Rasolnik - supa de vita cu castraveti murati

Rasolnik - supa de vita cu castraveti murati

Rasolnik-ul este o supa traditionala ruseasca, deosebit de gustoasa, chiar si acum cand o scriu pe site mi s-a facut pofta..... Foarte importanta in reteta este baza supei - adica sa fiarba bine carnea si oasele de vita/vitel, in plus se foloseste orez sau alac (acesta trebuie fiert sau separat sau impreuna cu carnea) si legumele, putine dar toate la locul lor. Si bineintele castravetii..... trebuie sa fie Castraveti murati, cei in otet nu merg.

Recomand s-o incercati neaparat, este o supa gospodareasca, satioasa, completa, densa.....uhh ce as manca o farfurie :)

Ingrediente

Carne de vita/manzat
1 kg
luati carne cu os - spata, cotlet - puteti folosi si vitel daca nu aveti timp s-o fierbeti pe cea de vita
Ceapa alba
3 buc
Cartofi
3 buc
Morcovi
2 buc
Orez
1 linguri
sau alac, dar fiert din timp
Rosii
1 buc
Castraveti murati
5 buc
Pasta de tomate
1 linguri
Frunza de dafin
2 buc
Patrunjel verde
1 buc
1 legatura
Sare
1 linguri
sarati dupa gust si preferinte

Pasi de urmat

1

Carnea se spala bine, se pune in cratita, se toarna apa cat s-o acopere bine si se pune la fiert.

2

Cand incepe sa fiarba luati spuma, adaugati frunza de dafin, o ceapa taiata in sferturi si rosia taiata bucati mici. Cand fierbe uniform faceti focul mic si lasati sa fiarba incet cateva ore - depinde de ce fel de carne folositi. Cea de vita fierbe f.mult - 3-4 ore, manzatul - 2-3 ore, vitelul - 1-2 ore.

3

Baza supei este gata atunci cand carnea este foarte moale si iese usor de pe os. Scoateti carnea din cratita si lasati sa se raocreasca putin.

4

Cartofii se curata, se spala, se taie bucati medii si se adauga la supa.

5

Dupa cartofi adaugati orezul, dati focul mai mare si cand incepe sa fiaba faceti focul mic si lasati 25-30 de min. In acest timp se prepara restul de ingrediente.

6

Intr-o tigaie se caleste cu ulei o ceapa taiata marunt si morcovii taiati cubulete.

7

Cand sunt usor rumene morcovul si ceapa adaugati pasta de rosii, amestecati, mai lasati 2 min si stingeti focul.

8

Castravetii se taie cubulete mici.

9

Carnea se scoate de pe os si se taie bucati medii.

10

Dupa ce au fiert cartofii si orezul 25 de min, la supa se adauga carnea, castravetii si prajeala de morcov cu ceapa si pasta de rosii. Amestecati bine, dati focul mare sa fiarba bine, apoi la foc mic mai lasati sa fiarba 10 min toate impreuna.

11

In acest timp tocati marunt verdeata si o ceapa alba.

12

Le adaugati la supa, amestecati si stingeti focul, acoperiti oala cu capac si mai lasati sa se patrunda 15-20 de min.

13

Supa se serveste optional cu smantana, si merge perfect cu niste ceapa cruda sau praz verde si putin piper negru presarat deasupra. Este supa preferata a familiei noastre in sezonul rece, chiar si fetitza mea care nu pune limba pe ciorba a mancat cu mare pofta vreo 5 linguri (bineinteles impreuna cu ciocolata:)

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 3 litri (6-7 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 200 min
Data publicarii:
Nota: 5 (14 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 45

RoxanaElaNaftanaila766
Roxana Ela Naftanaila (RoxanaElaNaftanaila766) 17 nov 2016, 15:31

Ce fac eu gresit de mereu raman cu doua linguri de zeama dupa ce fierb carnea?Se mai adauga apa in timpul celor 3 ore sa zicem?Se pune capacul complet pe oala (asa nu pot ca mereu da pe foc) Un sfat va rog! Urmeaza sa o fac si nu as vrea sa o stric:)

lena
Elena (lena) Roxana Ela Naftanaila (RoxanaElaNaftanaila766) 17 nov 2016, 16:08

Inteleg problema Roxana - deci faci asa:

- Toarna in oala un pic mai multa apa decat crezi ca trebuie, chiar la inceputul fierberii.

- Cand incepe sa fiarba faci focul cat mai mic posibil, supa trebuie sa bolboroseasca-zumzaie, nu sa clocoteasca :)

- Atunci cand fierbe f.incet merge pus si capacul complet pe oala, nu iese nimic de acolo si nu fuge. Dar ca sa stati linistita lasati doar o mica crapatura intre capac si oala.

Spor la treaba!

BobeicaMariana580
Mariana Bobeica (BobeicaMariana580) 19 sep 2016, 20:10

am facut si eu astazi aceast gustos rasolinik...nemaipomenit de bun...

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Vio84
Vio84 30 aug 2016, 23:22

O supa foarte  delicioasa!!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
catiusamanson
catiusamanson 07 dec 2014, 15:04

super receta, super blog ...vreau sa zic ca nu e prima receta pe care am luat-o de aici ..Elena esti minunata, iti multumesc de ajutor 

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 10 nov 2013, 11:31

Buna. Am considerat ca pentru mine Ciorba de pui a la grec, e pe primul loc. Acuma insa am dubii pe care sa o trec. Asa ca banuiti ce vreau sa zic.   Lena.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
vicusha
vicusha 18 feb 2012, 19:13

Super reteta, dar soleanka ai pregatit vreodata? as fi incintata sa postezi varianta ta pe site

Nota mea pentru reteta:
madalina21
madalina21 14 nov 2011, 19:28

foarte buna! pentru gustul meu ar mai fi trebuit niste castraveti, dar nu am mai avut! interesanta reteta , o recomand si cu siguranta o voi mai repeta!

Nota mea pentru reteta:
Ellena
Elena (Ellena) 12 nov 2010, 15:27

Am facut si eu ciorba aceasta azi,a ramas incantata soacra mea! O RECOMAND cu mare placere!5 stelute mari pt Lena! :*

Nota mea pentru reteta:
Galia
Galia 04 nov 2010, 21:36

Extrem de gustoasa si deosebita de ciorbele obisnuite

Nota mea pentru reteta:
claudia1976
claudia1976 02 nov 2010, 05:43

Când terminăm ciorba de fasole, o încerc pe asta. Trebuie să aibă un gust deosebit... Îmi plac provocările...

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile