Ingrediente
●
Pulpe superioare de pui
8 buc
puneti mai multe sau mai putine, in functie de marimea familiei si dimensiunea tigaii
●
Smantana dulce pentru gatit -25-32%
500 ml
●
Patrunjel tocat
4 linguri
●
Sare
1 lingurita
dupa gust
●
Piper negru macinat
0.5 lingurite
plus alte mirodenii preferate pentru pui
●
Boia ardei dulce sau iute
1 lingurita
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Asezonati pulpele de pui pe toate partile cu putina sare, piper, boia de ardei si eventual alte mirodenii preferate.
Pas 2
Intr-o tigaie topiti untul si puneti la prajit carnea. Intoarceti pe ambele parti pana se rumeneste frumos.
In acest timp puteti sa curatati si tocati marunt usturoiul.
Pas 3
Scoateti carnea din tigaie si puneti repede la calit usturoiul tocat, amestecati.
Pas 4
Lasati-l 1 minut, apoi turnati smantana lichida si jumatate de pahar de apa, amestecati.
Pas 5
Cand sosul incepe sa fiarba, puneti in el bucatile de pui prajit, acestea ar trebui sa fie bine adancite acolo.
Lasati sa fiarba la foc mic timp de 30-40 de minute, sau pana carnea este moale.
Pas 6
Pe parcursul fierberii mai intoarceti bucatile de carne pe cealalta parte, sa se gateasca uniform.
Pas 7
Cand vedeti ca este gatita bine carnea, observati consistenta sosului. Daca este inca prea lichid, faceti focul mare si lasati sa fiarba repede si intens pana se ingroasa la consistenta care va place.
Gustati de sare si o potriviti dupa gust, adaugati deasupra patrunjelul tocat si inchideti focul.
Serviti cu orice garnitura preferata si savurati.
Pofta Buna!
Cantitate:
8 portii
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii: