Mancare de spanac cu naut

Mancare de spanac cu naut

Foarte reusita combinatie, spanacul moale si nautul mai ferm se combina perfect. Sotul meu nu este nici amator de spanac separat si nici de naut - dar aici a fost foarte incantat.

Merge gatit si cu spanac congelat, dar pacat in sezon sa nu-l faceti dupa toata regula.

Ingrediente

Spanac
300 g
gata curatat si oparit
Naut fiert
300 g
Ceapa alba
1 buc
Usturoi (catei)
5 buc
Rosii cubulete din conserva
4 linguri
sau bulion de rosii
Sare,piper
1 lingurita
dupa gust
Ulei de floarea soarelui
30 ml

Pasi de urmat

Pas 1

Eu am folosit naut congelat fiert dupa metoda asta. Puteti folosi si naut din conserva.

Spanacul proaspat se curata, spala si opareste ca in pasii 1-7 din Reteta de aici.

Mancare de spanac cu naut - Pas 1
Pas 2

Intr-o tigaie mai adanca incingeti uleiul si adaugati ceapa tocata marunt. Lasati pana incepe sa se rumeneasca usor.

Mancare de spanac cu naut - Pas 2
Pas 3

Apoi adaugati rosiile cubulete, amestecati si lasati inca 5 minute pe foc.

Mancare de spanac cu naut - Pas 3
Pas 4

Dupa acest timp adaugati usturoiul tocat marunt, amestecati si lasati 2 minute.

Mancare de spanac cu naut - Pas 4
Pas 5

Urmeaza spanacul tocat(il maruntiti cat de tare va place), amestecati, lasati 3-4 minute.

Mancare de spanac cu naut - Pas 5
Pas 6

Ultimul adaugati nautul, potriviti de sare si piper - lasati sa fiarba impreuna pe foc mic toate cam 5 minute.

Mancare de spanac cu naut - Pas 6
Pas 7

Si serviti cu mare placere :)

Pofta Buna!

Mancare de spanac cu naut - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (3-4 portii)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

tiki
tiki 29 Mar 2014, 08:16

Buna dimineata. Cand am vazut ieri reteta, imediat am dat o fuga in padure si am adunat leurda. Deci eu am inlocuit spanacul cu leurda, in rest am respectat  reteta. Si am facut si economie de usturoi. Hahahaha. Am folosit naut din conserva. Buna mancare si datorita nautului si satioasa. Multumesc. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Ancuta Rogac92
Anisoara Badila(Rogac) (Ancuta Rogac92) 01 Apr 2014, 20:39

Am facut si eu pentru seara asta la cina, nu am pus mult usturoi caci a mancat si piciul de 16 luni, tare gustos, cred ca am merge si cu urzici in loc de spanac, numai ca eu nu gasesc pe aici prin magazine in Italia , multumesc mult Lena pentru reteta!!! 

Alexa S
Alexa S 27 Sep 2014, 21:42

Salut! Pot folosi in aceasta reteta spanac congelat???? Merci anticipat!

lena
Elena (lena) Alexa S 27 Sep 2014, 23:19

Da, sigur.

Gabriela20
Gabriela20 15 Feb 2020, 20:44

Bună seara,am incercat și eu rețeta,deosebit de bună! Recomand cu încredere o garnitură de genul și ceva carne pe lângă!

nicma
nicma 04 Nov 2021, 13:18

Este foarte satioasa mancarica.

Felicitari pentru retete! De fiecare data cand sunt in criza de idei de gatit arunc o privire peste retetele de pe site si gasesc mereu una care sa se potriveasca momentului si ingredientelor disponibile in bucataria mea.

Toate retetele de pe site, incercate de mine, nu au dat gres, plus ca sunt exact pe gustul meu.