Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Vinete
3 buc
alegeti vinete nu foarte mari, ca veti avea un evantai gigantic :)
●
Cascaval clasic
400 g
sau Mozzarella
●
Ulei de masline
50 ml
sau orice ulei va place si aveti
●
Sare
1 lingurita
+ optional 1 lingurita Ierburi de Provence
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Vinetele le spalati si taiati felii cam de 6-7mm grosime, dar nu ajungeti cu cutitul pana la cotor.
Pas 2
Observati ca dupa ce le taiati si apasati putin mai tare pe ele, se desfac in forma de evantai.
Pas 3
Uleiul se amesteca cu usturoiul pisat, sarea si ceva ierburi uscate(eu am pus de Provence).
Pas 4
Ungeti cu o pensula fiecare felie din vinetele taiate cu amestecul de ulei si le aranjati pe o tava de cuptor unsa cu ulei.
Eu le-am completat direct in tava, ca sa nu ma chinui sa le trec pe urma.
Pas 5
Rosiile se taie felii subtiri si se pun cate 2-3 pe cate o felie de vinete. Eu am pus peste una, in cealalta voi baga cascaval.
Pas 6
Deci aici vedeti cum am alternat - pe o felie de vanata am pus rosii felii, pe cealalta cascaval(la fel taiat felii subtiri).
Optional puteti pune si sunca sau bacon felii.
Pas 7
Dupa ce le-ati completat, usor le strangeti si dati forma uniforma de evantai.
Apoi le stropiti cu un pic de ulei, sau - eu am pastrat putin ulei cu usturoi si am uns cu pensula vinetele deasupra.
Pas 8
Se coc la cuptor preincalzit la 200 grade, timp de 40-45 de minute, sau pana se rumenesc frumos.
Dupa ce sunt gata, le scoateti, lasati cam 10-15 minute sa se racoreasca si le puteti servi.
Pas 9
Se servesc ca atare sau ca garnitura, sunt bune si reci si calde.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(4-6 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (8 voturi)