Peste cu legume, in stil marocan

Peste cu legume, in stil marocan

O reteta foarte buna, simpla, rapida, sanatoasa, dietetica si bineinteles gustoasa. Mirodeniile ii dau o aroma si gust foarte bun, chiar si pentru cei care nu sunt obisnuiti cu mirodenii mai deosebite in mancare. Sofia a mancat foarte bine, si de obicei este cea mai sensibila la gusturile noi, ca si toti copiii.

Bineinteles, puteti sa le omiteti pe unele care nu le aveti, dar pacat, pentru ca anume ele fac deosebirea intre o mancare de peste simpla si una de peste in stil marocan. Pestele alegeti dupa cum va place, eu am folosit acum bucati de crap - ar merge bine cu orice fel.

Mi-a placut mult si metoda de preparare, se pun toate ingredientele o data si pe urma doar aveti grija sa reglati flacara aragazului.

Ingrediente

Peste
1 kg
Morcovi
3 buc
Ardei gras
3 buc
puteti adauga aici si putin ardei iute, daca va place
Usturoi (catei)
5 buc
Rosii
3 buc
sau o conserva de rosii cubulete, de 300g
Zeama de lamaie
3 linguri
de la o jumatate de lamaie
Sare
1 lingurita
Zahar
1 lingurita
Ulei de masline
50 ml
sau de f.soarelui
Ghimbir
0.5 lingurite
pudra sau proaspat ras
Boia ardei dulce
1 lingurita
Curcuma/turmeric
0.5 lingurite
Coriandru macinat
0.5 lingurite
eu am cumparat boabe de coriandru, si le-am macinat in rasnita de cafea
Patrunjel verde
3 linguri

Pasi de urmat

1

Curatati, spalati si taiati bucati pestele.

Il stropiti cu zeama de lamaie si lasati la o parte pana pregatim legumele.

2

Morcovii si ardeiul se taie bucatele - respectiv rondele si julien.

3

Usturoiul se toaca marunt, rosiile le taiati cubulete sau treceti prin robot/blender(daca folositi proaspete).

4

Luati o tigaie adanca, sau o cratita/tuci si incepem sa aranjam legumele si pestele in straturi.

La fund puneti primul strat din jumatate din cantitatea de ardei, morcovi si usturoi.

5

Pe legume aranjati bucatile de peste, le presarati cu zahar si sare si turnati rosiile pasate.

6

Si ultimul strat este restul de morcovi, ardei si usturoi.

7

Acum pregatim mirodeniile - boia, curcuma, coriandru si ghimbir(aici pudra).

8

Intr-o cratita sau tigaie mica incingeti bine uleiul.

9

Adaugati mirodeniile pregatite la pasul 7 , amestecati si lasati 3-4 secunde pe foc.

10

Turnati acest ulei aromat peste legume si peste.

11

Adaugati 1 pahar de apa tot acolo si puneti pe foc oala.

Cand incepe sa fiarba, faceti focul mic si lasati 20-30 de minute.

12

Dupa acest timp gustati sosul format, potriviti de sare daca mai este nevoie si mai lasati sa fiarba incet inca 20 de minute.

13

La sfarsit adaugati patrunjelul tocat si opriti focul, mai lasati 10-15 minute sa se patrunda mancarea.

14

Serviti cu orice garnitura va place, dar bineinteles cel mai potrivit ar fi orezul - aveti pe site cateva retete de garnitura de orez.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

tiki
tiki 01 Aug 2014, 11:59

Wow.. Venind acuma din piata,pe drum ma gandeam sa-mi fac niste peste la tigaie (vinerea pot manca peste), si culmea aceasta reteta minunata. Nu ma mai minunez de nimic Lena. Asa ca renunt sa-l mai fac acuma cum am intentionat si nici aceasta superba reteta numai ptr.mine. Mai aman pana sosesc mai multe guri. Cititd ingred. am constatat ca am absolut tot. Si ghimbir radacina si coriandru numai sa-l macin, ardei adevarat ca nunai verde,dar de toate. Abia astept sa o fac. Multumesc. Pupici.

tiki
tiki 14 Aug 2014, 20:16

Lena te rog spune-mi daca pot sa fac aceasta reteta si cu file? Am şi şi, dar vine baiatu si lui nu-i place sa vada nici un os, indiferent de marime. (cred ca bag in tigaie de ambele ca mie  mi se pare mai gustos cel cu oase). Pupici si la mai racoare.

lena
Elena (lena) tiki 14 Aug 2014, 20:24

Chiar mai bine cu file, fara grija! Oh, si tie !

tiki
tiki 15 Aug 2014, 21:01

Buna. Niciodata nu am crezut ca o mancare nu o sa-mi ajunga !!!!. Daca ar mai fi fost inca pe atata cred ca si aceea s-ar fi mancat. Totul la superlativ. Am facut-o cu file de cod si am "copt-o" in cuptor. NEMAIPOMENITA. Turmenicul si ghimbirul cred ca fac totul. Multumesc. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 31 Aug 2014, 16:00

Mi-e si jena sa mai postez, vazand ca sunt cea mai gurmanda. Acuma am facut -ptr.mine- cu peste cu...oase. F. f. bun.

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 16 Mar 2015, 12:33

Buna. Vad ca aceasta pagina imi apartine. Hahaha. De data aceasta am facut din file de crap cu piele si garnitura de Pilaf cu spanac. Tare bun. A placut tuturor. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
mia barboiu
mia barboiu 25 Apr 2015, 21:42

Impresionant, niciodata nu mi-a placut mancarea din peste dar aceasta nu mi-a ajuns.Nu am pus coriandru ca pe aici nu gasesc dar a iesit grozava, multumesc din suflet Lena, acum e pusa la dospit painea ta integrala

Nota mea pentru reteta:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 08 Nov 2015, 13:47

Am pus-o la cuptor numaice, astept cu nerabdare. Orezul fierbe deja. Am pus cu somon si in legume am mai adaugat conopida si praz, cred ca nu va strica 😊

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 08 Nov 2015, 14:51

Iata si rezultatul meu. E o nebunie de gust.

Merci Lena!!!

Poza mea pentru reteta:
adriana adriana
adriana adriana 03 Jan 2017, 15:14

Am pregati ieri minunatia asta. A avut un succes nebun. Multumesc Lena. Esti o minune pentru noi .

Nota mea pentru reteta: