Ingrediente
●
Rosii
3 buc
sau 4 rosii mai mici
●
Ardei gras galben
1 buc
●
Ceapa alba
1 buc
o jumatare de ceapa mare sau 1 mai mica
●
Lamaie
0.5 buc
sucul de la jumatate de lamaie sau putin otet
●
Sare
1 lingurita
dupa gust
●
Ulei de masline
3 linguri
●
Crutoane de paine
1 pahar
cumparati sau faceti in casa, vedeti mai jos cum
●
Paine (bagheta)
50 g
cam un sfert mic de paine, dar eu as zice ca este optional
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Sfertul de paine se inmoaie in putina apa.
Pas 2
Toate legumele se curata si se spala.
Pas 3
Intr-un blender se pun toate legumele taiate mai mediu, painea, uleiul de masline, sarea.
Pas 4
Se stoarce jumatatea de lamaie si se adauga sucul in blender.
Puteti pune si otet dar eu prefer totusi lamaia.
Pas 5
Blendati bine toata compozitia, mai opriti, gustati de sare si daca mai vreti mai adaugati.
Pas 6
Apoi strecurati supa printr-o sita, asa va fi mai fina si mai moale.
Se recomanda sa lasati supa macar 1 ora la frigider, daca aveti acest timp - dar oricum este buna.
Pas 7
In acest timp pregatiti crutoanele - daca nu aveti - painea se taie cubulete mici, se stropesc cu ulei de masline, sare si putin oregano. Puneti la cuptor sa le uscati putin si lasati deoparte pana la servirea supei.
Pas 8
Dupa ce a stat la frigider, folositi un polonic si o turnati in farfurii.
Pas 9
Crutoanele se pun imediat inainte de servire, pentru ca se inmoaie foarte repede.
Daca nu va place puteti pune doar felii subtiri de ardei, merg perfect in supa, se combina toate perfect.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 l
(2-3 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii: