Friptură de miel la tigaie, cu ceapă și usturoi verde
În familia noastră Paștele este o ocazie specială să ne vedem cu toții acasă, la părinți. Anul acesta noi am venit de la București primii, avem ocazia unei vacanțe înainte de Paște, să ne bucurăm de liniște și amintirile dinainte.
Și azi vreau să vă arăt o rețetă de miel foarte tradițională pe masa noastră - o făcea bunica de când mă țin minte, doar așa am mâncat miel toată copilăria. Se punea o tigaie mare în mijlocul mesei, cu mujdei și mămăligă, nu țin minte să fi rămas vreodată măcar o bucățică, atât de bun era.
Se prepară banal și simplu, dar gustul este deosebit - carnea fragedă, se topește în gură, usturoiul nu încurcă deloc, ceapa dulce are și ea farmecul ei - toate sunt perfecte și la locul lor. Soțul meu a remarcat că este periculoasă această mâncare, nu te poți opri din mâncat, tot mai vrei, bucățică după bucățică...
Ingrediente
●
Carne de miel
2 kg
eu am pus bucăți de pulpă, costițe - cu tot cu oase
●
Usturoi
5 buc
puneți usturoi verde - 5 fire, sau căței de usturoi simplu
●
Foaie de dafin
3 buc
recomand să puneți și niște cuișoare, scot foarte bine mirosul specific de miel
●
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
●
Sare, piper
1 lingurita
după gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Carnea de miel se porționează și se spală bine.
O puneți într-o oală mare, turnați apă să se acopere bine și puneți pe foc.
Pas 2
Când începe să fiarbă, faceți focul mic, adăugați frunza de dafin și cuișoare dacă aveți.
Lăsați pe foc aproximativ o oră, până când carnea este complet fiartă, dar să se țină pe os. Eu de obicei încerc cu cuțitul, dacă intră ușor în carne, este gata.
Pas 3
O scoateți din supă, să se scurgă și răcorească puțin.
Pas 4
Apoi încingeți ulei într-o tigaie și puneți bucățile de miel la rumenit, aveți grijă să le întoarceți bine pe toate părțile.
Pas 5
În acest timp pregătiți ceapa - curățați, spălați și tăiați julien mai gros.
Pas 6
După ce ați rumenit bine carnea pe toate părțile adăugați ceapa în tigaie - eu o pun chiar peste carne și cu lingura o bag dedesubtul cărnii. Așa se gătește împreună cu carnea, periodic amestec ușor să se soteze uniform.
Pas 7
După ce s-a rumenit ușor ceapa, presărați sare și piper peste mâncare - după gust și preferințe.
Apoi turnați în tigaie un polonic din supa în care a fiert carnea de miel.
Pas 8
Adăugați usturoi verde tocat, sau cel simplu pisat.
Amestecați ușor toată compoziția și opriți focul.
Pas 9
Acoperiți tava cu capac și lăsați să se pătrundă aproximativ 15 minute.
Pas 10
Serviți cu garnitura preferată - cartofi, orez, legume sau cu mămăligă.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(4-5 porții)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)