Chiftelute de pui cu dovlecei, la cuptor

Chiftelute de pui cu dovlecei, la cuptor

Nu este o mancare complicata, dar foarte gustoasa, arata bine, se prepara simplu si plus la toate este si destul de dietetica. Mi-a placut mult ideea cand am vazut-o pe un forum, sa va arat si voua - daca sunteti in pana de idei sigur veti aprecia si gustul si prezentarea in forma de frigarui.

Ingrediente

Carne de pui
1 kg
eu am pus pulpe de pui fara os si piele - puteti sa faceti si combinatii de pulpe cu piept de pui
Dovlecei
2 buc
alegeti 2 dovlecei mai subtiri
Ceapa alba
1 buc
Verdeata (marar, patrunjel)
1 buc
1 legatura
Sare
1 lingurite
Piper negru
0.25 lingurite
Usturoi
5 buc
5 catei

Pasi de urmat

1

Carnea de pui se spala, la fel dovleceii, ceapa si usturoiul.

2

Taiati bucatele mici carnea si ceapa, pentru a le trece mai usor si repede prin masina de tocat carne.

3

Tocati carnea, ceapa si usturoiul - puneti intr-un bol amestecul, adaugati patrunjel/marar - uscat sau verde - sare, piper si amestecati bine.

4

Dovleceii taiati rondele cam de 1 cm grosime.

5

Pentru montare si prezentare se folosesc bete de frigarui.

Carnea se modeleaza in chiftelute de marime medie.

6

Pe fiecare bat de frigaruie se pune 1 felie de dovlecel si o chifteluta - asta un prim nivel - vedeti poza.

7

Continuati cu o alta felie de dovlecel si o alta chiftea.

8

Si asa faceti cate niveluri vreti - la mine au incaput cam 5 chiftele si 6 felii de dovlecei pe un batz de frigaruie.

Toate chiftelele pregatite si asamblate le puneti pe o tava teflonata, unsa cu putin ulei si dati la cuptor preincalzit la 200 grade, aproximativ.

9

Dupa 10-15 minute vor incepe sa se rumeneasca, atunci le intoarceti pe cealalta parte - repetati operatiunea de cateva ori sa se faca frumos pe toate partile.

10

Le serviti calde  cu orice garnitura, salata de legume preferata.

Pofta Buna!

Cantitate: 1300 grame (4-5 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 40 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 12

rus
lena rus (rus) 21 dec 2011, 12:10

cu cea mai mare placere

lena
Elena (lena) 20 dec 2011, 15:49

Multumim mult de reteta! Suna interesant, poate daca faceti de Craciun ne aratati si o poza

rus
lena rus (rus) 20 dec 2011, 11:49

Buna .O sa va dau si eu o retete pe care familia mea o adora de sarbatori.

Aperitiv rulada.

1/2 lapte,100gr unt(margaina),130gr faina alba,5oua.

  1. laptele cu untul se pun la fiert cu putina sare,apoi se pune faina si se amesteca pina se desprinde de pe vas,apoi se pune la racit .cind e rece se adauga cele 5 oua intregi si se amesteca cu mixerul pina devine o pasta omogena.se unge o tava mare si se pune la copt la temperatura mare (200)gr.Intr=un vas se pune carne de pui(porc)tocata si prajita cu un pic de ceapa si bine condimentata se toaca castraveti murati in cubulete mici si se adauga un pateu pui(porc).Toate acestea bine omogenizate se pun pe foaia coapta si racita se ruleaza ,deasupra se unge cu unt si se rade un galbenus de ou ras.Aceeiasi foaie se poate umple si cu brinza dulce cu smintina.pofta buna,eu le fac pe amindoua de ani de zile si au mare trecere.
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 24 iun 2011, 23:34

Cristinatala, la multi ani casniciei voastre si multa sanatate, multumim mult pt reteta.

Mery75
Mery75 24 iun 2011, 11:20

Ce bine arataaaaaaaaaaaaaaaa.........SUPER

Lilicica
Lilia (Lilicica) 23 iun 2011, 19:25

Mi se pare o idee foarte buna. Si eu le fac la cuptor de multa vreme ca sa scap de stat la tigaie. Dar prezentarea asta e deosebita, tr sa o retin.

Nota mea pentru reteta:
cristinatala
cristinatala 23 iun 2011, 18:30

am sa fac si un tort diplomat foarte simplu sa sarbatoresc 7 ani de cind sunt impreuna cu sotul meu ( 27 iunie)

va dau reteta

500 g frisca lichida

20 g gelatina

1 cutie de cocteil de fructe

se dizolva gelatina in sucul de la cocteilu de fructe . se bate bine frisca cu mixerul se toarna gelatina dizolvata si se mai bate impreuna cu frisca inca 1 minut, apoi se adauga fructele se amesteca bine si se pune intr-o forma la frigider cind s-a intarit se orneaza . fiecare cu imaginatia lui.

pofta buna  pupi

cristinatala
cristinatala 23 iun 2011, 18:24

super cred ca am sa fac si eu reteta sambata

Elena.M
Elena (Elena.M) 23 iun 2011, 10:00

Arata f.bine.intr-adevar este o mancare dietetica pt ca numai facem acele chiftelute clasice prajite in baie de ulei,lucru total nesanatos.Acum cu reteta asta pot sa fac oricand chiftelute.Eu as mai improviza si as pune si rosii,cand am sa fac am sa revin si va spun.

Ellena
Elena (Ellena) 23 iun 2011, 08:48

ce bine arata si este o reteta usoara si care e buna pregatita pentru cina! O mancarica lejera!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile