Ingrediente
●
Ulei de floarea-soarelui
100 ml
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Spălați bine carnea de pui, o puneți într-un bol și turnați peste ea sosul de soia.
Amestecați și lăsați câteva ore la marinat, minim ar fi măcar 3 ore.
Pas 2
După acest timp ne apucăm să preparăm carnea.
Într-o tigaie turnați uleiul, puneți în el 2 linguri de zahăr și lăsați tigaia pe foc să se încinsă bine.
Pas 3
Amestecați periodic zahărul până se caramelizează.
Pas 4
Puneți carnea cu tot cu sosul de soia în tigaie.
Aveți grijă că va fi foarte încinsă, trebuie s-o faceți repede să nu vă frigeți cu ulei. Mai bine micșorați focul sub tigaie cu 2 minute înainte să puneți carnea.
Amestecați carnea și o lăsați cam 5 minute să se mai călească.
Pas 5
Cam așa, observați că bucățile de pui se strâng și se călesc ușor.
Pas 6
Peste carnea din tigaie turnați apă clocotită fierbinte, ca s-o acopere bine.
Lăsați să fiarbă la foc mai mare.
Pas 7
După un timp apa din tigaie se va evapora și pulpele vor începe să se rumenească.
Amestecați periodic să se facă frumoase pe toate părțile, apoi închideți focul.
Pas 8
Le serviți cu orice garnitură preferată, la noi a fost sote de morcovi.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (6 voturi)