Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Vinete
3 buc
alegeți vinete nu foarte mari, că veți avea un evantai gigantic :)
●
Cașcaval clasic
400 g
sau Mozzarella
●
Ulei de măsline
50 ml
sau orice ulei vă place și aveți
●
Sare
1 lingurita
+ opțional 1 linguriță Ierburi de Provence
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Vinetele le spălați și tăiați felii cam de 6-7mm grosime, dar nu ajungeți cu cuțitul până la cotor.
Pas 2
Observați că după ce le tăiați și apăsați puțin mai tare pe ele, se desfac în formă de evantai.
Pas 3
Uleiul se amestecă cu usturoiul pisat, sarea și ceva ierburi uscate (eu am pus de Provence).
Pas 4
Ungeți cu o pensulă fiecare felie din vinetele tăiate cu amestecul de ulei și le aranjați pe o tavă de cuptor unsă cu ulei.
Eu le-am completat direct în tavă, ca să nu mă chinui să le trec pe urmă.
Pas 5
Roșiile se taie felii subțiri și se pun câte 2-3 pe câte o felie de vinete. Eu am pus peste una, în cealaltă voi băga cașcaval.
Pas 6
Deci aici vedeți cum am alternat - pe o felie de vinete am pus roșii felii, pe cealaltă cașcaval (la fel tăiat felii subțiri).
Opțional puteți pune și șuncă sau bacon felii.
Pas 7
După ce le-ați completat, ușor le strângeți și dați forma uniformă de evantai.
Apoi le stropiți cu un pic de ulei, sau - eu am păstrat puțin ulei cu usturoi și am uns cu pensula vinetele deasupra.
Pas 8
Se coc la cuptor preîncălzit la 200 grade, timp de 40-45 de minute, sau până se rumenesc frumos.
După ce sunt gata, le scoateți, lăsați cam 10-15 minute să se răcorească și le puteți servi.
Pas 9
Se servesc ca atare sau ca garnitură, sunt bune și reci și calde.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(4-6 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (8 voturi)