Pui in stil chinezesc

Pui in stil chinezesc

O super, super reteta - pentru ca se face simplu si este foarte gustoasa si interesanta carnea preparata in asa fel. Spre deosebire de alte retete cu specific chinezesc, asta este foarte simpla de preparat acasa, fara ingrediente sofisticate. Bineinteles trebuie sa aveti macar sos de soia, fara el nici nu putem numi puiul "chinezesc".

Puteti folosit orice bucati de pui, cu os sau fara os, aici am facut pulpe dezosate.

Ingrediente

Carne de pui
1.5 kg
Sos de soia
100 ml
Ulei de floarea soarelui
100 ml
Zahar
2 linguri

Pasi de urmat

Pas 1

Spalati bine carnea de pui, o puneti intr-un bol si turnati peste ea sosul de soia.

Amestecati si lasati cateva ore la marinat, minim ar fi macar 3 ore.

Pui in stil chinezesc - Pas 1
Pas 2

Dupa acest timp ne apucam sa preparam carnea.

Intr-o tigaie turnati uleiul, puneti in el 2 linguri de zahar si lasati tigaia pe foc sa se incinga bine.

Pui in stil chinezesc - Pas 2
Pas 3

Amestecati periodic zaharul pana se caramelizeaza.

Pui in stil chinezesc - Pas 3
Pas 4

Puneti carnea cu tot cu sosul de soia in tigaie.

Aveti grija ca va fi foarte incinsa, trebuie s-o faceti repede sa nu va frigeti cu ulei. Mai bine micsorati focul sub tigaie cu 2 minute inainte sa puneti carnea.

Amestecati carnea si o lasati cam 5 minute sa se mai caleasca.

Pui in stil chinezesc - Pas 4
Pas 5

Cam asa, observati ca bucatile de pui se strang si se calesc usor.

Pui in stil chinezesc - Pas 5
Pas 6

Peste carnea din tigaie turnati apa clocotita fierbinte, ca s-o acopere bine.

Lasati sa fiarba la foc mai mare.

Pui in stil chinezesc - Pas 6
Pas 7

Dupa un timp apa din tigaie se va evapora si pulpele vor incepe sa se rumeneasca.

Amestecati periodic sa se faca frumoase pe toate partile, apoi inchideti focul.

Pui in stil chinezesc - Pas 7
Pas 8

Le serviti cu orice garnitura preferata, la noi a fost sote de morcovi.

Pofta Buna!

Pui in stil chinezesc - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (6 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 16

GalinaMilescu602
Galina Milescu (GalinaMilescu602) 09 Jun 2016, 09:37

multe din retetele tale le cunosc si eu si cind vreau sa ma controles pe mine,ma uit in lucrarile tale  si am impresia,ca esti basarabeanca de a noastra.mersi mult si bravo!

lena
Elena (lena) Galina Milescu (GalinaMilescu602) 09 Jun 2016, 11:25

Da, sunt. Multumesc mult!

raluca57
raluca57 08 Jun 2015, 15:34

@tadys: in dragon sunt atât de multe tipuri de sos Soya si oyster sos, ca nu am știut sa aleg, tot unul f sărat am cumpărat. Ar fi de mare folos sa ne scrieți tipul exact, nume, firma, gramaj. Mulțumesc mult.

tadys
tadys 08 Jun 2015, 14:36

depinde de sos. daca este cel cumparat din magazine gen carrefour, bila, mega.... sunt oribile si foarte sarate... daca aveti drum prin dragon sa cumparati de acolo adevaratul sos de soia. nu este lichid si nici sarat tare. este putin cremos si sarat cat trebuie.

Nota mea pentru reteta:
MarianaS
MarianaS 05 Mar 2015, 18:02

Nu adăugăm sare, ierburi? Nimic? Doar sos de soia?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) MarianaS 05 Mar 2015, 18:15

Da, sosul este si sarat si aromat.

tiki
tiki 01 Dec 2014, 15:47

Buna. Tot timpul am fost in criza de timp, dar acuma si mai si, asa ca fac tot retete care nu necesita mult timp de pregatire. Aceasta este unadintre ele. Foarte simplu de facut si foarte gustoasa. Multumesc. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
moneta
moneta 26 Nov 2014, 13:17

imi place si mie f mult puiul asa caramelizat dar nu stiu taieteii cu ce se prepara// cei chinezesti??/

Nota mea pentru reteta:
Lianulia
Lianulia 23 Nov 2014, 17:29

Foarte gustoasa si simplu de preparat!!! Multumesc.

Nota mea pentru reteta:
Florina-Maria
Florina-Maria 22 Nov 2014, 22:21

Am incercat si eu reteta. O minunatie. Multumesc

Poza mea pentru reteta:
CatalinaT
CatalinaT 21 Nov 2014, 12:26

E foarte tentanta receta, trebuie sa o incerc!!Multumesc pentru toate recetele interesant care le-am gasit pe acest site, sint foarte recunoscatoare celor ce au contribuit!! Faceti o treaba buna!!

 
Nota mea pentru reteta:
olga-dragancea
Olga (olga-dragancea) 21 Nov 2014, 11:55

De fiecare data cind mergem la restaurantul chinezesc mincam carnea de pui facuta in diverse feluri, si chiar ma intrebam de multe ori cum o fac ei ca maninci si parca tot nu te mai saturi de bunatatea asta. O sa o incer neaparat. 

La pasul 6, dupa ce pui apa nu pui capac? Ca sa se poata evapora, nu? 

lena
Elena (lena) Olga (olga-dragancea) 21 Nov 2014, 11:58

Da, exact, nu pun capac ca sa se evapore apa.

Arata toate comentariile