Lasagna light

Lasagna light

Reteta perfecta de lasagna pentru cei ce tin la silueta si sunt atenti la calorii. Am vazut reteta intr-o emisiune la TV, mi-a placut mult ideea si am zis s-o incerc si eu. Vedeti in reteta care este smekeria :)

La gust este foarte buna si aromata, chiar recomand s-o incercati.

Semipreparate

1 kg

Ingrediente

Foi de lasagna
12 buc
neaparat alegeti foi de lasagna din grau dur, perfect ar fi sa fie din grau dur integral, eu le-am gasit la un magazin bio
Oua
5 buc
veti folosi doar albusurile de la ele
Crema de branza de 0.1% grasime
500 g
Spanac congelat
200 g
Mustar
1 lingurite
Sare
1 lingurite
Ierburi uscate(busuioc, patrunjel,etc)
1 lingurite
Cascaval clasic
30 g
Iaurt
200 g

Pasi de urmat

1

Pregatiti o cantitate de Sos Bolognese din reteta de pe site. Incercati sa-l faceti mai light - folositi mai putin ulei si carnea sa fie de vita sau amestec de vita cu porc, dar nu grasa.

2

Cand este gata Sosul Bolognese, il lasati deoparte si vom prepara sosul alb, care va inlocui  Sosul Bechamel, care este foarte caloric. Deci - separati albusurile de galbenusuri, primele le bateti spuma tare, cu mixerul, pana nu mai curg din bol daca il intoarceti cu fundul in sus.

Galbenusurile nu le vom folosi la lasagna.

3

In albusuri adaugati crema de branza dietetica si iaurtul.

4

Apoi mustarul, sarea si ierburile uscate. Daca va place un pic de nucsoara macinata sau piper negru. Amestecati toate ingredientele.

5

Asa arata sosul alb pentru lasagna light.

6

Intr-o tava dreptunghiulara cu borduri inalte incepem sa montam lasagna. Puneti pe fundul tavii 4-5 linguri de sos cu carne, apoi peste el 3-4 linguri de sos alb. Apoi puneti un strat de foi de lasagna peste ele, si iarasi mai puneti 4-5 linguri de sos cu carne sa acopere bine foile.

Deci -  sos bolognese - sos alb- foi lasagna - sos bolognese.

7

Peste sosul de carne puneti un strat de spanac congelat (il decongelati inainte), desfaceti-l putin cu degetele.

8

Puneti un strat de foi de lasagna si il ungeti din abundenta cu sos alb.

9

Peste el puneti iarasi un strat de sos cu carne si spanac.

10

Acoperiti cu foi de lasagna, ungeti bine cu sos alb si presarati putin cascaval ras deasupra. Puneti la cuptor la temeperatura medie, pana se rumeneste. O scoateti din cuptor si lasati 10 min sa se patrunda, inainte de servire.

11

Se serveste calda cu o salata usoara.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (7-8 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:
Nota: 5 (7 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 19

Rahela
Rahela 19 ian 2015, 18:46

Super reteta. Am facut si mi-a iesit exact ca in imagine și foarte gustoasa. 

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 28 nov 2014, 17:22

Buna. Am facut-o mai demult, dar nu am ajuns sa o postez. Da, foarte buna, parca mai buna ca cea normala. Ce-as mai manca acuma o bucatica... Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Draculina969
Draculina969 24 iun 2013, 17:07

foarte buna a iesit!

prietenul meu inca nu s-a prins ca are si spanac in ea:))

lui nu ii place spanacul:P

multumim de reteta,lena!:*

Nota mea pentru reteta:
Draculina969
Draculina969 21 iun 2013, 16:06

multumesc de raspunsul prompt!:)

Draculina969
Draculina969 21 iun 2013, 02:19

merge si cu carne de pui tocata?

pastele a facut ravagii in dieta mea..

lena
Elena (lena) Draculina969 21 iun 2013, 07:49

Da, sigur ca merge.

MariaP
MariaP 22 sep 2010, 22:13

Super ideea cu sosul alb care inlocuieste Bechamel-ul!!! Eu nu ma prea omor dupa sosul Bechamel, asa ca aceasta alternativa mi se pare minunata! Multumesc, am sa-l incerc, si nu doar la aceasta reteta.

Nota mea pentru reteta:
amalia80
amalia80 16 sep 2010, 11:17

Noi am pregatit lasagna dupa aceasta reteta insa fara carne, am pus mai mult spanac - 1 kg si mai mult cascaval - 500 gr. A iesit super, puteti sa o incercati!!!!!

Nota mea pentru reteta:
katomika
katomika 03 sep 2010, 23:40

de abia astept sa o prepar 

nina
nina 09 feb 2010, 23:38

super!!!!!!!cred ca e o delicatesa!!multumesc!!!!!!!

Nota mea pentru reteta:
eli
elena teodoru (eli) 08 feb 2010, 21:06

 arata super si trebuie sa fie tot atat de gustoasa .Felicitari pt detaliile pe care le dai la orice reteta,iti multumim.

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile