Fricassee de pui cu smântână
Fricassee-ul este de fapt o mâncare de carne cu sos (tradițional alb) - variații sunt multe, cu pui, pește, vită - se mai pot adăuga ciuperci, mazăre, roșii.
Mie mi-a plăcut foarte mult această variantă (are ceva de la puiul nostru cu smântână, doar că mai repede se face), pentru că este simplă, elegantă și deosebit de gustoasă. Mare atenție la smântână - trebuie să fie obligatoriu smântână dulce pentru gătit, de la 12% - 30% grăsime - după cum găsiți în magazin. Dar nicidecum smântână clasică fermentată!
Noi am servit cu garnitură de orez și salată, foarte bun!
Ingrediente
●
Smantana dulce pentru gatit(12%)
500 ml
sau 30%
●
Unt
2 linguri
+1 lingură ulei
●
Sare,piper
1 lingurita
puneți după gust - în plus puteți adăuga puțină nucșoară (un vârf de cuțit)
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pieptul de pui se taie cubulețe - nu foarte mici.
Pas 2
Presărați 1 lingură de făină și cu mâinile, ușor amestecați.
Pas 3
Într-o tigaie adâncă încălziți bine untul și uleiul.
Pas 4
Adăugați carnea, lăsați cam 5 minute fără să amestecați.
Pas 5
Apoi amestecați periodic ca să se rumenească bucățile de pui pe toate părțile.
Pas 7
Amestecați și lăsați să fiarbă la foc încet cam 5-10 minute.
Pas 8
În acest timp sosul se mai îngroașă, îl potriviți de sare, piper și opțional nucșoară.
Pas 9
Și gata - serviți cu orice garnitură vă place - orez, cartofi, legume, etc.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(5-6 porții)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (4 voturi)