Anul acesta am ocazia sa va arat retete de muraturi de acasa, direct de la sursa, de la mama, cu rosii din gradina si verdeturile de pe langa casa. Am mai pus poze cu Vacanta la tzara, partea a 2-a, sa vedeti ce mai facem pe aici si roada frumoasa de rosii.
Mama este experta in reteta de rosii murate, stie sa le faca foarte bine, cu multe verdeturi, ierburi si improvizatie. In fiecare an se mananca primele, le luam la pachet in borcane, butoaie si savuram iarna.
Din pacate pentru a face muraturi ca lumea trebuie sa aveti un beci racoros, lucru cam imposibil la oras, dar daca le puneti undeva prin noiembrie cand deja este racoare, merg facute si la balcon(eventual cu conservant). La varza asa si fac, dar rosiile facandu-se mai repede, se cam bahlesc daca le fac pe caldura si le tin in balconul cald.
Oricum reteta si proportiile sunt perfecte, cele mai bune rosii murate la butoi mancate vreodata sunt acestea si pacat sa nu va arat reteta si metoda.
Va invit la comentarii cu retetele si sugestiile voastre de muraturi, chiar va rog mult!