Ingrediente
●
Carne de pui
1 kg
eu am pus pulpe de pui fara os si piele - puteti sa faceti si combinatii de pulpe cu piept de pui
●
Dovlecei
2 buc
alegeti 2 dovlecei mai subtiri
●
Verdeata (marar, patrunjel)
1 legatura
●
Piper negru
0.25 lingurite
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Carnea de pui se spala, la fel dovleceii, ceapa si usturoiul.
Pas 2
Taiati bucatele mici carnea si ceapa, pentru a le trece mai usor si repede prin masina de tocat carne.
Pas 3
Tocati carnea, ceapa si usturoiul - puneti intr-un bol amestecul, adaugati patrunjel/marar - uscat sau verde - sare, piper si amestecati bine.
Pas 4
Dovleceii taiati rondele cam de 1 cm grosime.
Pas 5
Pentru montare si prezentare se folosesc bete de frigarui.
Carnea se modeleaza in chiftelute de marime medie.
Pas 6
Pe fiecare bat de frigaruie se pune 1 felie de dovlecel si o chifteluta - asta un prim nivel - vedeti poza.
Pas 7
Continuati cu o alta felie de dovlecel si o alta chiftea.
Pas 8
Si asa faceti cate niveluri vreti - la mine au incaput cam 5 chiftele si 6 felii de dovlecei pe un batz de frigaruie.
Toate chiftelele pregatite si asamblate le puneti pe o tava teflonata, unsa cu putin ulei si dati la cuptor preincalzit la 200 grade, aproximativ.
Pas 9
Dupa 10-15 minute vor incepe sa se rumeneasca, atunci le intoarceti pe cealalta parte - repetati operatiunea de cateva ori sa se faca frumos pe toate partile.
Pas 10
Le serviti calde cu orice garnitura, salata de legume preferata.
Pofta Buna!
Cantitate:
1300 g
(4-5 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
40 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)