Pui în stil chinezesc

Pui în stil chinezesc

O super, super rețetă - pentru că se face simplu și este foarte gustoasă și interesantă carnea preparată în așa fel. Spre deosebire de alte rețete cu specific chinezesc, asta este foarte simplă de preparat acasă, fără ingrediente sofisticate. Bineînțeles trebuie să aveți măcar sos de soia, fără el nici nu putem numi puiul "chinezesc".

Puteți folosi orice bucăți de pui, cu os sau fără os, aici am făcut pulpe dezosate.

Ingrediente

Carne de pui
1.5 kg
   
Sos de soia
100 ml
   
Ulei de floarea-soarelui
100 ml
   
Zahăr
2 linguri
   

Pași de urmat

Pas 1

Spălați bine carnea de pui, o puneți într-un bol și turnați peste ea sosul de soia.

Amestecați și lăsați câteva ore la marinat, minim ar fi măcar 3 ore.

Pui în stil chinezesc - Pas 1
Pas 2

După acest timp ne apucăm să preparăm carnea.

Într-o tigaie turnați uleiul, puneți în el 2 linguri de zahăr și lăsați tigaia pe foc să se încinsă bine.

Pui în stil chinezesc - Pas 2
Pas 3

Amestecați periodic zahărul până se caramelizează.

Pui în stil chinezesc - Pas 3
Pas 4

Puneți carnea cu tot cu sosul de soia în tigaie.

Aveți grijă că va fi foarte încinsă, trebuie s-o faceți repede să nu vă frigeți cu ulei. Mai bine micșorați focul sub tigaie cu 2 minute înainte să puneți carnea.

Amestecați carnea și o lăsați cam 5 minute să se mai călească.

Pui în stil chinezesc - Pas 4
Pas 5

Cam așa, observați că bucățile de pui se strâng și se călesc ușor.

Pui în stil chinezesc - Pas 5
Pas 6

Peste carnea din tigaie turnați apă clocotită fierbinte, ca s-o acopere bine.

Lăsați să fiarbă la foc mai mare.

Pui în stil chinezesc - Pas 6
Pas 7

După un timp apa din tigaie se va evapora și pulpele vor începe să se rumenească.

Amestecați periodic să se facă frumoase pe toate părțile, apoi închideți focul.

Pui în stil chinezesc - Pas 7
Pas 8

Le serviți cu orice garnitură preferată, la noi a fost sote de morcovi.

Poftă Bună!

Pui în stil chinezesc - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (6 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

olga-dragancea
Olga (olga-dragancea) 21 Nov 2014, 11:55

De fiecare data cind mergem la restaurantul chinezesc mincam carnea de pui facuta in diverse feluri, si chiar ma intrebam de multe ori cum o fac ei ca maninci si parca tot nu te mai saturi de bunatatea asta. O sa o incer neaparat. 

La pasul 6, dupa ce pui apa nu pui capac? Ca sa se poata evapora, nu? 

lena
Elena (lena) Olga (olga-dragancea) 21 Nov 2014, 11:58

Da, exact, nu pun capac ca sa se evapore apa.

CatalinaT
CatalinaT 21 Nov 2014, 12:26

E foarte tentanta receta, trebuie sa o incerc!!Multumesc pentru toate recetele interesant care le-am gasit pe acest site, sint foarte recunoscatoare celor ce au contribuit!! Faceti o treaba buna!!

 
Nota mea pentru rețetă:
Florina-Maria
Florina-Maria 22 Nov 2014, 22:21

Am incercat si eu reteta. O minunatie. Multumesc

Poza mea pentru rețetă:
Lianulia
Lianulia 23 Nov 2014, 17:29

Foarte gustoasa si simplu de preparat!!! Multumesc.

Nota mea pentru rețetă:
Pisina
Cristina (Pisina) 24 Nov 2014, 10:24

Buna! am facut aceasta reteta in week-end si a iesit supeer! Foarte gustos si aromat! O sa o fac mai des de acum.

irinabucur2004
irina (irinabucur2004) 26 Nov 2014, 08:33

Delicios...am facut si eu cu sote de morcovi...super.Multumim Lena!

moneta
moneta 26 Nov 2014, 13:17

imi place si mie f mult puiul asa caramelizat dar nu stiu taieteii cu ce se prepara// cei chinezesti??/

Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 01 Dec 2014, 15:47

Buna. Tot timpul am fost in criza de timp, dar acuma si mai si, asa ca fac tot retete care nu necesita mult timp de pregatire. Aceasta este unadintre ele. Foarte simplu de facut si foarte gustoasa. Multumesc. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
raluca57
raluca57 30 Jan 2015, 00:12

Am facut-o si eu, cu garnitura de orez. Foarte gustos!!! Si rapid. Mulțumesc pt rețetă.

MarianaS
MarianaS 05 Mar 2015, 18:02

Nu adăugăm sare, ierburi? Nimic? Doar sos de soia?

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) MarianaS 05 Mar 2015, 18:15

Da, sosul este si sarat si aromat.

tadys
tadys 08 Jun 2015, 14:36

depinde de sos. daca este cel cumparat din magazine gen carrefour, bila, mega.... sunt oribile si foarte sarate... daca aveti drum prin dragon sa cumparati de acolo adevaratul sos de soia. nu este lichid si nici sarat tare. este putin cremos si sarat cat trebuie.

Nota mea pentru rețetă:
raluca57
raluca57 08 Jun 2015, 15:34

@tadys: in dragon sunt atât de multe tipuri de sos Soya si oyster sos, ca nu am știut sa aleg, tot unul f sărat am cumpărat. Ar fi de mare folos sa ne scrieți tipul exact, nume, firma, gramaj. Mulțumesc mult.

GalinaMilescu602
Galina Milescu (GalinaMilescu602) 09 Jun 2016, 09:37

multe din retetele tale le cunosc si eu si cind vreau sa ma controles pe mine,ma uit in lucrarile tale  si am impresia,ca esti basarabeanca de a noastra.mersi mult si bravo!

lena
Elena (lena) Galina Milescu (GalinaMilescu602) 09 Jun 2016, 11:25

Da, sunt. Multumesc mult!