Ingrediente
●
Pulpe de pui dezosate si fara piele
1 kg
sau piept de pui
●
Ceapa alba
3 buc
Ceapa de marime medie
●
Castraveti murati
3 buc
●
Vin rosu demisec
100 ml
●
Sos de soia
4 linguri
este optional
●
Piper negru
0.25 lingurite
●
Ierburi uscate(busuioc, patrunjel,etc)
1 lingurita
●
Praf de curry
1 lingurita
se gaseste in orice supermarket, la raionul de condimente - dar acest ingredient este optional in aceasta reteta.
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Carnea se spala bine, si se taie bucatele medii.
Pas 2
Carnea taiata o puneti intr-un bol mai mare.
Pas 3
Ceapa se taie rondele de 5 mm grosime, se adauga peste carne.
Pas 4
Peste ceapa turnati vinul.
Pas 5
Apoi se adauga sosul de soia.
Pas 6
In ultima etapa se adauga sarea si condimentele.
Pas 7
Se amesteca bine cu mainile toate ingredientele. Se acopera carnea cu o folie sau farfurie, si se lasa la marinat aproximativ 30 de min. Daca aveti mai mult timp disponibil, ar fi bine sa le faceti seara si la amiaza a 2-a zi sa le preparati. Vor fi mult mai aromate, in acest caz.
Pas 8
Gogosarii se taie bucatele mici, iar castravetii rondele.
Pas 9
Pe betisoarele pentru frigarui se pun la rand bucatele cu carne, rondele de ceapa marinata, gogosari si castraveti. Eu de obicei le pun astfel - carne+ceapa+gogosar+castravete - si asa ies 4 bucatele de carne pe fiecare betisor,impreuna cu 4 bucatele de legume de fiecare tip.
Pas 10
De obicei ies cam 6-7 betisoare.
Pas 11
Se aranjeaza betisoarele cu carne pe un gratar(de microunde, aragaz ,etc).
Daca nu aveti grill la microunde le puneti la cuptor, sau pe gratarul de afara. Eu de obicei le pun la micorunde, la functia de grill, aproximativ 15 min pe fiecare parte, la putere maxima.
Pas 12
Dupa 15 min, se scot si se intorc pe partea cealalta, si se mai lasa 10-15 min.
Pas 13
Cand le scoateti trebuie sa fie rumene si carnea si legumele.
Se servesc de obicei calde cu orice garnitura preferata sau salate de legume.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(3-4 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)