"Placinta" din piept de pui

"Placinta" din piept de pui

Este de fapt o mancare din piept de pui cu legume, mi-a placut foarte mult modul de asamblare si combinatia de ingrediente - arata ca o placinta, doar ca nu are aluat - doar carne si legume (atentie ca este buna si pt cei ce tin regim, fara smantana bineinteles si cascaval doar deasupra).

Sotul meu abia dupa ce a mancat vreo 3 portii din ea - abia a 2-a zi - m-a intrebat mirat - da stai - ce, nu are aluat? :)

Foarte buna, delicoasa si satioasa. O felia ar fi ca o portie de carne cu legume - cred ca merge frumos si la o masa festiva, daca-i rece ca aperitiv, daca este calda ca o mancare. Aveti si o sectiune la ultimul pas.

Ingrediente

Piept de pui
3 buc
eu am luat 4 cu rezerva, daca ramane il congelati si folositi la alta mancare
Ceapa alba
3 buc
Morcovi
2 buc
Ciuperci proaspete
500 g
sau din conserva sau uscate (inmuiate)
Smantana
3 linguri
Cascaval clasic
250 g
Sare
1 lingurite
Piper negru
0.25 lingurite
Ulei de floarea soarelui
50 ml

Pasi de urmat

1

Ceapa si morcovii se curata si se spala. Apoi ceapa se taie julien, morcovii se dau prin razatoare.

Le puneti intr-o tigaie cu putin ulei la calit si amestecati periodic.

2

Dupa ce s-au inmuiat bine, adaugati ciupercile spalate si taiate - amestecati.

3

Dupa ce se patrund bine legumele si incep sa se rumeneasca, adaugati smantana, sare, piper dupa gust si amestecati bine. Luati de pe foc, aceasta va fi umplutura "placintei".

4

Pieptul de pui se spala si se taie feliil lungi si subtiri.

5

Ungeti o tava rotunda(sau patrata), adanca cu putin ulei. Aranjati bucatile de piept una langa alta, pe fundul tavii si putin pe pereti.

6

Dati jumatate din cascaval prin razatoare si presarati peste carne.

7

Apoi urmeaza legumele, le intindeti in mijlocul tavii, sa cuprinda toata suprafata si marginile. Presati usor cu lingura.

8

Apoi acoperiti legumele cu inca un strat din felii de piept de pui. Puneti tava la cuptor pentru 30 de min, la foc mediu - 180-200 de grade.

9

Dupa 30 de min scoateti tava din cuptor si atent scurgeti apa formata din tava. Apoi presarati placinta deasupra cu cascaval dat prin razatoare  si o puneti la cuptor pana se rumeneste.

10

O scoateti din cuptor cand se rumeneste si o lasati putin sa se racoreasca si patrunda.

11

Aici aveti si o sectiune a "placintei". Calda merge ca o mancare cu legume, rece ca un aperitiv - si foarte delicioasa in ambele moduri.

Pofta Buna!

 

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (8-10 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (14 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 55

DiaRoca
DiaRoca 09 aug 2019, 14:00

o reteta simpla ...mancare super delicioasa <3

Nota mea pentru reteta:
Charlie
Charlie 17 sep 2017, 21:33

 Vis!

 Saru' mana, Lena!

(peste puiul de deasupra, am pus cateva creste de unt)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lycica
lycica 29 nov 2016, 10:41

Noi avem totdeauna problemă cu ceapa, in afară de cea verde nu o preferăm în mâncare decât întreagă, apoi scoasă. Se poate de făcut fără ceapă? Sau o altă soluție, ca să lase gust, dar să nu se vadă/simtă? Mulțumesc.

lena
Elena (lena) lycica 30 nov 2016, 09:51

Mai bine nu de scos complet, merge inlocuita cu ceapa verde tocata si sotata in loc de cea alba.

Anna Aniuta
Anna Aniuta 22 sep 2015, 13:28

Foarte buna!  Multumesc. 

Poza mea pentru reteta:
Lorena Alina
Lorena Alina (Lorena Alina) 14 nov 2014, 14:36

Multumesc Lena si pt aceasta reteta minunata,asta e surpriza de azi pt sotul meu.Cu ajutorul tau ii fac surprize cam des si tre' sa-si cumpere pantaloni ca nu-l mai incap. :)) Multa sanatate si numai bucurii sa-ti aduca puii tai!

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 15 dec 2013, 21:49

Buna Lena. De data asta nu glumesc. Sunt chiar nemultumita. De ce? Vezi si tu. Poza frumoasa, gustul grozav, dar design-ul lasa de dorit. Cascavalul s-a intarit si se desprindea ca un capac. Era lipit de el si stratul de carne de deasupra.Am pus mai mult ca i-ai spus Andreei mai sus ,ca sa nu se usuce carnea. Gustul a fost ok. ,nu s-a uscat carnea,dar nici nu am putut sa tai,desi aveam un cutit bun,zimtat, si in final cand am reusit legumele ieseau afara. Nu stiu ce sa fac.Poate sa pun o branza mai moale,grasa ca sa se topeasca si sa intre printre.....Mai vad. Multumesc .Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) tiki 16 dec 2013, 09:42

Hei Sanda, stii ca la toate exista solutie :)

Deci, de ce ar fi problema cu cascavalul:

- depinde de tipul cascavalului

- l-ai tinut mai mult in cuptor, ar fi bine sa-i pui o folie deasupra cand nu vrei sa-l usuce prea tare

- si se taie la sigur cat este cald, daca se raceste se si intareste.

elena talu
elena talu 18 oct 2011, 22:04

este delicioasa! felicitari pentru site de obicei nu fac retete  de pe net pentru ca nu imi ies...ale tale mi-au iesit:P poate imi fac curaj sa postez si pozele. te pup si multa bafta in continuare!

Nota mea pentru reteta:
TatianaD
TatianaD 04 feb 2011, 20:10

Este extraordinara! Am reusit in final sa adun ingredientele si sunt foarte multumita de rezultat! Felicitari Lena!!! Totusi am intampinat 2 probleme si am rugamintea sa ma lamuresti, pentru data viitoare. 1. Cum scurgi toata apa din tava?! Eu am scurs destul de mult, dar mi s-a parut ca a ramas cam mult. Sa incerc sa acoper/sa sustin cu o farfurie ca sa curga apa?! Tu cum ai facut ?! 2. Cat timp se tine placinta in cuptor dupa ce s-a scurs apa si s-a adaugat cascavalul?! Din pacate cascavalul meu nu se mai rumenea, si la 1 ora dupa ce am adaugat cascavalul am dat mai tare focul, doar sa se rumeneasca.

Si ca un apropo, mie mi-a luat 3 bucati piept pui inca un pic, exact asa cum s-a mentionat si in reteta. Mai bine cumparati 4 din start, sa aveti suficient.

Inca o data - felicitari pentru idee si multumesc pentru postare! You're the best!!!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) TatianaD 04 feb 2011, 20:14

Ma bucur ca ti-a iesit Tatiana!

Deci, eu am scurs-o sustinand-o cu o paleta de lemn mai lata - merge foarte bine si cu o farfurie sau un capac de cratita mai mic.

Dupa ce am pus cascavalul, am pus-o la rumenit pe nivelul mai de sus a cuptorului - pana s-a rumenit, cam vreo 20 de minute.

Emma
Emma 31 ian 2011, 14:27

Arata atat de bine, incat fug sa cumpar piept de pui!

Nota mea pentru reteta:
Lavi
Lavi 31 ian 2011, 13:10

arata demential!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile