Fricassee de pui cu smantana
Fricassee-ul este de fapt o mancare de carne cu sos(traditional alb) - variatii sunt multe, cu pui, peste, vita - se mai pot adauga ciuperci, mazare, rosii.
Mie mi-a placut foarte mult aceasta varianta(are ceva da la puiul nostru cu smantana, doar ca mai repede se face), pentru ca este simpla, eleganta si deosebit de gustoasa. Mare atentie la smantana - trebuie sa fie obligatoriu smantana dulce pentru gatit, de la 12% - 30% grasime - dupa cum gasiti in magazin. Dar nicidecum smantana clasica fermentata!
Noi am servit cu granitura de orez si salata, foarte bun!
Ingrediente
●
Smantana dulce pentru gatit(12%)
500 ml
sau 30%
●
Unt
2 linguri
+1 lingura ulei
●
Sare,piper
1 lingurita
puneti dupa gust - in plus puteti adauga putina nucsoara(un varf de cutit)
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pieptul de pui se taie cubulete - nu foarte mici.
Pas 2
Presarati 1 lingura de faina si cu mainile, usor amestecati.
Pas 3
Intr-o tigaie adanca incalziti bine untul si uleiul.
Pas 4
Adaugati carnea, lasati cam 5 minute fara sa amestecati.
Pas 5
Apoi amestecati periodic ca sa se rumeneasca bucatile de pui pe toate partile.
Pas 7
Amestecati si lasati sa fiarba la foc incet cam 5-10 minute.
Pas 8
In acest timp sosul se mai ingroasa, il potriviti de sare, piper si optional nucsoara.
Pas 9
Si gata - serviti cu orice garnitura va place - orez, cartofi, legume, etc.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(5-6 portii)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (4 voturi)