Ingrediente
●
Dovlecel
1 buc
sau zucchini - alegeti sa fie fragezi si proaspeti
●
Morcovi
1 buc
de marime medie
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
●
Sare
1 lingurita
+ piper macinat, optional
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Legumele le pregatiti - spalati, curatati.
Pas 2
Dovleceii se taie semicercuri subtiri - se pun toate legumele intr-un bol mai adanc.
Pas 3
Peste dovlcei puneti ceapa taiata solzisori subtiri, la fel si ardeiul. Morcovul se da prin razatoare.
Deasupra, in mijlocul legumelor se pune usturoiul pisat.
Pas 4
Intr-o cratita mica sau tigaie se incinge uleiul si se toarna peste usturoiul din bol - va fi un fel de prelucrare termica scurta.
Pas 5
Adaugati restul ingredientelor - otetul, sarea, zaharul si piperul.
Amestecati bine - mai usor o faceti cu 2 furculite.
Pas 6
Bolul cu salata se acopera cu o folie sau capac si se pune la frigider pentru marinare - timp de 6-8 ore minim.
Observati ca salata va scadea destul de mult in volum, in poza de prezentare este exact cantitatea de salata care iese din aceste cantitati de ingrediente.
Pas 7
Merge perfect pe langa carne, orez, cartofi, etc,
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
(2-3 portii)
Timp de preparare:
400 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)