Musaca cu carne si legume - varianta rapida

Musaca cu carne si legume - varianta rapida

V-am spus ca am fost intr-o vacanta la tara, si acolo am gasit noi surse de inspiratie - cum au aflat vecinele ca am site si ca pun retetele mele acolo, imediat mi-au si aratat cateva retete de-a lor, la fel toate revistele si cartile de culinarie (multe...) care le aveau. Plus la toate, periodic imi mai si aduceau cate ceva bunicel sa gust, o sa va mai arat pe viitor si o reteta foarte buna de a prepara dovleceii tot de la ele. Va multumesc mult din suflet pentru sustinere si pentru tot-tot!

Aici aveti o reteta super delicioasa, nu am gustat-o acolo dar m-au asigurat fetele ca este delicioasa si simplu de preparat. Ajungand la Bucuresti chiar in prima saptamana am si incercat-o - nu m-am asteptat sincer sa fie chiar atat de buna. Toate ingredientele sunt crude si taiate, se pun straturi cu cascaval printre ele, iar dupa ce se coc se topesc in gura.

Foarte, foarte buna, recomand cu incredere daca vreti sa gatiti ceva foarte gustos, simplu si repede.

Ingrediente

Carne
1 kg
puteti pune orice carne preferata(fara oase)- anume la aceasta reteta am pus carne de porc
Ceapa alba
3 buc
Cascaval clasic
400 g
Cartofi
4 buc
Morcovi
2 buc
Ciuperci proaspete
500 g
sau din conserva
Sare
1 lingurite
Piper negru
0.25 lingurite

Pasi de urmat

1

Atentie! Cantitatile sunt pentru o tava mare de cuptor cu borduri inalte de preferat. Daca vreti mai putin, micsorati in jumatate cantitatile.

Deci, se unge tava cu putin ulei. Carnea se spala si se taie cubulete mici, o distribuiti pe toata suprafata tavii. Presarati putina sare si piper peste ea.

2

Legumele le curatati si spalati. Si incepeti sa puneti celelalte straturi de legume peste carne.

Ceapa se taie dupa preferinta si se pune pe carne.

3

Apoi dati prin razatoare peste toata suprafata 200 g din cascavalul pregatit, adica jumatate.

4

Cartofii se taie pai si se distribuie pe toata suprafata.

5

Apoi urmeaza morcovii dati prin razatoare.

6

Si ultimul strat, cel de ciuperci taiate.

7

Si finalul - dati prin razatoare cealalta cantitate de cascaval, o distribuiti uniform si dati tava la cuptor.

Temperatura este medie, de 180-200 grade.

8

Lasati la cuptor aproximativ  1.30- 2 ore, pana gustati un cartof  din musaca si este moale. Daca se rumeneste prea repede puneti o folie de aluminiu deasupra.

9

Se serveste calda sau incalzita cu orice salata preferata sau muraturi.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 2 kilograme (8-10 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (10 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 30

Alina P.
Alina (Alina P.) 26 dec 2018, 06:40

Bună ziua Lena! Ați mai făcut această rețetă de musaca în ultimii ani? Vad ca este tare veche rețeta și as vrea sa o fac în dimineața asta.. Am Niște musafiri și vreau sa iasă bineeee :) Va mulțumesc mult!

lena
Elena (lena) Alina (Alina P.) 26 dec 2018, 09:00

Reteta este veche si neschimbata, cum si multe altele de aici.

AdryannaBunea308
Adryanna Bunea (AdryannaBunea308) 29 apr 2017, 12:39

Buna Elena,vreau sa încerc rețeta asta noua de musaca ,inițial vroiam sa o fac clasica dar am o întrebare : pot pune carne tocata in loc de carne cuburi nu cred ca ar influența prea mult rezultatul final ?multumesc pentru rețele delicioase postate

 
lena
Elena (lena) Adryanna Bunea (AdryannaBunea308) 29 apr 2017, 12:44

Da, se poate bineinteles.

Carmen Mistreanu
Carmen Mistreanu 05 oct 2016, 20:20

Minunata! A apreciat-o si pretentioasa casei! Multumim!

Nota mea pentru reteta:
lara.
lara. 11 aug 2015, 21:48

Foarte bun

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 05 mai 2014, 23:50

Buna. Am facut si eu aceasta reteta si sincer, mi-a placut mult. Eu am fiert 1 cartof f.f.f.putin si l-am pus pe o margine a tavii si am insemnat ca sa stiu in ce parte e, sa vad diferenta dintre cartoful crud si cel fiert. NICI O DIFERENTA.(adica ba da, mai mult de lucru). S-a mancat toata la doua mese cu o muratura. Deci f.gustoasa si simplu de facut. Multumesc. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
sechirconatalia
natalia (sechirconatalia) 25 sep 2012, 15:50

am facut-o chear acum!!!!!!!!!!!! o bunatate!!!!!!!! sotul a ramas incintat! am facut si poze, dar pacat ca asa si nu le pot trimite:(.....aleg fisierul ...dar totusi imi scrie ca ar trebui sa aleg fisierul...nu inteleg de ce...parca nu e prima oara cind postez poze pe net.....

Nota mea pentru reteta:
Dianna
Diana Pascal (Dianna) 19 feb 2012, 12:56

O reteta gustoasa si foarte usoara ! Merita facuta, deoarece a fost apreciata de toata familia mea si nu numai !  

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
iulisa
iulisa 04 aug 2010, 21:27

Cineva sa ma opreasca din mancat!!!!

Am facut-o azi, cu carne de vita! E dumnezeiasca!!! Multumesc!

Nota mea pentru reteta:
Crista
Cristina Sabau (Crista) 02 aug 2010, 10:08

salut...in week end am gatit aceastea reteta .... e un deliciul ..si e buna si rece si calda... felicitari din nou !

Nota mea pentru reteta:
madavero
madavero madavero (madavero) 01 aug 2010, 06:42

cu siguranta am sa fac si eu ca prea arata demential,iti vine sa musti din monitor

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile