Salata de dovlecei si legume marinate

Salata de dovlecei si legume marinate

Specificul acestei salate este ca dovleceii sunt cruzi, nu trebuie prelucrati termic dar dupa marinare si in combinatie cu celelalte legume au un gust foarte bun. Sotul initiatl a fost sceptic, dar dupa degustare nu prea se putea opri.

Salata este foarte racoritoare, gustoasa si merge bine in orice sezon pe langa o garnitura de carne, cartofi, orez, etc.

Ingrediente

Dovlecel
1 buc
sau zucchini - alegeti sa fie fragezi si proaspeti
Morcovi
1 buc
de marime medie
Ardei gras
1 buc
Ceapa alba
1 buc
Usturoi(catei)
5 buc
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Otet
2 linguri
Zahar
1 lingurite
Sare
1 lingurite
+ piper macinat, optional

Pasi de urmat

1

Legumele le pregatiti - spalati, curatati.

2

Dovleceii se taie semicercuri subtiri - se pun toate legumele intr-un bol mai adanc.

3

Peste dovlcei puneti ceapa taiata solzisori subtiri, la fel si ardeiul. Morcovul se da prin razatoare.

Deasupra, in mijlocul legumelor se pune usturoiul pisat.

4

Intr-o cratita mica sau tigaie se incinge uleiul si se toarna peste usturoiul din bol - va fi un fel de prelucrare termica scurta.

5

Adaugati restul ingredientelor - otetul, sarea, zaharul si piperul.

Amestecati bine - mai usor o faceti cu 2 furculite.

6

Bolul cu salata se acopera cu o folie sau capac si se pune la frigider pentru marinare - timp de 6-8 ore minim.

Observati ca salata va scadea destul de mult in volum, in poza de prezentare este exact cantitatea de salata care iese din aceste cantitati de ingrediente.

7

Merge perfect pe langa carne, orez, cartofi, etc,

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 500 grame (2-3 portii)
Timp de preparare: 400 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Comentarii

Marianushka88
Mariana Parfeni (Marianushka88) 26 mai 2014, 10:09

Lena, chiar asteptam o salata usoara si gustoasa pt ca tin regim. Mersi o s-o incerc neaparat!

tiki
tiki 27 mai 2014, 20:39

Buna. Acuma am terminat-o de facut, am tot gustat din ea si parca mai trebuiau din toate condimentele. Am mai pus putina sa re si otet si am bagat-o la frigider sa vad cum o fi mai tarziu. Asa ca nota maine. Hahaha. Mi-a placut mult cum a mirosit cand am turnat uleiul fierbinte (-a sfarait-) usturoiul.

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 28 mai 2014, 13:16

Am revenit cu nota.. Da intr-adevar si-a mai luat gustul una de la alta. F. f buna. Apreciata si de 'londoneza" mea. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
MarianaR
MarianaR 16 iun 2014, 18:48

Buna, Lena

am facut salata si e geniala! nu-ti pot spune cat ne-a placut si mie si sotului iar fiul meu mi-a cerut sa-i fac muuulta sa manance si colegii de serviciu asa bunatate.

Pentru mine nici nu mai trebuie nimic pe langa ea. Ei au mancat-o cu friptura dar eu am mancat-o fara nimic sa-i simt cat mai bine gustul.

Daana
Daana 22 iun 2014, 18:58

Reteta este superba, delicioasa . A placut f mult familiei mele. Multumesc Lena . Imi dai multe idei . 

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 29 iun 2014, 11:38

Buna. Nu stiu cum se face, dar aceasta reteta imi place enorm. Nu postez de cate ori repet anumite retete. Aceasta am facut-o de 5 ori pana acuma si scriu acest lucru ca de obicei fac numai jumatati din cantitate. Aici nu am facut acest lucru de prima data, iar acuma: ATENTIE, am facut cantitate D U B L Ă. .

Vio84
Vio84 10 dec 2018, 09:26

Salut Lena vreau sa prepar aceasta salata la aniversare o pot face cu 4 zile inainte ??? P/u 12 persoane de ce cantitate as avea nevoie te rog ?? Merci Cu drag Vio

lena
Elena (lena) Vio84 10 dec 2018, 09:40

Cu 4 zile inainte mai bine nu trebuie! Perfect este de pe o zi pe alta sau maxim cu 2 zile inainte.

Sunt sigura ca veti mai gati si altceva, recomand sa dublati ingredientele si cred ca ajunge.