Ingrediente
●
Cartofi
500 g
3-4 cartofi medii
●
Ciuperci
200 g
din conserva sau proaspete dar calite/coapte dinainte
●
Castraveti murati
5 buc
●
Masline
200 g
verzi sau negre, de preferat fara samburi
●
Ceapa rosie
1 buc
sau alba
●
Sare,piper
1 lingurita
dupa gust
●
Maioneza
200 g
sau ulei simplu
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
In primul rand fierbeti cartofii cu tot cu coaja, timp de 40-45 de minute. Clatiti bine cu apa rece, curatati de coaja si lasati sa se raceasca complet.
Apoi se taie cubulete medii, nu foarte mici ca la salata de boeuf, putin mai mari - cam 1cmx1cm.
Pas 2
In bolul cu cartofi adaugati ciupercile bine scurse de apa.
Eu am avut ciuperci proaspete coapte, le-am taiat marunt si am folosit la salata in loc de cele conservate.
Pas 3
Taiati gogosarii fideluta subtire, adaugati in bolul cu salata.
Pas 4
Apoi adaugati castravetii taiati rondele subtiri.
Pas 5
Ceapa rosie se taie fideluta subtire, puneti in bol.
Tot acolo adaugati si maslinele, nu uitati sa pastrati cateva pentru decor.
Pas 6
La urma puneti maioneza/uleiul, sare si piper dupa gust.
Pas 7
Amestecati bine, mai potriviti de sare si piper daca e nevoie.
Lasati la frigider cateva ore inainte de servire sa se patrunda bine, dar este buna si imediat.
Pas 8
Pentru servire o treceti intr-un bol mai frumos, ornati cu masline si ceva verdeata.
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)