Pate de ficat, reteta rapida

Pate de ficat, reteta rapida

As mai adauga la titlu - cel mai simplu, rapid si delicios pate de ficat! O reteta foarte simpla, improvizata de mine intr-un moment de relaxare, cand nu aveam chef sa stau mult in bucatarie, dar cu o pofta mare de pate din ficat. Am ramas impresionata de rezultat, si am gustat eu ceva pate bun de casa, dar aceasta varianta este parca si mai surprinzatoare, mai ales versus efortul depus.

La sugestia mea il mama il pregateste cu ficat de vita sau porc, eu de obicei il fac cu ficatei de pui, sunt ceva mai la indemana. In plus este o reteta low-carb, puteti servi acest pate de ficat cu paine low-carb si va bucurati de un mic dejun gustos si sanatos. Veti observa ca nu fac o portie mare, exact cat sa mancam din el 3-4 zile, daca vreti il puteti reface din nou la o pofta.

Ingrediente

Ficatei de pui
3 buc
sau de porc/vita - aproximativ 150-200g
Unt
100 g
sa fie moale, la temperatura camerei
Sare si piper
0.5 lingurite
dupa gust

Pasi de urmat

1

Spalati putin ficateii, puneti intr-o cratita mica si turnati apa sa-i acopere bine.

Puneti pe aragaz, cand incep sa fiarba faceti focul mic si lasati 30-40 de minute.

2

Dupa acest timp, puneti ficateii fierti intr-un bol, adaugati peste ei 80g de unt moale, putina sare si piper.

Mai adaugati aproximativ jumatate de pahar din apa in care au fiert ficateii.

3

Incepeti sa mixati cu blenderul vertical in bol.

4

Insistati pana compozitia devine omogena si foarte fina.

Trebuie sa obtineti o pasta de consistenta unui iaurt, daca este prea groasa mai adaugati putina zeama in care au fiert ficatii. Gustati si mai potriviti de sare, piper dupa gust.

5

Mutati pate-ul intr-o farfurie/bol/casoleta putin adanca si nivelati bine.

6

Topiti restul de 20g de unt si il turnati peste pate.

Puneti la frigider pentru cateva ore, dupa acest timp se mai intareste si va avea consistenta perfecta.

7

Este fantastic de bun, sotului nu-i venea sa creada ca se pregateste atat de simplu, dar are un gust atat de delicios.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 300 g
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:

Comentarii

GinaSmarandoiu744
Gina Smarandoiu (GinaSmarandoiu744) 29 ian 2021, 19:21

Este chiar o reteta extrem de simpla.Poate o introduci intr-un volum 2 de retete pas cu pas,pe prima o am de mai bine de 1 an si e foarte des citita.

lena
Elena (lena) Gina Smarandoiu (GinaSmarandoiu744) 29 ian 2021, 20:11

Sa speram ca va fi vreodata si volumul 2😉

Multumim!

EllavonHeizer864
Ella von Heizer (EllavonHeizer864) 01 feb 2021, 10:30

Dacă mai adaugi o ceapă călită puțin în unt, cu ierburi de provence și stinsă cu vinars, nu te mai oprești din mâncat. Iar, dacă pui pătrunjel tocat mărunt în untul de deasupra, ai obținut un fine dish. Te urmăresc cu drag, de multă vreme și execut deseori ceea ce ne propui. Spor în toate!