Pastai cu usturoi(varianta dietetica)

Pastai cu usturoi(varianta dietetica)

De multe ori mi se cer retete dietetice, bune pentru cei care tin la silueta sau la o alimentatie echilibrata si sanatoasa. Sincera sa fiu gatesc foarte mult dietetic, dar parca chestiile evidente pentru mine par imposibile pentru altii - gatitul cu putin ulei, de exemplu - legumele in variante gatite light pentru multi sunt mancare fara gust si aroma.

Ei, sa va spun ca aceste pastai(verzi sau galbene) sunt garnitura mea preferata la un peste la cuptor sau o felie de carne la gratar/cuptor. Chiar va recomand metoda de preparare, este sanatos, gustos si foarte simplu.

Ingrediente

Fasole galbena pastai
500 g
sau fasole verde
Ceapa verde
2 buc
puteti folosi si ceapa alba simpla, dar nutritionistii nu prea o recomanda - mai light este cea verde
Ulei de masline extravirgin
1 linguri
sau ulei de floarea soarelui
Usturoi(catei)
2 buc
Sare
0.5 lingurite
dupa gust

Pasi de urmat

1

Pastaile se curata si se spala - le puteti rupe bucati mai scurte sau lasati intregi.

2

Acum aveti 2 variante sa le gatiti:

- la aburi, asa am facut eu - isi pastreaza toate vitaminele si pastaile au un gust parca mai bun.

- se fierb in apa, mai simplu si clasic.

Oricum in ambele variante nu le fierbeti prea mult, cam 15 minute, sa fie putin al dente.

3

Cand pastaile sunt aproape fierte pregatiti si incalziti bine o tigaie adanca.

Adaugati in ea jumatate pahar de apa, 1 lingura ulei si ceapa verde taiata marunt. Lasati sa se caleasca asa pana se evapora aproape toata apa, si ceapa s-a gatit.

4

Adaugati pastaile gatite in tigaia cu ceapa calita, amestecati bine - lasati 5 minute pe foc.

5

Apoi puneti usturoiul pisat, sare si amestecati bine.

6

Imediat opriti focul, puneti un capac pe tigaia cu pastai si lasati 5 minute sa se patrunda aromele.

7

Puteti sa le serviti ca mancare sau garnitura sanatoasa si gustoasa.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 500 grame (2 portii)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:

Comentarii

Dany92
Dany92 27 iun 2013, 18:40

salut Lena teas ruga mult sami dai o reteta de pastai la borcan daca stii... te rog mult... Si scuze de deranj..

lena
Elena (lena) 27 iun 2013, 22:17

Am auzit si vreau sa incerc chiar anul acesta, daca iese bine iti spun

tatinela
tatinela 28 iun 2013, 12:14

pastaile se pastreaza ft bine in congelator,le oparesti putin si le pui in pungi in congelator..iarna sunt ca proaspete,noi in fiecare an punem!la conservat sunt cam capricioase!

sasha76
Alexandra Malic (sasha76) 28 iun 2013, 13:11

daca este loc in congelator nu este neaparat sa le opariti ,pur si simplu le spalati ,la rupeti capetele si le puneti in saculete

Larisica
Larisica 08 iul 2013, 21:10

Alta varianta e sa nu pui usturoi,dar sa faci aparte mujdei