Burger de vită dietetic
Acum este un moment destul de potrivit pentru cei ce țin la siluetă și sănătate să mai țină o cură de slăbire, sau măcar așa pentru stare generală de bine. Asta datorită abundenței de legume și fructe bune și sănătoase, pe care le puteți combina cu orice garnitură preferată.
Și aici vă propun o variantă de burger de vită, gătit în stil dietetic, la cuptor, fără grăsimi și cu calorii optime. Nouă ne-a plăcut mult, a fost foarte sățios, moale și suculent datorită preparării în folia de aluminiu. Îl puteți face și la aburi, iese la fel de bun. Am zis că o să-l fac și nu neapărat în dietă, pentru că se prepară banal de simplu și repede. L-am servit cu ridiche albă și orez cu curry.
Încercați-l neapărat.
Ingrediente
●
Carne de vită/mânzat
1 kg
de preferat să fie cât mai slabă, fără grăsime
●
Amestec verdeață(ceapă, mărar, pătrunjel)
1 lingura
puteți pune verdeață uscată sau proaspătă, oricare o preferați
●
Ouă
2 buc
veți folosi doar albușurile
●
Piper negru
0.25 lingurite
●
Sos de soia
3 linguri
este opțional
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Carnea și ceapa se dau prin mașina de tocat carne. Dacă ați luat carne deja tocată și nu aveți mașină de tocat, ceapa o pasați sau tăiați f.mărunt.
Pas 2
Adăugați albușurile de ouă, sarea, piperul și verdeața tocată mărunt.
Pas 3
Amestecați bine compoziția, de preferat cu mâinile ca să se omogenizeze bine.
Pas 4
Împărțiți ochiometric compoziția în 6 porții, din fiecare formați un burger/pârjoală și le puneți pe o tavă așternută bine cu folie de aluminiu.
Eu am modelat burgerii cu o achiziție nouă de la Metro, un inel de inox, foarte util în bucătărie.
Pas 5
După ce le-ați format pe toate, ungeți opțional fiecare burger cu un pic de sos de soia, îi va da puțină culoare și gust.
Apoi înveliți bine cu folie de aluminiu toți burgerii și dați tava la cuptor, pentru 40-50 de min la temperatura de 180-200 grade, cuptor preîncălzit.
Pas 6
Le verificați cu o furculiță dacă sunt gata astfel: presați ușor pe un burger și dacă nu iese suc roz sunt gata, dacă sucul este roz, mai lăsați 10 min la cuptor.
Pas 7
Le-am servit cu orez fiert în multă apă cu praf de curry și sare cu felii de ridiche albă.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(6 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)