Chiftele la cuptor cu cartofi
Imi place mancarea care se prepara repede si fara prea multe manevre, exact ca aceste chiftele la cuptor cu cartofi, totul se pune crud intr-o tava mare si dupa 45 de minute sunteti deja cu familia la masa.
Reteta am improvizat-o, pentru ca am vrut sa fac lucrurile cat mai simple, dar cu siguranta trebuie respectate cateva aspecte. Recomand sa folositi carne tocata ceva mai grasa pentru chiftele, asa se vor rumeni mai repede si vor fi fragede. Dar daca vreti sa folositi carne de pui sau alta mai slaba, va trebui sa le acoperiti cu putin cascaval ras. Acesta va forma o crusta de protectie si chiftelele nu se vor usca in cuptor.
Majoritatea aveti cuptoare electrice de tip nou, nu ezitati sa folositi la aceasta reteta regimul cu ventilatie. Astfel cartofii si chiftelele vor avea crusta rumena, dar nu se vor usca prea tare. In plus se vor gati mult mai repede decat in modul clasic.
Ingrediente
●
Carne tocata
700 g
oricare preferati, dar ar fi bine sa fie ceva mai grasa
●
Piper negru macinat
0.5 lingurite
●
Patrunjel uscat
1 lingurita
sau patrunjel proaspat tocat
●
Ulei de masline
120 ml
sau oricare altul
●
Boia ardei dulce
1 lingurita
●
Usturoi granulat(praf)
1 lingurita
●
Oregano uscat
1 lingurita
sau oricare alte mirodenii preferati la cartofi
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Adaugati peste carnea tocata 1 ou, 1 ceapa tocata marunt, 1 lingurita de sare, 1 lingurita patrunjel uscat si putin piper negru macinat.
Amestecati totul cu mainile, pana compozitia devine uniforma si se tine bine impreuna.
Pas 2
Curatati si spalatati cartofii, apoil le taiati felii mai mari - sferturi sau jumatati, depinde cat de mari sunt.
Pas 3
Puneti peste cartofi 1 lingurita de boia, 1 lingurita de sare, 1 lingurita usturoi uscat, 1 lingurita de oregano(sau alte mirodenii preferati) si 100ml de ulei de masline.
Amestecati bine sa se distribuie uniform mirodeniile.
Pas 4
Ungeti bine cu ulei(sau asterneti cu hartie de copt) o tava mare si adanca de cuptor.
Puneti in ea cartofii, iar printre ei aranjati chiftelele modelate - eu le-am facut mai mari, sa fie mai repede, dar si ceva mai fragede dupa coacere.
Pas 5
Puneti tava in cuptorul preincalzit la 220 de grade, de preferat cu ventilatie, pentru aproximativ 40-45 de minute.
Oricum va uitati periodic peste ei si verificati daca s-au rumenit. In caz ca aveti chiftelele din carne mai slaba, recomand sa le presarati cu cascaval ras in mijlocul procesului de coacere. Astfel nu se vor usca prea tare la cuptor, pana se gatesc cartofii.
Pas 6
Serviti cu salata sau muraturi, sunt niste chiftele la cuptor cu cartofi absolut delicioase si simplu de preparat.
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
(5-6 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii: