Ingrediente
●
Dovlecel
1 buc
sau zucchini - alegeți să fie fragezi și proaspeți
●
Morcovi
1 buc
de mărime medie
●
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
●
Sare
1 lingurita
+ piper măcinat, opțional
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Legumele le pregătiți - spălați, curățați.
Pas 2
Dovleceii se taie semicercuri subțiri - se pun toate legumele într-un bol mai adânc.
Pas 3
Peste dovlecei puneți ceapa tăiată solzișori subțiri, la fel și ardeiul. Morcovul se dă prin răzătoare.
Deasupra, în mijlocul legumelor se pune usturoiul pisat.
Pas 4
Într-o cratiță mică sau tigaie se încinge uleiul și se toarnă peste usturoiul din bol - va fi un fel de prelucrare termică scurtă.
Pas 5
Adăugați restul ingredientelor - oțetul, sarea, zahărul și piperul.
Amestecați bine - mai ușor o faceți cu 2 furculițe.
Pas 6
Bolul cu salată se acoperă cu o folie sau capac și se pune la frigider pentru marinare - timp de 6-8 ore minim.
Observați că salata va scădea destul de mult în volum, în poza de prezentare este exact cantitatea de salată care iese din aceste cantități de ingrediente.
Pas 7
Merge perfect pe lângă carne, orez, cartofi, etc,
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
(2-3 porții)
Timp de preparare:
400 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)