"Plăcintă" din piept de pui
Este de fapt o mâncare din piept de pui cu legume, mi-a plăcut foarte mult modul de asamblare și combinația de ingrediente - arată ca o plăcintă, doar că nu are aluat - doar carne și legume (atenție că este bună și pentru cei ce țin regim, fără smântână bineînțeles și cașcaval doar deasupra).
Soțul meu abia după ce a mâncat vreo 3 porții din ea - abia a 2-a zi - m-a întrebat mirat - da stai - ce, nu are aluat? :)
Foarte bună, delicioasă și sățioasă. O felie ar fi ca o porție de carne cu legume - cred că merge frumos și la o masă festivă, dacă-i rece ca aperitiv, dacă este caldă ca o mâncare. Aveți și o secțiune la ultimul pas.
Ingrediente
●
Piept de pui
3 buc
eu am luat 4 cu rezervă, dacă rămâne îl congelați și folosiți la altă mâncare
●
Ciuperci proaspete
500 g
sau din conservă sau uscate (înmuiați)
●
Piper negru
0.25 lingurite
●
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Ceapa și morcovii se curăță și se spală. Apoi ceapa se taie julien, morcovii se dau prin răzătoare.
Le puneți într-o tigaie cu puțin ulei la călit și amestecați periodic.
Pas 2
După ce s-au înmuiat bine, adăugați ciupercile spălate și tăiate - amestecați.
Pas 3
După ce se pătrund bine legumele și încep să se rumenească, adăugați smântâna, sare, piper după gust și amestecați bine. Luați de pe foc, aceasta va fi umplutura "plăcintei".
Pas 4
Pieptul de pui se spală și se taie feliile lungi și subțiri.
Pas 5
Ungeți o tavă rotundă (sau pătrată), adâncă cu puțin ulei. Aranjați bucățile de piept una lângă alta, pe fundul tăvii și puțin pe pereți.
Pas 6
Dați jumătate din cașcaval prin răzătoare și presărați peste carne.
Pas 7
Apoi urmează legumele, le întindeți în mijlocul tăvii, să cuprindă toată suprafața și marginile. Presați ușor cu lingura.
Pas 8
Apoi acoperiți legumele cu încă un strat din felii de piept de pui. Puneți tava la cuptor pentru 30 de min, la foc mediu - 180-200 de grade.
Pas 9
După 30 de min scoateți tava din cuptor și atent scurgeți apa formată din tavă. Apoi presărați plăcinta deasupra cu cașcaval dat prin răzătoare și o puneți la cuptor până se rumenește.
Pas 10
O scoateți din cuptor când se rumenește și o lăsați puțin să se răcorească și pătrundă.
Pas 11
Aici aveți și o secțiune a "plăcintei". Caldă merge ca o mâncare cu legume, rece ca un aperitiv - și foarte delicioasă în ambele moduri.
Poftă bună!
Cantitate:
1 kg
(8-10 porții)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (14 voturi)