Drob-coronita in aluat de foietaj Reteta VIDEO

Drob-coronita in aluat de foietaj

De mult timp aveam in cap ideea sa fac drobul clasic in forma de coronita si neaparat intr-o crusta delicioasa de foietaj. Va pot spune fara modestie, ca este o reteta geniala si un mod fain de a servi drobul traditional, are crusta delicioasa, forma atractiva, umplutura adaptabila la orice fel de carne - pui, miel, curcan, organe, etc. Daca nu aveti aluat de foietaj cumparat la indemana, faceti unul rapid dupa reteta de aluat foietaj rapid de aici.

Cu siguranta poate fi vedeta la masa festiva si imi place ca este la fel de bun rece sau cald, chiar se poate servi ca o placinta, asta depinde cat de multa umplutura faceti in el. La noi a mers cu brio, copiii au mancat bine si fara comentarii. Puteti combina drobul in foietaj cu o salata preferata de legume, iar sectiunea cu oul fiert mi se pare cea mai frumoasa, o vedeti mai jos in pasi.

Reteta de drob va este prezentata de EspiForte, un ajutor bun in perioadele de alint cu mancarurile festive. EspiForte este un dispozitiv medical. Cititi cu Atentie instructiunile de utilizare.

Ingrediente

Oua fierte
6 buc
Oua
6 buc
Ceapa verde
5 buc
Usturoi verde
5 buc
Patrunjel verde si marar verde
1 buc
adica 1 legatura, in plus puteti pune orice alte verdeturi preferati
Carne de pui
1 kg
sau de miel, curcan, combinate cu organe - dupa preferinte
Ceapa alba
1 buc
Aluat foietaj
500 g
Sare
1 lingurite
Piper negru macinat
0.25 lingurite
Ulei
30 ml
in caz ca vreti carnea s-o caliti, ca la mine

Pasi de urmat

1

Carnea o puteti prepara in 2 moduri:

- o caliti la tigaie cu putin ulei, apoi la final adaugati si o ceapa alba acolo sa se patrunda(anume asa am facut eu aici);

- ori fierbeti simplu in apa, cu orice mirodenii preferati.

Dupa oricare din aceste metode lasati sa se racoreasca.

2

Apoi o treceti prin masina de tocat carne, prin blender sau tocati marunt cu un cutit.

3

In bolul cu carnea maruntita adaugati verdeata tocata - adica ceapa si usturoiul verde, plus patrunjelul si mararul.

4

Puneti tot aici 5 oua, 1 lingurita de sare si putin piper negru macinat, amestecati bine cu o lingura.

Eu prefer sa nu aglomerez prea multe mirodenii, dar o puteti adapta la orice gust si aroma.

5

Puneti foietajul in tava de cuptor asternuta cu hartie de copt.

Taiati excesul din ea, asa ca in tava sa aveti un patrat. Aluatul in plus se da la o parte, il vom folosi mai tarziu.

6

Acum in mijlocul patratului puneti un pahar sau o cana.

7

Distribuiti imprejurul acestuia toata umplutura de drob.

8

O nivelati si presati cu lingura in forma de inel.

9

Acum adanciti in drob ouale fierte, va ajutati cu o lingura ca sa-i faceti loc mai inauntrul umpluturii.

10

Iarasi taiati excesul de aluat de pe langa drob, dar lasati o margine cam de 1 cm.

11

Aceasta o ridicati in sus, sa formam o bordura de jos la drobul nostru.

12

Scoateti atent paharul din mijloc.

13

Taiati putin aluatul din mijloc(unde a fost paharul) si ridicati bordurile in sus.

14

Foietajul ramas anterior se taie in benzi de 1-1.5cm latime.

15

Fiecare banda se cresteaza oblic, cu un cutit, pe lungime din ambele parti.

16

Cu aceste benzi frumoase ornam la final drobul, mai intai la baza, imprejurul lui.

17

Si deasupra, in spatiul ramas intre ouale fierte.

18

Ungeti foietajul acesta cu ou batut si puneti drobul in cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru 30-40 de minute, pana se rumeneste frumos.

19

Dupa cuptor lasati sa se raceasca minim 3-4 ore.

20

Apoi il aranjati pe un platou frumos, si va bucurati de forma si gust - este foarte echilibrat si gustos, chiar va recomand reteta.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kilograme (12-16 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Comentarii

Valentina Rotaru
Valentina Rotaru 28 apr 2020, 20:08

Hristos a Inviat, Lena! Desi a trecut Pastele, de cand ai postat reteta asta ma tot gandesc la ea si as vrea sa o incerc in weekend. Voiam sa o fac cu organe de miel, fara carne, crezi ca este prea grea ( avand si atatea oua)? Noua ne place gustul drobului de miel si as vrea sa profitam de perioada asta cand inca am gasit organe de miel. Sper sa imi iasa la fel de frumoasa ca si tie. 

lena
Elena (lena) Valentina Rotaru 28 apr 2020, 20:32

Daca nu aveti probleme cu drobul clasic, asta este un upgrade minunat si nu este greu deloc.😉👍

Valentina Rotaru
Valentina Rotaru 04 mai 2020, 12:57

Buna ziua, Lena! 

Asa cum am intentionat, in weekend am incercat aceasta reteta, cu organe de miel. A iesit minunata la gust, am facut-o fara sa o gust, respectand cantitatile si gustul final a fost perfect. Singura mea problema este ca, fiind perioada de carantina, suntem doar 3 in casa si nu poate fi mancata deodata. Cred ca este perfecta atunci cand sunt mai multi la masa si se consuma repede ca sa nu se usuce ouale de deasupra. Atasez si poza mea!

Multumesc inca o data pentru toate retetele minunate pe care ni le oferi!

   

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: