Lasagna light

Lasagna light

Rețeta perfectă de lasagna pentru cei ce țin la siluetă și sunt atenți la calorii. Am văzut rețeta într-o emisiune la TV, mi-a plăcut mult ideea și am zis s-o încerc și eu. Vedeți în rețetă care este șmecheria :)

La gust este foarte bună și aromată, chiar recomand s-o încercați.

Semipreparate

1 kg
   

Ingrediente

Foi de lasagna
12 buc
neapărat alegeți foi de lasagna din grâu dur, perfect ar fi să fie din grâu dur integral, eu le-am găsit la un magazin bio
Oua
5 buc
veți folosi doar albușurile de la ele
Crema de branza de 0.1% grasime
500 g
   
Spanac congelat
200 g
   
Mustar
1 lingurita
   
Sare
1 lingurita
   
Ierburi uscate(busuioc, patrunjel,etc)
1 lingurita
   
Cascaval clasic
30 g
   
Iaurt
200 g
   

Pași de urmat

Pas 1

Pregătiți o cantitate de Sos Bolognese din rețeta de pe site. Încercați să-l faceți mai light - folosiți mai puțin ulei și carnea să fie de vită sau amestec de vită cu porc, dar nu grasă.

Lasagna light - Pas 1
Pas 2

Când este gata Sosul Bolognese, îl lăsați deoparte și vom prepara sosul alb, care va înlocui Sosul Bechamel, care este foarte caloric. Deci - separați albușurile de gălbenușuri, primele le bateți spumă tare, cu mixerul, până nu mai curg din bol dacă îl întoarceți cu fundul în sus.

Gălbenușurile nu le vom folosi la lasagna.

Lasagna light - Pas 2
Pas 3

În albușuri adăugați crema de brânză dietetică și iaurtul.

Lasagna light - Pas 3
Pas 4

Apoi muștarul, sarea și ierburile uscate. Dacă vă place, adăugați un pic de nucșoară măcinată sau piper negru. Amestecați toate ingredientele.

Lasagna light - Pas 4
Pas 5

Așa arată sosul alb pentru lasagna light.

Lasagna light - Pas 5
Pas 6

Într-o tavă dreptunghiulară cu borduri înalte, începem să montăm lasagna. Puneți pe fundul tăvii 4-5 linguri de sos cu carne, apoi peste el 3-4 linguri de sos alb. Apoi puneți un strat de foi de lasagna peste ele, și iarăși mai puneți 4-5 linguri de sos cu carne să acopere bine foile.

Deci - sos bolognese - sos alb - foi lasagna - sos bolognese.

Lasagna light - Pas 6
Pas 7

Peste sosul de carne puneți un strat de spanac congelat (îl decongelați înainte), desfaceți-l puțin cu degetele.

Lasagna light - Pas 7
Pas 8

Puneți un strat de foi de lasagna și îl ungeți din abundență cu sos alb.

Lasagna light - Pas 8
Pas 9

Peste el puneți iarăși un strat de sos cu carne și spanac.

Lasagna light - Pas 9
Pas 10

Acoperiți cu foi de lasagna, ungeți bine cu sos alb și presărați puțin cașcaval ras deasupra. Puneți la cuptor la temperatura medie, până se rumenește. O scoateți din cuptor și lăsați 10 min să se pătrundă, înainte de servire.

Lasagna light - Pas 10
Pas 11

Se servește caldă cu o salată ușoară.

Poftă Bună!

Lasagna light - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (7-8 porții)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 120 min
Data publicării:
Notă: 5 (7 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 19

Rahela
Rahela 19 Jan 2015, 18:46

Super reteta. Am facut si mi-a iesit exact ca in imagine și foarte gustoasa. 

Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 28 Nov 2014, 17:22

Buna. Am facut-o mai demult, dar nu am ajuns sa o postez. Da, foarte buna, parca mai buna ca cea normala. Ce-as mai manca acuma o bucatica... Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Draculina969
Draculina969 24 Jun 2013, 17:07

foarte buna a iesit!

prietenul meu inca nu s-a prins ca are si spanac in ea:))

lui nu ii place spanacul:P

multumim de reteta,lena!:*

Nota mea pentru rețetă:
MariaP
MariaP 22 Sep 2010, 22:13

Super ideea cu sosul alb care inlocuieste Bechamel-ul!!! Eu nu ma prea omor dupa sosul Bechamel, asa ca aceasta alternativa mi se pare minunata! Multumesc, am sa-l incerc, si nu doar la aceasta reteta.

Nota mea pentru rețetă:
amalia80
amalia80 16 Sep 2010, 11:17

Noi am pregatit lasagna dupa aceasta reteta insa fara carne, am pus mai mult spanac - 1 kg si mai mult cascaval - 500 gr. A iesit super, puteti sa o incercati!!!!!

Nota mea pentru rețetă:
nina
nina 09 Feb 2010, 23:38

super!!!!!!!cred ca e o delicatesa!!multumesc!!!!!!!

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 08 Feb 2010, 21:19

Da, 1 kg este foarte suficient

eli
elena teodoru (eli) 08 Feb 2010, 21:06

 arata super si trebuie sa fie tot atat de gustoasa .Felicitari pt detaliile pe care le dai la orice reteta,iti multumim.

Nota mea pentru rețetă:
sarian
sarian 08 Feb 2010, 20:43

1 kg decarne este suficient? Multumiri pentru toate retetele minunate, gustoase si la dv. si foarte aratoase.

hanna
hanna 08 Feb 2010, 17:23

trebuie sa fie delicioasa!

Arată toate comentariile