Dovlecei la cuptor cu parmezan

Dovlecei la cuptor cu parmezan

După atâtea mâncăruri de sărbători, zilele trecute aveam chef de ceva rapid, simplu și la îndemână. Așa că, până am pus pe tigaia grill niște piept de pui, în cuptor se făceau acești dovlecei/zuchini. În 20 de minute aveam deja și mâncare, și garnitură, amândouă sănătoase și delicioase.

Indiferent de sezon am în frigider întotdeauna dovlecei sau zuchini, vara din piață, iarna din import, de la supermarket. Așa o soluție rapidă chiar este o bună diversificare a garniturilor cu dovlecei, neapărat o voi repeta și altădată.

Parmezanul recomand să-l cumpărați gata ras fin, este și mai ieftin, dar și mai bine va acoperi feliile de dovlecei decât cel ras acasă (eu l-am ras prin răzătoarea mică, dar tot nu a fost suficient de fin).

Ingrediente

Dovlecei
1 kg
sau zuchini
Ulei de măsline
2 linguri
   
Parmezan ras
40 g
   
Pătrunjel verde
1 legatura
adică 1 legătură, sau folosiți pătrunjel uscat
Oregano uscat
1 lingurita
+ ierburi de Provence dacă aveți
Sare, piper
0.5 lingurite
   

Pași de urmat

Pas 1

Ca să vă mișcați repede, în primul rând vă recomand să dați drumul la cuptor să se încălzească, la temperatura de 200-250 grade.

Dovleceii se taie felii lungi, în 4 sau 6 pe lungime, depinde cât de mari sunt.

Așterneți cu folie de aluminiu sau hârtie de copt o tavă de cuptor, aranjați dovleceii și îi stropiți/ungeți cu ulei de măsline.

Dovlecei la cuptor cu parmezan - Pas 1
Pas 2

Într-o farfurie amestecați parmezanul ras, pătrunjelul tocat mărunt, sare, piper, oregano și ierburile de Provence.

Dovlecei la cuptor cu parmezan - Pas 2
Pas 3

Presărați peste dovlecei amestecul de parmezan cu ierburi.

Dovlecei la cuptor cu parmezan - Pas 3
Pas 4

Îi țineți la cuptorul preîncălzit timp de 10-15 minute, apoi pentru a se rumeni mai repede și frumos, ultimele 5 minute dați drumul la grill în cuptor (dacă îl aveți). Dacă nu aveți grill lăsați încă 10 minute la temperatura maximă, s-ar putea să nu se rumenească tare dar oricum vor fi buni.

Serviți cu orice vă place - carne, pește, cartofi, orez, etc.

Poftă Bună!

Dovlecei la cuptor cu parmezan - Pas 4

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 5 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

dynamic1
Mihai (dynamic1) 09 Jan 2015, 11:09

Buna, pot sa te intreb ce ierburi de Provence ai folosit? Caut si eu de mai mult timp si nu mai gasesc. Erau unele de la Fuchs foarte bune si nu le mai gasesc.

lena
Elena (lena) Mihai (dynamic1) 09 Jan 2015, 11:12

Da, le stiu, nu le-am mai vazut si eu. Ultima data am luat de la raionul Bio de la Carrefour, sunt foarte bune si aromate.

Natalii
Nata F (Natalii) 27 Jan 2015, 16:09

Buna.

Daca inlocuiesc dovleceii cu cartofi? Daca fac dovlecei, nimeni nu maninca in afara de mine. Cum o fi cu cartofi in loc de dovlecei?

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Nata F (Natalii) 27 Jan 2015, 16:14

Merge si cu cartofi.

Charlie
Charlie 15 Jun 2015, 08:59

Draga Lena, te rog iarta-mi ignoranta dar, dovleceii ii curat?  Mi se pare ca nu, dar .. 

lena
Elena (lena) Charlie 15 Jun 2015, 09:06

Nu se curata, doar daca sunt foarte batrani, dar nu cred ca e cazul acum.