"Placinta" din piept de pui
Este de fapt o mancare din piept de pui cu legume, mi-a placut foarte mult modul de asamblare si combinatia de ingrediente - arata ca o placinta, doar ca nu are aluat - doar carne si legume (atentie ca este buna si pt cei ce tin regim, fara smantana bineinteles si cascaval doar deasupra).
Sotul meu abia dupa ce a mancat vreo 3 portii din ea - abia a 2-a zi - m-a intrebat mirat - da stai - ce, nu are aluat? :)
Foarte buna, delicoasa si satioasa. O felia ar fi ca o portie de carne cu legume - cred ca merge frumos si la o masa festiva, daca-i rece ca aperitiv, daca este calda ca o mancare. Aveti si o sectiune la ultimul pas.
Ingrediente
●
Piept de pui
3 buc
eu am luat 4 cu rezerva, daca ramane il congelati si folositi la alta mancare
●
Ciuperci proaspete
500 g
sau din conserva sau uscate (inmuiate)
●
Piper negru
0.25 lingurite
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Ceapa si morcovii se curata si se spala. Apoi ceapa se taie julien, morcovii se dau prin razatoare.
Le puneti intr-o tigaie cu putin ulei la calit si amestecati periodic.
Pas 2
Dupa ce s-au inmuiat bine, adaugati ciupercile spalate si taiate - amestecati.
Pas 3
Dupa ce se patrund bine legumele si incep sa se rumeneasca, adaugati smantana, sare, piper dupa gust si amestecati bine. Luati de pe foc, aceasta va fi umplutura "placintei".
Pas 4
Pieptul de pui se spala si se taie feliil lungi si subtiri.
Pas 5
Ungeti o tava rotunda(sau patrata), adanca cu putin ulei. Aranjati bucatile de piept una langa alta, pe fundul tavii si putin pe pereti.
Pas 6
Dati jumatate din cascaval prin razatoare si presarati peste carne.
Pas 7
Apoi urmeaza legumele, le intindeti in mijlocul tavii, sa cuprinda toata suprafata si marginile. Presati usor cu lingura.
Pas 8
Apoi acoperiti legumele cu inca un strat din felii de piept de pui. Puneti tava la cuptor pentru 30 de min, la foc mediu - 180-200 de grade.
Pas 9
Dupa 30 de min scoateti tava din cuptor si atent scurgeti apa formata din tava. Apoi presarati placinta deasupra cu cascaval dat prin razatoare si o puneti la cuptor pana se rumeneste.
Pas 10
O scoateti din cuptor cand se rumeneste si o lasati putin sa se racoreasca si patrunda.
Pas 11
Aici aveti si o sectiune a "placintei". Calda merge ca o mancare cu legume, rece ca un aperitiv - si foarte delicioasa in ambele moduri.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(8-10 portii)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (14 voturi)