Pui Vienez

Pui Vienez

O reteta simpla si delicioasa, a avut mare succes dupa degustare la Atelier - si cu vasul de microunde special de la Tupperware se poate prepara in timp record - 16 minute! In reteta pe pasi, voi pune si varianta la cuptorul clasic - dureaza standard, cam 45 de minute.

Merele par o chestie ciudata la inceput, in mancarea gata nu va dati seama ce sunt - sotul m-a intrebat abia dupa ce am facut mancarea a 3-a oara, "ce sunt bucatelele astea prin pui", a fost mirat si surprins ca sunt mere :)

In plus as zice ca este o mancare destul de dietetica, nu se foloseste deloc ulei, smantana daca o puneti din aceea de 12% grasime, tot este de bine...

Ingrediente

Piept de pui
1 kg
Mere
1 buc
Ceapa alba
1 buc
Usturoi(catei)
2 buc
Sare
1 lingurite
Piper negru macinat
0.25 lingurite
un varf de lingurita
Praf de curry
0.5 lingurite
Smantana dulce pentru gatit(12%)
200 ml
de la Dorna am luat
Faina alba
1 linguri

Pasi de urmat

1

Pieptul de pui se spala si se taie felii cam de 0.5mm - 1 cm grosime.

2

In vasul de microunde(sau de cuptor) se pun bucatile de piept de pui.

Se adauga merele taiate felii subtiri, ceapa si usturoiul taiate marunt.

3

Puneti sarea, piperul, curry si amestecati bine toata compozitia cu o lingura.

4

Acoperiti cu capac(vasul de microunde special).

Pentru cuptor - puteti pune capac pe tava, daca aveti, sau acoperiti cu o folie de aluminiu.

5

Se pune vasul la microunde pentru 8 minute la puterea 650-800W.

La cuptor se lasa la 200 grade, pentru 30 de minute.

6

Dupa acest timp scoateti carnea si va trebui cu o lingura sa desfaceti bucatile una de alta, se vor lipi usor intre ele.

7

Adaugati faina si smantana, amestecati bine cu o lingura.

8

Acoperiti cu capac(folie) si puneti pentru 4 minute la microunde sau 15 minute la cuptor.

9

Dupa ce scoateti vasul din cuptorul cu microunde il lasati asa cu capac acoperit inca 4 minute -  atat mai dureaza procesul de preparare.

De la cuptor il serviti imediat.

10

Se serveste cald cu orice garnitura preferata - legume, orez, cartofi, etc.

Are un gust foarte asemanator cu puiul in smantana, doar ca un pic mai aromat de la curry.

Pofta buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (4-5 portii)
Timp de preparare: 16 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Comentarii

valivida
valivida 09 nov 2012, 16:04

Am reusit ieri seara sa fac prepar dupa aceasta reteta pieptul de pui (un gust perfect ce i l-a dat marul), macar ca nu `prea` sunt o amatoare de carne `slaba `, as vrea sa-ti multumesc pentru efortul ce-l depui, deoarece de prin 2009  esti o sursa de inspiratie pentru mine (macar ca nu am postat nici un comentariu pina acum), si am fost placut surprinsa (dupa cum cum se spune la noi) chiar acum duminica cind am cerut reteta pentru Prajitura "Sandwich" cu cacao si branza de vaci sa aflu ca este de pe site-ul lalena.ro (la ea nu ma dusese ochii inca) si ca mai sunt si alte moldovence aici in Montréal ce gatesc dupa retetele tale. Multumesc inca o data !

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 09 nov 2012, 16:06

Valivida, sa aveti pofta buna si ma bucur mult de acest comentariu si apreciere.

Salutari din partea mea la toate moldovencele din Montreal

Melinda A.
Melinda A. 21 mai 2015, 19:26

Ce mireasma...ce gust...super..

Multumesc pt reteta!!!

Poza mea pentru reteta: