Anul acesta am ocazia să vă arăt rețete de murături de acasă, direct de la sursă, de la mama, cu roșii din grădină și verdețurile de pe lângă casă. Am mai pus poze cu Vacanța la țară, partea a 2-a, să vedeți ce mai facem pe aici și roada frumoasă de roșii.
Mama este expertă în rețeta de roșii murate, știe să le facă foarte bine, cu multe verdețuri, ierburi și improvizație. În fiecare an se mănâncă primele, le luăm la pachet în borcane, butoaie și savurăm iarna.
Din păcate, pentru a face murături ca lumea trebuie să aveți un beci răcoros, lucru cam imposibil la oraș, dar dacă le puneți undeva prin noiembrie când deja este răcoare, merg făcute și la balcon (eventual cu conservant). La varză așa și fac, dar roșiile făcându-se mai repede, se cam băhlesc dacă le fac pe căldură și le țin în balconul cald.
Oricum, rețeta și proporțiile sunt perfecte, cele mai bune roșii murate la butoi mâncate vreodată sunt acestea și păcat să nu vă arăt rețeta și metoda.
Vă invit la comentarii cu rețetele și sugestiile voastre de murături, chiar vă rog mult!