Drob-coroniță în aluat de foietaj Rețetă VIDEO
De mult timp aveam în cap ideea să fac drobul clasic în formă de coroniță și neapărat într-o crustă delicioasă de foietaj. Vă pot spune fără modestie, că este o rețetă genială și un mod fain de a servi drobul tradițional, are crustă delicioasă, formă atractivă, umplutură adaptabilă la orice fel de carne - pui, miel, curcan, organe, etc. Dacă nu aveți aluat de foietaj cumpărat la îndemână, faceți unul rapid după rețeta de aluat foietaj rapid de aici.
Cu siguranță poate fi vedeta la masa festivă și îmi place că este la fel de bun rece sau cald, chiar se poate servi ca o plăcintă, asta depinde cât de multă umplutură faceți în el. La noi a mers cu brio, copiii au mâncat bine și fără comentarii. Puteți combina drobul în foietaj cu o salată preferată de legume, iar secțiunea cu oul fiert mi se pare cea mai frumoasă, o vedeți mai jos în pași.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Pătrunjel verde și mărar verde
1 buc
adică 1 legătură, în plus puteți pune orice alte verdețuri preferați
●
Carne de pui
1 kg
sau de miel, curcan, combinate cu organe - după preferințe
●
Piper negru măcinat
0.25 lingurite
●
Ulei
30 ml
în caz că vreți carnea s-o căliți, ca la mine
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Carnea o puteți prepara în 2 moduri:
- o căliți la tigaie cu puțin ulei, apoi la final adăugați și o ceapă albă acolo să se pătrundă (anume așa am făcut eu aici);
- ori fierbeți simplu în apă, cu orice mirodenii preferați.
După oricare din aceste metode lăsați să se răcorească.
Pas 2
Apoi o treceți prin mașina de tocat carne, prin blender sau tocați mărunt cu un cuțit.
Pas 3
În bolul cu carnea mărunțită adăugați verdeața tocată - adică ceapa și usturoiul verde, plus pătrunjelul și mărarul.
Pas 4
Puneți tot aici 5 ouă, 1 linguriță de sare și puțin piper negru măcinat, amestecați bine cu o lingură.
Eu prefer să nu aglomerez prea multe mirodenii, dar o puteți adapta la orice gust și aromă.
Pas 5
Puneți foietajul în tava de cuptor așternută cu hârtie de copt.
Tăiați excesul din ea, așa că în tavă să aveți un pătrat. Aluatul în plus se dă la o parte, îl vom folosi mai târziu.
Pas 6
Acum în mijlocul pătratului puneți un pahar sau o cană.
Pas 7
Distribuiți împrejurul acestuia toată umplutura de drob.
Pas 8
O nivelați și presați cu lingura în formă de inel.
Pas 9
Acum adânciți în drob ouăle fierte, vă ajutați cu o lingură ca să-i faceți loc mai înăuntrul umpluturii.
Pas 10
Iarăși tăiați excesul de aluat de pe lângă drob, dar lăsați o margine cam de 1 cm.
Pas 11
Aceasta o ridicați în sus, să formăm o bordură de jos la drobul nostru.
Pas 12
Scoteți atent paharul din mijloc.
Pas 13
Tăiați puțin aluatul din mijloc (unde a fost paharul) și ridicați bordurile în sus.
Pas 14
Foietajul rămas anterior se taie în benzi de 1-1.5 cm lățime.
Pas 15
Fiecare bandă se crestează oblic, cu un cuțit, pe lungime din ambele părți.
Pas 16
Cu aceste benzi frumoase ornăm la final drobul, mai întâi la bază, împrejurul lui.
Pas 17
Și deasupra, în spațiul rămas între ouăle fierte.
Pas 18
Ungeți foietajul acesta cu ou bătut și puneți drobul în cuptorul preîncălzit la 160 de grade pentru 30-40 de minute, până se rumenește frumos.
Pas 19
După cuptor lăsați să se răcească minim 3-4 ore.
Pas 20
Apoi îl aranjați pe un platou frumos, și vă bucurați de formă și gust - este foarte echilibrat și gustos, chiar vă recomand rețeta.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(12-16 porții)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)
Colecții:
Carne de Rață, Miel, Iepure,
Carne de Pui,
Mâncăruri diverse VIDEO,
Pui,
Carne,
Piept de pui,
Carne de Curcan,
Rețete de Plăcinte,
Aperitive cu Carne,
Aperitive,
Mâncăruri cu CARNE