Vinete evantai la cuptor Rețetă VIDEO

Vinete evantai la cuptor

Poftim și așa o rețetă delicioasă cu vinete, un evantai frumos, de efect, gustos, simplu și rapid. Îmi place foarte mult acest sezon de legume, vinetele sunt preferatele noastre și cu fiecare rețetă nouă mă conving de asta.

Această rețetă de vinete evantai la cuptor se face foarte repede, cam în 15 minute deja se pun la copt, încă în 40 sunt gata de servit. Puteți strecura pe acolo și câte o feliuță de bacon sau șuncă, eu le-am făcut simple, doar cu cașcaval și roșii.

Ingrediente

Vinete
3 buc
alegeți vinete nu foarte mari, că veți avea un evantai gigantic :)
Roșii
5 buc
   
Cașcaval clasic
400 g
sau Mozzarella
Ulei de măsline
50 ml
sau orice ulei vă place și aveți
Usturoi (cățeii)
4 buc
   
Sare
1 lingurita
+ opțional 1 linguriță Ierburi de Provence

Pași de urmat

Pas 1

Vinetele le spălați și tăiați felii cam de 6-7mm grosime, dar nu ajungeți cu cuțitul până la cotor.

Vinete evantai la cuptor - Pas 1
Pas 2

Observați că după ce le tăiați și apăsați puțin mai tare pe ele, se desfac în formă de evantai.

Vinete evantai la cuptor - Pas 2
Pas 3

Uleiul se amestecă cu usturoiul pisat, sarea și ceva ierburi uscate (eu am pus de Provence).

Vinete evantai la cuptor - Pas 3
Pas 4

Ungeți cu o pensulă fiecare felie din vinetele tăiate cu amestecul de ulei și le aranjați pe o tavă de cuptor unsă cu ulei.

Eu le-am completat direct în tavă, ca să nu mă chinui să le trec pe urmă.

Vinete evantai la cuptor - Pas 4
Pas 5

Roșiile se taie felii subțiri și se pun câte 2-3 pe câte o felie de vinete. Eu am pus peste una, în cealaltă voi băga cașcaval.

Vinete evantai la cuptor - Pas 5
Pas 6

Deci aici vedeți cum am alternat - pe o felie de vinete am pus roșii felii, pe cealaltă cașcaval (la fel tăiat felii subțiri).

Opțional puteți pune și șuncă sau bacon felii.

Vinete evantai la cuptor - Pas 6
Pas 7

După ce le-ați completat, ușor le strângeți și dați forma uniformă de evantai.

Apoi le stropiți cu un pic de ulei, sau - eu am păstrat puțin ulei cu usturoi și am uns cu pensula vinetele deasupra.

Vinete evantai la cuptor - Pas 7
Pas 8

Se coc la cuptor preîncălzit la 200 grade, timp de 40-45 de minute, sau până se rumenesc frumos.

După ce sunt gata, le scoateți, lăsați cam 10-15 minute să se răcorească și le puteți servi.

Vinete evantai la cuptor - Pas 8
Pas 9

Se servesc ca atare sau ca garnitură, sunt bune și reci și calde.

Poftă Bună!

Vinete evantai la cuptor - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-6 porții)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (8 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 18

Al3xandra
Al3xandra 03 Mar 2020, 13:29

Superr👍👍

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
IuliaLeancu143
Iulia Leancu (IuliaLeancu143) 22 Mar 2019, 23:43

Reteta e super!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 16 Sep 2017, 22:28

Deschizand aici, vad ca deasupra e chiar o postare de-a mea din urma cu 2 ani si ceva. Vai cum trece timpul...!!!!, Aveam demult o vanata in frigider si cel ma simplu mi-a fost sa o fac evantai.Una am avut, una am facut. Fac foarte des aceasta reteta ca e gustoasa si simplu de facut cu igredientele pe care le ai prin frigider. Am si mancat jumatate din ea ca e cam tarziu, si jumatate maine. Neavand deloc nici un mezel,decat in congelator am pus cateva feliute f.f.f subtiri de slanina afumata (nu am pus niciodata) si mama  ce gust bun de fum a avut. Am pus: rosii,ceapa rosie, cascaval,usturoi feliute subtiri si cam atat. Dar foarte buna. Multumesc de reteta.

Poza mea pentru rețetă:
ancan
Anca (ancan) 26 Jul 2017, 12:41

Foarte bune! Am adaugat in plus rondele de ceapa. Multumesc!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
alinutza7
alinutza7 06 Aug 2016, 08:32

Foarte delicioasa 🙈 Si sanatoasa!!multumim pentru receta!!!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
CristiAna Tcaciuc
CristiAna Tcaciuc 02 Sep 2015, 05:12

As pune mai mult cascaval data viitoare, imi pare ca nu ma mai satur de acel gust crocant. Bun , bun si iar delicios.

Poza mea pentru rețetă:
tamara
tamara 01 Sep 2015, 11:17

Mulțumesc mult pentru ceea ce faci,Lena! Ești un om talentat Fii meriu alături de noi. Recetele tale le urmărim mereu/.

Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 31 Aug 2015, 10:30

Buna. Cum am promis-,nu ca altele-, ma tin de cuvant. Am facut 2 vinete si am adaugat si cateva felii de ceapa si bacon. In una am pus mozzarella si in alta cascaval. F.f.f bune. Deasupra am pus putin iaurt cu usturoi. Sa tot mananci. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
CristiAna Tcaciuc
CristiAna Tcaciuc 27 Aug 2015, 19:22

Salutare scumpa si talentata Lena! Ma bucur si eu ca ai revenit, tot fac recete de ale tale cind am posibilitate,uneori ma satur doar sa privesc pozele si sa urmaresc pasii,parca ma simt ca am papat din farfuria din poze.Am mai spus ca ar fi grozav sa participi la vreun concurs de poze culinare, ai lua primul loc cu siguranta! Cit despre vinete : SPECTACULOS si ce e important usor de facut,de asta si te iubim noi. Am sa dac neaparat. Tie si familiei tale sanatate!!!

Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 27 Aug 2015, 16:41

Buna. Hahaha. Telepatia mai functioneaza. Luni am facut si eu,dar numai din jumatate de vanata si jumatate de dovlecel,bagate una-ntr-alta. Apoi am pus in aceeasi taietura rosie, bacon si cascaval. Fiind taiata total s-a desfacut tare. Am facut si cu vanata netaiata de tot. Imi place cald sa fie topit cascavalul. Mai fac si maine. Bine-ai revenit. Ti-am simtit lipsa. Parca eram cam singurica pe aici. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile