Ingrediente
●
Foi de lasagna
12 buc
neapărat alegeți foi de lasagna din grâu dur, perfect ar fi să fie din grâu dur integral, eu le-am găsit la un magazin bio
●
Oua
5 buc
veți folosi doar albușurile de la ele
●
Crema de branza de 0.1% grasime
500 g
●
Ierburi uscate(busuioc, patrunjel,etc)
1 lingurita
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pregătiți o cantitate de Sos Bolognese din rețeta de pe site. Încercați să-l faceți mai light - folosiți mai puțin ulei și carnea să fie de vită sau amestec de vită cu porc, dar nu grasă.
Pas 2
Când este gata Sosul Bolognese, îl lăsați deoparte și vom prepara sosul alb, care va înlocui Sosul Bechamel, care este foarte caloric. Deci - separați albușurile de gălbenușuri, primele le bateți spumă tare, cu mixerul, până nu mai curg din bol dacă îl întoarceți cu fundul în sus.
Gălbenușurile nu le vom folosi la lasagna.
Pas 3
În albușuri adăugați crema de brânză dietetică și iaurtul.
Pas 4
Apoi muștarul, sarea și ierburile uscate. Dacă vă place, adăugați un pic de nucșoară măcinată sau piper negru. Amestecați toate ingredientele.
Pas 5
Așa arată sosul alb pentru lasagna light.
Pas 6
Într-o tavă dreptunghiulară cu borduri înalte, începem să montăm lasagna. Puneți pe fundul tăvii 4-5 linguri de sos cu carne, apoi peste el 3-4 linguri de sos alb. Apoi puneți un strat de foi de lasagna peste ele, și iarăși mai puneți 4-5 linguri de sos cu carne să acopere bine foile.
Deci - sos bolognese - sos alb - foi lasagna - sos bolognese.
Pas 7
Peste sosul de carne puneți un strat de spanac congelat (îl decongelați înainte), desfaceți-l puțin cu degetele.
Pas 8
Puneți un strat de foi de lasagna și îl ungeți din abundență cu sos alb.
Pas 9
Peste el puneți iarăși un strat de sos cu carne și spanac.
Pas 10
Acoperiți cu foi de lasagna, ungeți bine cu sos alb și presărați puțin cașcaval ras deasupra. Puneți la cuptor la temperatura medie, până se rumenește. O scoateți din cuptor și lăsați 10 min să se pătrundă, înainte de servire.
Pas 11
Se servește caldă cu o salată ușoară.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(7-8 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării:
Notă:
5 (7 voturi)