Mancare de spanac cu naut

Mancare de spanac cu naut

Foarte reusita combinatie, spanacul moale si nautul mai ferm se combina perfect. Sotul meu nu este nici amator de spanac separat si nici de naut - dar aici a fost foarte incantat.

Merge gatit si cu spanac congelat, dar pacat in sezon sa nu-l faceti dupa toata regula.

Ingrediente

Spanac
300 g
gata curatat si oparit
Naut fiert
300 g
Ceapa alba
1 buc
Usturoi(catei)
5 buc
Rosii cubulete din conserva
4 linguri
sau bulion de rosii
Sare,piper
1 lingurite
dupa gust
Ulei de floarea soarelui
30 ml

Pasi de urmat

1

Eu am folosit naut congelat fiert dupa metoda asta. Puteti folosi si naut din conserva.

Spanacul proaspat se curata, spala si opareste ca in pasii 1-7 din Reteta de aici.

2

Intr-o tigaie mai adanca incingeti uleiul si adaugati ceapa tocata marunt. Lasati pana incepe sa se rumeneasca usor.

3

Apoi adaugati rosiile cubulete, amestecati si lasati inca 5 minute pe foc.

4

Dupa acest timp adaugati usturoiul tocat marunt, amestecati si lasati 2 minute.

5

Urmeaza spanacul tocat(il maruntiti cat de tare va place), amestecati, lasati 3-4 minute.

6

Ultimul adaugati nautul, potriviti de sare si piper - lasati sa fiarba impreuna pe foc mic toate cam 5 minute.

7

Si serviti cu mare placere :)

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (3-4 portii)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:

Comentarii

tiki
tiki 29 mar 2014, 08:16

Buna dimineata. Cand am vazut ieri reteta, imediat am dat o fuga in padure si am adunat leurda. Deci eu am inlocuit spanacul cu leurda, in rest am respectat  reteta. Si am facut si economie de usturoi. Hahahaha. Am folosit naut din conserva. Buna mancare si datorita nautului si satioasa. Multumesc. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Ancuta Rogac92
Anisoara Badila(Rogac) (Ancuta Rogac92) 01 apr 2014, 20:39

Am facut si eu pentru seara asta la cina, nu am pus mult usturoi caci a mancat si piciul de 16 luni, tare gustos, cred ca am merge si cu urzici in loc de spanac, numai ca eu nu gasesc pe aici prin magazine in Italia , multumesc mult Lena pentru reteta!!! 

Alexa S
Alexa S 27 sep 2014, 21:42

Salut! Pot folosi in aceasta reteta spanac congelat???? Merci anticipat!

lena
Elena (lena) Alexa S 27 sep 2014, 23:19

Da, sigur.