Piept de pui "de catifea" cu sos de mustar
Nu sunt eu adepta bucatariei moleculare dar imi plac anumite tehnici pe care le-am vazut la Heston Blumenthal. Una din chestii care am testat-o acum a fost cu acest piept de pui, care este chiar "de catifea". Am zis sa incerc pentru ca este accesibil, simplu si ne-am cam saturat de pieptul de pui la gratar. Sotul a fost super incantat, nu-i venea sa creada ce gust si textura avea carnea, iar sosul l-a "lins" de pe farfurie...
Bineinteles, ca sa fiu si eu mai "profi" am zis sa incerc si sosul de mustar, care este demential - se poate face si pt carne, si pt legume la gratar, peste, etc.
Rozmarinul din reteta nu este atat de 100% obligatoriu, dar iese f.bine cu el, asa ca va adaptati. Pieptul de pui se poate face cu piele (cumpar piept de pui cu os si piele si ii scot osul) sau fara piele.
Ingrediente
●
Piept de pui
2 buc
cu piele si os, sau dezosat
●
Rozmarin
2 buc
2 crengute, este optional
●
Smantana dulce pentru gatit -25-32%
200 ml
●
Mustar de dijon
1 lingurita
eu am pus Mustar Frantuzesc, cu boabe, de la Kamis
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pieptul de pui il dezosez daca este cazul.
Apa se amesteca cu sarea si se pune in ea carnea la marinat pentru 3 ore.
Pas 2
Unul din motivele de ce cumpar pieptul cu os si piele este ca imi place mult cum se face si serveste pieptul asa cu pielea coapta putin.
Altul pt ca din oasele scoase fac o supa pe care apoi o adaug in sosul de mustar - fierb oasele cu 1 morcov, 1 albitura, 1 ceapa si 1 radacina de patrunjel, la foc mic timp, de 1 ora. Fiindca la sos folosesc doar 1 polonic de supa, din restul am facut o Ciorba a la grec. Sau o puteti congela si folosi ulterior la orice mancare.
Pas 3
Ne intoarcem la pieptul de pui care s-a marinat 3 ore.
Il scoateti din apa si ungeti cu unt moale deasupra, optional puteti presara si rozmarin deasupra.
Se pune in cuptor preincalzit la 100 grade timp de 1.5 ore.
Pas 4
Ultimele 10 minute puteti sa-l puneti sub gril sau il rumeniti repede pe o tigaie.
Eu nu-i fac nimic, il las asa.
Pas 5
Pieptul astfel preparat puteti sa-l serviti cum va place, sau faceti un sos cu mustar, pasii vedeti mai jos.
Deci, Intr-o tigaie topiti 30g unt, adaugati ceapa taiata bucatele(optional si rozmarin) si o caliti putin pana se face mai moale.
Pas 6
Apoi turnati vinul si lasati sa fiarba 5 minute.
Pas 7
Apoi adaugati smantana dulce.
Pas 8
si 1 polonic de supa(sau apa).
Daca sosul nu este foarte gros puteti sa nu adaugati supa/apa.
Pas 9
Lasati sa fiarba incet pana se ingroasa un pic - cam ar fi ca un aluat de clatite.
Adaugati la urma mustarul, amestecati.
Pas 10
Inchideti focul si lasati sosul 5-10 minute sa se patrunda.
Pas 11
Apoi il treceti printr-o sita.
Pas 12
Noi am servit pieptul de pui cu sosul de mustar si o salata. Merge si orice alta garnitura va place.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
180 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)