Fricassee de pui cu smântână

Fricassee de pui cu smântână

Fricassee-ul este de fapt o mâncare de carne cu sos (tradițional alb) - variații sunt multe, cu pui, pește, vită - se mai pot adăuga ciuperci, mazăre, roșii.

Mie mi-a plăcut foarte mult această variantă (are ceva de la puiul nostru cu smântână, doar că mai repede se face), pentru că este simplă, elegantă și deosebit de gustoasă. Mare atenție la smântână - trebuie să fie obligatoriu smântână dulce pentru gătit, de la 12% - 30% grăsime - după cum găsiți în magazin. Dar nicidecum smântână clasică fermentată!

Noi am servit cu garnitură de orez și salată, foarte bun!

Ingrediente

Piept de pui
2 buc
   
Smântână dulce pentru gătit (12%)
500 ml
sau 30%
Unt
2 linguri
+1 lingură ulei
Făină albă
1 lingura
   
Sare, piper
1 lingurita
puneți după gust - în plus puteți adăuga puțină nucșoară (un vârf de cuțit)

Pași de urmat

Pas 1

Pieptul de pui se taie cubulețe - nu foarte mici.

Fricassee de pui cu smântână - Pas 1
Pas 2

Presărați 1 lingură de făină și cu mâinile, ușor amestecați.

Fricassee de pui cu smântână - Pas 2
Pas 3

Într-o tigaie adâncă încălziți bine untul și uleiul.

Fricassee de pui cu smântână - Pas 3
Pas 4

Adăugați carnea, lăsați cam 5 minute fără să amestecați.

Fricassee de pui cu smântână - Pas 4
Pas 5

Apoi amestecați periodic ca să se rumenească bucățile de pui pe toate părțile.

Fricassee de pui cu smântână - Pas 5
Pas 6

Turnați smântâna dulce.

Fricassee de pui cu smântână - Pas 6
Pas 7

Amestecați și lăsați să fiarbă la foc încet cam 5-10 minute.

Fricassee de pui cu smântână - Pas 7
Pas 8

În acest timp sosul se mai îngroașă, îl potriviți de sare, piper și opțional nucșoară.

Fricassee de pui cu smântână - Pas 8
Pas 9

Și gata - serviți cu orice garnitură vă place - orez, cartofi, legume, etc.

Poftă Bună!

Fricassee de pui cu smântână - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (5-6 porții)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (4 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 11

Stefy3
Stefy3 28 Sep 2017, 21:38

Delicios si usor de preparat.Am servit alaturi de orez alb👏👏👏👍😙😙😙

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Salomeea84
Salomeea84 29 Apr 2017, 02:05

Draga Lena, un mulțumesc mare ptr aceasta rețeta rapida și gustoasa. Mereu cind sunt in pana de timp sau ne e pofta de mămăliguța, pregătim aceasta minunata reteta de "fricasse din piept de pui".

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Janeth
Janeth 25 Feb 2017, 14:40

Reteta de fiecare duminica, a copilariei mele, servita cu mamaliga fierbinte. Acum la randul meu, o gatesc copiilor mei si o adora...

Lianulia
Lianulia 26 Jun 2016, 23:20

simpla, rapida, gustoasa!

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 08 Dec 2014, 18:33

Aproximativ 600-700g

adeia
adeia 08 Dec 2014, 18:26

Buna Lena,imi poti spune,te rog,cam ce gramaj au cele 2 buc de piept de pui sa imi fac o idee la proportia dintre smantana si carne.ms si spor la gatit

maria m
maria m 21 Jan 2014, 12:05

super,imi place grozav reteta,o fac si te anunt,am devenit fanul retetelor tare,am testat cateva,am o norma de 3-4 pe sapt,sambata de regula cand am mai mult timp,puup,tuturor.

Poza mea pentru rețetă:
Elizabeth
Elizabeth 20 Jun 2013, 21:20

Buna.am pregătit si eu ast azi frecassee-ul acesta.numai ca am folosit pulpe dezosate.ce sa zic,o gustosenie.si cel mai important,rapid si simplu.merci Lena.

Poza mea pentru rețetă:
michaela7327
michaela7327 17 Jun 2013, 14:55

mmmmmmm, delicioase toate retetele, in limita posibilitatilor , retete dietetice? pentru cei care tin la siluete?

Multumesc

lena
Elena (lena) michaela7327 17 Jun 2013, 18:44

Tiki, merge si cu pulpe, dar in aceasta reteta chiar nu este deloc fad pieptul.

Michaela, retete dietetice sunt foarte multe pe site, gasesti si rubrica in dreapta. Oricum tin sa pun de toate, sa nu fie nimeni suparat :)

tiki
tiki 17 Jun 2013, 12:24

Buna Lena.Ma bucur ca te-am gasit si aici pe fb.Ce zici cu pulpe dezosate nu merge,deoarece pieptul dupa mine e cam fad,nu are nici un gust ? Multumesc,esti grozava cu retetele.

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile