Dovlecei la cuptor cu parmezan

Dovlecei la cuptor cu parmezan

Dupa atatea mancaruri de sarbatori, zilele trecute aveam chef de ceva rapid, simplu si la indemana. Asa ca, pana am pus pe tigaia grill niste piept de pui, in cuptor se faceau acesti dovlecei/zuchini. In 20 de minute aveam deja si mancare si garnitura, amandoua sanatoase si delicioase.

Indiferent de sezon am in frigider intotdeauna dovlecei sau zuchini, vara din piata, iarna din import, de la supermarket. Asa o solutie rapida chiar este o buna diversificare a garniturilor cu dovlecei, neaparat o voi repeta si altadata.

Parmezanul recomand sa-l cumparati gata ras fin, este si mai ieftin, dar si mai bine va acoperi feliile de dovlecei decat cel ras acasa(eu l-am ras prin razatoarea mica, dar tot nu a fost suficient de fin).

Ingrediente

Dovlecei
1 kg
sau zuchini
Ulei de masline
2 linguri
Parmezan ras
40 g
Patrunjel verde
1 buc
adica 1 legatura, sau folositi patrunjel uscat
Oregano uscat
1 lingurite
+ ierburi de Provence daca aveti
Sare,piper
0.5 lingurite

Pasi de urmat

1

Ca sa va miscati repede, in primul rand va recomand sa dati drumul la cuptor sa se incalzeasca, la temperatura de 200-250 grade.

Dovleceii se taie felii lungi, in 4 sau 6 pe lungime, depinde cat de mari sunt.

Asterneti cu folie de aluminiu sau hartie de copt o tava de cuptor, aranjati dovleceii  si ii stropiti/ungeti cu ulei de masline.

2

Intr-o farfurie amestecati parmezanul ras, patrunjelul tocat marunt, sare, piper, oregano si ierburile de Provence.

3

Presarati peste dovlecei amestecul de parmezan cu ierburi.

4

Ii tineti la cuptorul preincalzit timp de 10-15 minute, apoi pentru a se rumeni mai repede si frumos,  ultimele 5 minute dati drumul la grill in cuptor(daca il aveti). Daca nu aveti grill lasati inca 10 minute la temperatura maxima, s-ar putea sa nu se rumeneasca tare dar oricum vor fi buni.

Serviti cu orice va place - carne, peste, cartofi, orez, etc.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 5 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Comentarii

dynamic1
Mihai (dynamic1) 09 ian 2015, 11:09

Buna, pot sa te intreb ce ierburi de Provence ai folosit? Caut si eu de mai mult timp si nu mai gasesc. Erau unele de la Fuchs foarte bune si nu le mai gasesc.

lena
Elena (lena) Mihai (dynamic1) 09 ian 2015, 11:12

Da, le stiu, nu le-am mai vazut si eu. Ultima data am luat de la raionul Bio de la Carrefour, sunt foarte bune si aromate.

Natalii
Nata F (Natalii) 27 ian 2015, 16:09

Buna.

Daca inlocuiesc dovleceii cu cartofi? Daca fac dovlecei, nimeni nu maninca in afara de mine. Cum o fi cu cartofi in loc de dovlecei?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Nata F (Natalii) 27 ian 2015, 16:14

Merge si cu cartofi.

Charlie
Charlie 15 iun 2015, 08:59

Draga Lena, te rog iarta-mi ignoranta dar, dovleceii ii curat?  Mi se pare ca nu, dar .. 

lena
Elena (lena) Charlie 15 iun 2015, 09:06

Nu se curata, doar daca sunt foarte batrani, dar nu cred ca e cazul acum.