Burger de vită dietetic

Burger de vită dietetic

Acum este un moment destul de potrivit pentru cei ce țin la siluetă și sănătate să mai țină o cură de slăbire, sau măcar așa pentru stare generală de bine. Asta datorită abundenței de legume și fructe bune și sănătoase, pe care le puteți combina cu orice garnitură preferată.

Și aici vă propun o variantă de burger de vită, gătit în stil dietetic, la cuptor, fără grăsimi și cu calorii optime. Nouă ne-a plăcut mult, a fost foarte sățios, moale și suculent datorită preparării în folia de aluminiu. Îl puteți face și la aburi, iese la fel de bun. Am zis că o să-l fac și nu neapărat în dietă, pentru că se prepară banal de simplu și repede. L-am servit cu ridiche albă și orez cu curry.

Încercați-l neapărat.

Ingrediente

Carne de vită/mânzat
1 kg
de preferat să fie cât mai slabă, fără grăsime
Ceapă albă
2 buc
   
Amestec verdeață(ceapă, mărar, pătrunjel)
1 lingura
puteți pune verdeață uscată sau proaspătă, oricare o preferați
Ouă
2 buc
veți folosi doar albușurile
Sare
1 lingurita
   
Piper negru
0.25 lingurite
   
Sos de soia
3 linguri
este opțional

Pași de urmat

Pas 1

Carnea și ceapa se dau prin mașina de tocat carne. Dacă ați luat carne deja tocată și nu aveți mașină de tocat, ceapa o pasați sau tăiați f.mărunt.

Burger de vită dietetic - Pas 1
Pas 2

Adăugați albușurile de ouă, sarea, piperul și verdeața tocată mărunt.

Burger de vită dietetic - Pas 2
Pas 3

Amestecați bine compoziția, de preferat cu mâinile ca să se omogenizeze bine.

Burger de vită dietetic - Pas 3
Pas 4

Împărțiți ochiometric compoziția în 6 porții, din fiecare formați un burger/pârjoală și le puneți pe o tavă așternută bine cu folie de aluminiu.

Eu am modelat burgerii cu o achiziție nouă de la Metro, un inel de inox, foarte util în bucătărie.

Burger de vită dietetic - Pas 4
Pas 5

După ce le-ați format pe toate, ungeți opțional fiecare burger cu un pic de sos de soia, îi va da puțină culoare și gust.

Apoi înveliți bine cu folie de aluminiu toți burgerii și dați tava la cuptor, pentru 40-50 de min la temperatura de 180-200 grade, cuptor preîncălzit.

Burger de vită dietetic - Pas 5
Pas 6

Le verificați cu o furculiță dacă sunt gata astfel: presați ușor pe un burger și dacă nu iese suc roz sunt gata, dacă sucul este roz, mai lăsați 10 min la cuptor.

Burger de vită dietetic - Pas 6
Pas 7

Le-am servit cu orez fiert în multă apă cu praf de curry și sare cu felii de ridiche albă.

Poftă Bună!

Burger de vită dietetic - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (6 porții)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min
Data publicării:
Notă: 5 (2 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Corina F.
Corina F. 23 Aug 2010, 20:23

salut sa stii ca iti multumesc foarte mult pt retetele pe care mi le trimiti ador sa le incerc pe toate,sa stii ca merita efortul!!!!!!!

Nota mea pentru rețetă:
Corina F.
Corina F. 23 Aug 2010, 20:28

cum apar altele noi te rog sa mi  le trimiti...

bocsa
gabriela (bocsa) 01 Sep 2010, 11:03

Sunt ca niste chiftele normale.Difera doar forma , in loc de rotunda ,le faci turtite.

serbani
serbani 01 Sep 2010, 14:53

par foarte bune

Nota mea pentru rețetă:
MariaP
MariaP 28 Sep 2010, 15:08

Bocsa, la chiftele se pun ouale cu totul, nu doar albusurile, plus ca e de preferat sa se foloseasca si putina grasime, nu carne slaba ca in reteta de mai sus.