Ingrediente
●
Faina integrala de grau
500 g
sau amestec de 300g faina integrala + 200g faina alba
●
Lapte batut/iaurt/chefir
300 g
●
Ulei de floarea soarelui
2 linguri
●
Drojdie uscata
10 g
sau 15g drojdie proaspata
●
Zahar
1 lingurita
sau miere
●
Seminte de floarea soarelui
60 g
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Dizolvati drojdia in 100ml de apa calda amestecata cu 1 lingurita de zahar sau miere. Adaugati 50g de faina si lasati 15 min.
Pas 2
In acest timp pregatiti amestecul de seminte - cantariti mai intai cantitatile necesare.
Pas 3
Apoi le zdrobiti un pic intr-un blender. Deci nu le macinati, doar zdrobiti.
Pas 4
Amestecati jumatate din cantitatea de seminte cu iaurtul, uleiul, sarea si otetul.
Pas 5
Apoi adaugati 450g de faina, amestecul de drojdie si incepeti sa framantati aluatul.
Pas 6
Ar trebui sa ajunga exact cantitatile de mai sus pentru un aluat bun, moale si elastic. Daca este mai tare adaugati putina apa calda cand framantati, sau faina daca este foarte moale.
Lasati aluatul 40-45 de min sa se odihneasca si sa creasca putin, la loc cald, acoperit cu folie.
Pas 7
Dupa ce s-a odihnit aluatul il mai framantati putin, sa se uniformizeze.
Pas 8
Impartiti aluatul in 10-12 bucatele, formati din fiecare o bilutza, apoi intindeti si mai turtiti putin ca sa fie forma ovala.
Pas 9
Fiecare painica astfel formata o inmuiati in apa si apoi tavaliti prin cealalta jumatate de seminte ramase.
Le puneti pe o tava acoperita cu hartie de copt si lasati 30 de min sa se odihneasca si creasca putin.
Pas 10
Apoi le dati la cuptor la temperatura medie, pentru aproximativ o ora, pana se rumenesc bine.
Pas 11
Cand sunt gata le lasati sa se raceasca complet.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(10 painici)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
80 min
Data publicarii:
Nota:
5 (5 voturi)