Friptura de miel la tigaie, cu ceapa si usturoi verde
In familia noastra Pastele este o ocazie speciala sa ne vedem cu totii acasa, la parinti. Anul acesta noi am venit de la Bucuresti primii, avem ocazia unei vacante inainte de Paste, sa ne bucuram de liniste si amintirile dinainte.
Si azi vreau sa va arat o reteta de miel foarte traditionala pe masa noastra - o facea bunica de cand ma tin minte, doar asa am mancat miel toata copilaria. Se punea o tigaie mare in mijlocul mesei, cu mujdei si mamaliga, nu tin minte sa fi ramas vreodata macar o bucatica, atat de bun era.
Se prepara banal si simplu, dar gustul este deosebit - carnea frageda, se topeste in gura, usturoiul nu incurca deloc, ceapa dulce are si ea farmecul ei - toate sunt perfecte si la locul lor. Sotul meu a remarcat ca este periculoasa aceasta mancare, nu te poti opri din mancat, tot mai vrei, bucatica dupa bucatica...
Ingrediente
●
Carne de miel
2 kg
eu am pus bucati de pulpa, costite - cu tot cu oase
●
Usturoi
5 buc
puneti usturoi verde - 5 fire, sau catei de usturoi simplu
●
Foaie de dafin
3 buc
recomand sa puneti si niste cuisoare, scot foarte bine mirosul specific de miel
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
●
Sare,piper
1 lingurita
dupa gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Carnea de miel se portioneazassi se spala bine.
O puneti intr-o oala mare, turnati apa sa se acopere bine si puneti pe foc.
Pas 2
Cand incepe sa fiarba, faceti focul mic, adaugati frunza de dafin si cuisoare daca aveti.
Lasati pe foc aproximativ o ora, pana cand carnea este complet fiarta, dar sa se tina pe os. Eu de obicei incerc cu cutitul, daca intra usor in carne, este gata.
Pas 3
O scoateti din supa, sa se scurga si racoreasca putin.
Pas 4
Apoi incingeti ulei intr-o tigaie si puneti bucatile de miel la rumenit, aveti grija sa le intoarceti bine pe toate partile.
Pas 5
In acest timp pregatiti ceapa - curatati, spalati si taiati julien mai gros.
Pas 6
Dupa ce ati rumenit bine carnea pe toate partile adaugati ceapa in tigaie - eu o pun chiar peste carne si cu lingura o bag dedesubtul carnii. Asa se gateste impreuna cu carnea, periodic amestec usor sa se soteze uniform.
Pas 7
Dupa ce s-a rumenit usor ceapa, presarati sare si piper peste mancare - dupa gust si preferinte.
Apoi turnati in tigaie un polonic din supa in care o fiert carnea de miel.
Pas 8
Adaugati usturoi verde tocat, sau cel simplu pisat.
Amestecati usor toata compozittia si opriti focul.
Pas 9
Acoperiti tava cu capac si lasati sa se patrunda aproximativ 15 minute.
Pas 10
Serviti cu garnitura preferata - cartofi, orez, legume sau cu mamaliga.
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
(4-5 portii)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)