Vinete evantai la cuptor Reteta VIDEO

Vinete evantai la cuptor

Poftim si asa o reteta delicioasa cu vinete, un evantai frumos, de efect, gustos, simplu si rapid. Imi place foarte mult acest sezon de legume, vinetele sunt preferatele noastre si cu fiecare reteta noua ma conving de asta.

Aceasta reteta de vinete evantai la cuptor se face foarte repede, cam in 15 minute deja se pun la copt, inca in 40 sunt gata de servit. Puteti strecura pe acolo si cate o feliuta de bacon sau sunca, eu le-am facut simple, doar cu cascaval si rosii.

Ingrediente

Vinete
3 buc
alegeti vinete nu foarte mari, ca veti avea un evantai gigantic :)
Rosii
5 buc
Cascaval clasic
400 g
sau Mozzarella
Ulei de masline
50 ml
sau orice ulei va place si aveti
Usturoi(catei)
4 buc
Sare
1 lingurite
+ optional 1 lingurita Ierburi de Provence

Pasi de urmat

1

Vinetele le spalati si taiati felii cam de 6-7mm grosime, dar nu ajungeti cu cutitul pana la cotor.

2

Observati ca dupa ce le taiati si apasati putin mai tare pe ele, se desfac in forma de evantai.

3

Uleiul se amesteca cu usturoiul pisat, sarea si ceva ierburi uscate(eu am pus de Provence).

4

Ungeti cu o pensula fiecare felie din vinetele taiate cu amestecul de ulei si le aranjati pe o tava de cuptor unsa cu ulei.

Eu le-am completat direct in tava, ca sa nu ma chinui sa le trec pe urma.

5

Rosiile se taie felii subtiri si se pun cate 2-3 pe cate o felie de vinete. Eu am pus peste una, in cealalta voi baga cascaval.

6

Deci aici vedeti cum am alternat - pe o felie de vanata am pus rosii felii, pe cealalta cascaval(la fel taiat felii subtiri).

Optional puteti pune si sunca sau bacon felii.

7

Dupa ce le-ati completat, usor le strangeti si dati forma uniforma de evantai.

Apoi le stropiti cu un pic de ulei, sau - eu am pastrat putin ulei cu usturoi si am uns cu pensula vinetele deasupra.

8

Se coc la cuptor preincalzit la 200 grade, timp de 40-45 de minute, sau pana se rumenesc frumos.

Dupa ce sunt gata, le scoateti, lasati cam 10-15 minute sa se racoreasca si le puteti servi.

9

Se servesc ca atare sau ca garnitura, sunt bune si reci si calde.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (4-6 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (7 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 17

IuliaLeancu143
Iulia Leancu (IuliaLeancu143) 22 mar 2019, 23:43

Reteta e super!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 16 sep 2017, 22:28

Deschizand aici, vad ca deasupra e chiar o postare de-a mea din urma cu 2 ani si ceva. Vai cum trece timpul...!!!!, Aveam demult o vanata in frigider si cel ma simplu mi-a fost sa o fac evantai.Una am avut, una am facut. Fac foarte des aceasta reteta ca e gustoasa si simplu de facut cu igredientele pe care le ai prin frigider. Am si mancat jumatate din ea ca e cam tarziu, si jumatate maine. Neavand deloc nici un mezel,decat in congelator am pus cateva feliute f.f.f subtiri de slanina afumata (nu am pus niciodata) si mama  ce gust bun de fum a avut. Am pus: rosii,ceapa rosie, cascaval,usturoi feliute subtiri si cam atat. Dar foarte buna. Multumesc de reteta.

Poza mea pentru reteta:
ancan
Anca (ancan) 26 iul 2017, 12:41

Foarte bune! Am adaugat in plus rondele de ceapa. Multumesc!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
alinutza7
alinutza7 06 aug 2016, 08:32

Foarte delicioasa 🙈 Si sanatoasa!!multumim pentru receta!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
GeorgikUricaru853
Georgik Uricaru (GeorgikUricaru853) 30 iul 2016, 22:01

Super super buna aceasta reteta am facut astazi si kia iesit super buna

Nota mea pentru reteta:
CristiAna Tcaciuc
CristiAna Tcaciuc 02 sep 2015, 05:12

As pune mai mult cascaval data viitoare, imi pare ca nu ma mai satur de acel gust crocant. Bun , bun si iar delicios.

Poza mea pentru reteta:
tamara
tamara 01 sep 2015, 11:17

Mulțumesc mult pentru ceea ce faci,Lena! Ești un om talentat Fii meriu alături de noi. Recetele tale le urmărim mereu/.

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 31 aug 2015, 10:30

Buna. Cum am promis-,nu ca altele-, ma tin de cuvant. Am facut 2 vinete si am adaugat si cateva felii de ceapa si bacon. In una am pus mozzarella si in alta cascaval. F.f.f bune. Deasupra am pus putin iaurt cu usturoi. Sa tot mananci. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
CristiAna Tcaciuc
CristiAna Tcaciuc 27 aug 2015, 19:22

Salutare scumpa si talentata Lena! Ma bucur si eu ca ai revenit, tot fac recete de ale tale cind am posibilitate,uneori ma satur doar sa privesc pozele si sa urmaresc pasii,parca ma simt ca am papat din farfuria din poze.Am mai spus ca ar fi grozav sa participi la vreun concurs de poze culinare, ai lua primul loc cu siguranta! Cit despre vinete : SPECTACULOS si ce e important usor de facut,de asta si te iubim noi. Am sa dac neaparat. Tie si familiei tale sanatate!!!

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 27 aug 2015, 16:41

Buna. Hahaha. Telepatia mai functioneaza. Luni am facut si eu,dar numai din jumatate de vanata si jumatate de dovlecel,bagate una-ntr-alta. Apoi am pus in aceeasi taietura rosie, bacon si cascaval. Fiind taiata total s-a desfacut tare. Am facut si cu vanata netaiata de tot. Imi place cald sa fie topit cascavalul. Mai fac si maine. Bine-ai revenit. Ti-am simtit lipsa. Parca eram cam singurica pe aici. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile