Peste cu legume, in stil marocan
O reteta foarte buna, simpla, rapida, sanatoasa, dietetica si bineinteles gustoasa. Mirodeniile ii dau o aroma si gust foarte bun, chiar si pentru cei care nu sunt obisnuiti cu mirodenii mai deosebite in mancare. Sofia a mancat foarte bine, si de obicei este cea mai sensibila la gusturile noi, ca si toti copiii.
Bineinteles, puteti sa le omiteti pe unele care nu le aveti, dar pacat, pentru ca anume ele fac deosebirea intre o mancare de peste simpla si una de peste in stil marocan. Pestele alegeti dupa cum va place, eu am folosit acum bucati de crap - ar merge bine cu orice fel.
Mi-a placut mult si metoda de preparare, se pun toate ingredientele o data si pe urma doar aveti grija sa reglati flacara aragazului.
Ingrediente
●
Ardei gras
3 buc
puteti adauga aici si putin ardei iute, daca va place
●
Rosii
3 buc
sau o conserva de rosii cubulete, de 300g
●
Zeama de lamaie
3 linguri
de la o jumatate de lamaie
●
Ulei de masline
50 ml
sau de f.soarelui
●
Ghimbir
0.5 lingurite
pudra sau proaspat ras
●
Boia ardei dulce
1 lingurita
●
Curcuma/turmeric
0.5 lingurite
●
Coriandru macinat
0.5 lingurite
eu am cumparat boabe de coriandru, si le-am macinat in rasnita de cafea
●
Patrunjel verde
3 linguri
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Curatati, spalati si taiati bucati pestele.
Il stropiti cu zeama de lamaie si lasati la o parte pana pregatim legumele.
Pas 2
Morcovii si ardeiul se taie bucatele - respectiv rondele si julien.
Pas 3
Usturoiul se toaca marunt, rosiile le taiati cubulete sau treceti prin robot/blender(daca folositi proaspete).
Pas 4
Luati o tigaie adanca, sau o cratita/tuci si incepem sa aranjam legumele si pestele in straturi.
La fund puneti primul strat din jumatate din cantitatea de ardei, morcovi si usturoi.
Pas 5
Pe legume aranjati bucatile de peste, le presarati cu zahar si sare si turnati rosiile pasate.
Pas 6
Si ultimul strat este restul de morcovi, ardei si usturoi.
Pas 7
Acum pregatim mirodeniile - boia, curcuma, coriandru si ghimbir(aici pudra).
Pas 8
Intr-o cratita sau tigaie mica incingeti bine uleiul.
Pas 9
Adaugati mirodeniile pregatite la pasul 7 , amestecati si lasati 3-4 secunde pe foc.
Pas 10
Turnati acest ulei aromat peste legume si peste.
Pas 11
Adaugati 1 pahar de apa tot acolo si puneti pe foc oala.
Cand incepe sa fiarba, faceti focul mic si lasati 20-30 de minute.
Pas 12
Dupa acest timp gustati sosul format, potriviti de sare daca mai este nevoie si mai lasati sa fiarba incet inca 20 de minute.
Pas 13
La sfarsit adaugati patrunjelul tocat si opriti focul, mai lasati 10-15 minute sa se patrunda mancarea.
Pas 14
Serviti cu orice garnitura va place, dar bineinteles cel mai potrivit ar fi orezul - aveti pe site cateva retete de garnitura de orez.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(4-5 portii)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)