin robotelul TurboChef de la Tupperware, cel care trageti de atza.
Pas 3
Dupa ce s-a calit putin carnea(vreo 5-10 minute) adaugati legumele taiate, amestecati bine si mai lasati 10 minute.
Pas 4
Dupa acest timp adaugati apa, amestecati, potriviti de sare si asteptati pana incepe sa fiarba.
Pas 5
Cand fierbe apa, adaugati orezul spalat, amestecati.
Pas 6
Si lasati sa fiarba la foc incet pana orezul se umfla - aveti grija sa nu absoarba toata apa, sa fie inca putin apos cand treceti la urmatorul pas.
Pas 7
Gutuia o spalati si taiati felii subtiri, cam de 2 mm grosime.
Le aranjati peste orezul din cratita.
Pas 8
Cu o lingura apasati usor sa intre putin feliile de gutuie in orez. Sa fie acoperite de apa care a mai ramas in orez.
Pas 9
Acoperiti cratita cu capac, mai lasati 5 minute la foc mic, apoi il opriti si lasati 30 de minute.
Pas 10
In acest timp gutuile se vor inmuia usor, dar nu se fac terci si lasa aroma in orez.
Pas 11
Si gata, il serviti cu o salata de legume preferata sau ca atare(gutuile sunt putin acrisoare si merg ca niste muraturi).
Pentru cine este mai pretentios la gusturi noi, dati gutuile la o parte si ii dati un pilaf de pui aromat si bun, dar nu isi va da seama de la ce este gustul:)
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(4-5 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)