Ingrediente
●
Foi de lasagna
12 buc
neaparat alegeti foi de lasagna din grau dur, perfect ar fi sa fie din grau dur integral, eu le-am gasit la un magazin bio
●
Oua
5 buc
veti folosi doar albusurile de la ele
●
Crema de branza de 0.1% grasime
500 g
●
Ierburi uscate(busuioc, patrunjel,etc)
1 lingurita
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pregatiti o cantitate de Sos Bolognese din reteta de pe site. Incercati sa-l faceti mai light - folositi mai putin ulei si carnea sa fie de vita sau amestec de vita cu porc, dar nu grasa.
Pas 2
Cand este gata Sosul Bolognese, il lasati deoparte si vom prepara sosul alb, care va inlocui Sosul Bechamel, care este foarte caloric. Deci - separati albusurile de galbenusuri, primele le bateti spuma tare, cu mixerul, pana nu mai curg din bol daca il intoarceti cu fundul in sus.
Galbenusurile nu le vom folosi la lasagna.
Pas 3
In albusuri adaugati crema de branza dietetica si iaurtul.
Pas 4
Apoi mustarul, sarea si ierburile uscate. Daca va place un pic de nucsoara macinata sau piper negru. Amestecati toate ingredientele.
Pas 5
Asa arata sosul alb pentru lasagna light.
Pas 6
Intr-o tava dreptunghiulara cu borduri inalte incepem sa montam lasagna. Puneti pe fundul tavii 4-5 linguri de sos cu carne, apoi peste el 3-4 linguri de sos alb. Apoi puneti un strat de foi de lasagna peste ele, si iarasi mai puneti 4-5 linguri de sos cu carne sa acopere bine foile.
Deci - sos bolognese - sos alb- foi lasagna - sos bolognese.
Pas 7
Peste sosul de carne puneti un strat de spanac congelat (il decongelati inainte), desfaceti-l putin cu degetele.
Pas 8
Puneti un strat de foi de lasagna si il ungeti din abundenta cu sos alb.
Pas 9
Peste el puneti iarasi un strat de sos cu carne si spanac.
Pas 10
Acoperiti cu foi de lasagna, ungeti bine cu sos alb si presarati putin cascaval ras deasupra. Puneti la cuptor la temeperatura medie, pana se rumeneste. O scoateti din cuptor si lasati 10 min sa se patrunda, inainte de servire.
Pas 11
Se serveste calda cu o salata usoara.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(7-8 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii:
Nota:
5 (7 voturi)