Pui cu smantana in stil georgian - Shkmeruli

Pui cu smantana in stil georgian - Shkmeruli

Am incercat luna trecuta aceasta reteta de pui cu smantana in varianta georgiana si a fost foarte apreciata de toata familia. Este o mancarea foarte gustoasa, aromele se combina minunat, carnea e frageda, neaparat sa incercati si poate sa diversificati putin meniul familiei. Nu va trebuie ingrediente deosebite, doar o altfel de combinatie si va bucurati de gusturi noi, mai interesante.

Ca si la orice alta mancare de pui cu smantana puteti alege orice garnitura preferata - piure de cartofi, orez, etc. Dar si simplu cu paine, eventual o salata pe langa, va fi absolut delicioasa.

Ingrediente

Pulpe superioare de pui
8 buc
puneti mai multe sau mai putine, in functie de marimea familiei si dimensiunea tigaii
Smantana dulce pentru gatit -25-32%
500 ml
Usturoi (catei)
5 buc
Unt
30 g
Patrunjel tocat
4 linguri
Sare
1 lingurita
dupa gust
Piper negru macinat
0.5 lingurite
plus alte mirodenii preferate pentru pui
Boia ardei dulce sau iute
1 lingurita

Pasi de urmat

Pas 1

Asezonati pulpele de pui pe toate partile cu putina sare, piper, boia de ardei si eventual alte mirodenii preferate.

Pui cu smantana in stil georgian - Shkmeruli - Pas 1
Pas 2

Intr-o tigaie topiti untul si puneti la prajit carnea. Intoarceti pe ambele parti pana se rumeneste frumos.

In acest timp puteti sa curatati si tocati marunt usturoiul.

Pui cu smantana in stil georgian - Shkmeruli - Pas 2
Pas 3

Scoateti carnea din tigaie si puneti repede la calit usturoiul tocat, amestecati.

Pui cu smantana in stil georgian - Shkmeruli - Pas 3
Pas 4

Lasati-l 1 minut, apoi turnati smantana lichida si jumatate de pahar de apa, amestecati.

Pui cu smantana in stil georgian - Shkmeruli - Pas 4
Pas 5

Cand sosul incepe sa fiarba, puneti in el bucatile de pui prajit, acestea ar trebui sa fie bine adancite acolo.

Lasati sa fiarba la foc mic timp de 30-40 de minute, sau pana carnea este moale.

Pui cu smantana in stil georgian - Shkmeruli - Pas 5
Pas 6

Pe parcursul fierberii mai intoarceti bucatile de carne pe cealalta parte, sa se gateasca uniform.

Pui cu smantana in stil georgian - Shkmeruli - Pas 6
Pas 7

Cand vedeti ca este gatita bine carnea, observati consistenta sosului. Daca este inca prea lichid, faceti focul mare si lasati sa fiarba repede si intens pana se ingroasa la consistenta care va place.

Gustati de sare si o potriviti dupa gust, adaugati deasupra patrunjelul tocat si inchideti focul.

Serviti cu orice garnitura preferata si savurati.

Pofta Buna!

Pui cu smantana in stil georgian - Shkmeruli - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 8 portii
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !