Chiftele la cuptor cu cartofi

Chiftele la cuptor cu cartofi

Imi place mancarea care se prepara repede si fara prea multe manevre, exact ca aceste chiftele la cuptor cu cartofi, totul se pune crud intr-o tava mare si dupa 45 de minute sunteti deja cu familia la masa.

Reteta am improvizat-o, pentru ca am vrut sa fac lucrurile cat mai simple, dar cu siguranta trebuie respectate cateva aspecte. Recomand sa folositi carne tocata ceva mai grasa pentru chiftele, asa se vor rumeni mai repede si vor fi fragede. Dar daca vreti sa folositi carne de pui sau alta mai slaba, va trebui sa le acoperiti cu putin cascaval ras. Acesta va forma o crusta de protectie si chiftelele nu se vor usca in cuptor.

Majoritatea aveti cuptoare electrice de tip nou, nu ezitati sa folositi la aceasta reteta regimul cu ventilatie. Astfel cartofii si chiftelele vor avea crusta rumena, dar nu se vor usca prea tare. In plus se vor gati mult mai repede decat in modul clasic.

Ingrediente

Carne tocata
700 g
oricare preferati, dar ar fi bine sa fie ceva mai grasa
Cartofi
1 kg
Oua
1 buc
Ceapa
1 buc
Piper negru macinat
0.5 lingurite
Patrunjel uscat
1 lingurita
sau patrunjel proaspat tocat
Ulei de masline
120 ml
sau oricare altul
Boia ardei dulce
1 lingurita
Usturoi granulat(praf)
1 lingurita
Sare
2 lingurite
Oregano uscat
1 lingurita
sau oricare alte mirodenii preferati la cartofi

Pasi de urmat

Pas 1

Adaugati peste carnea tocata 1 ou, 1 ceapa tocata marunt, 1 lingurita de sare, 1 lingurita patrunjel uscat si putin piper negru macinat.

Amestecati totul cu mainile, pana compozitia devine uniforma si se tine bine impreuna.

Chiftele la cuptor cu cartofi - Pas 1
Pas 2

Curatati si spalatati cartofii, apoil le taiati felii mai mari - sferturi sau jumatati, depinde cat de mari sunt.

Chiftele la cuptor cu cartofi - Pas 2
Pas 3

Puneti peste cartofi 1 lingurita de boia, 1 lingurita de sare, 1 lingurita usturoi uscat, 1 lingurita de oregano(sau alte mirodenii preferati) si 100ml de ulei de masline.

Amestecati bine sa se distribuie uniform mirodeniile.

Chiftele la cuptor cu cartofi - Pas 3
Pas 4

Ungeti bine cu ulei(sau asterneti cu hartie de copt) o tava mare si adanca de cuptor.

Puneti in ea cartofii, iar printre ei aranjati chiftelele modelate - eu le-am facut mai mari, sa fie mai repede, dar si ceva mai fragede dupa coacere.

Chiftele la cuptor cu cartofi - Pas 4
Pas 5

Puneti tava in cuptorul preincalzit la 220 de grade, de preferat cu ventilatie, pentru aproximativ 40-45 de minute.

Oricum va uitati periodic peste ei si verificati daca s-au rumenit. In caz ca aveti chiftelele din carne mai slaba, recomand sa le presarati cu cascaval ras in mijlocul procesului de coacere. Astfel nu se vor usca prea tare la cuptor, pana se gatesc cartofii.

Chiftele la cuptor cu cartofi - Pas 5
Pas 6

Serviti cu salata sau muraturi, sunt niste chiftele la cuptor cu cartofi absolut delicioase si simplu de preparat.

Pofta Buna!

Chiftele la cuptor cu cartofi - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (5-6 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

adriana st
Stroe Adriana (adriana st) 15 Feb 2022, 16:51

Și pe mine mă interesează rețetele rapide. Neavând, însă, cuptor electric (nici nu ar avea loc în bucătăria mea minusculă), cred că va trebui să acopăt tava în prima fază cu folie, ca să se înăbușe puțin cartofii și să se prindă puțin chiftelele. Abia apoi să înlătur folia să se rumenească și cartofii și chiftelele.

lena
Elena (lena) Stroe Adriana (adriana st) 15 Feb 2022, 17:10

Da, cu folie sau presarati cascaval, le va tine fragede.🤗👍

Miriam
Miriam 28 Oct 2022, 15:18

Reteta este absolut delicioasa. Eu am folosit carne tocata (porc-vita), iar la final am pus cascaval ras. Sotul meu a fost incantat.