Ingrediente
●
Fasole galbena pastai
500 g
sau fasole verde
●
Ceapa verde
2 buc
puteti folosi si ceapa alba simpla, dar nutritionistii nu prea o recomanda - mai light este cea verde
●
Ulei de masline extravirgin
1 lingura
sau ulei de floarea soarelui
●
Sare
0.5 lingurite
dupa gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pastaile se curata si se spala - le puteti rupe bucati mai scurte sau lasati intregi.
Pas 2
Acum aveti 2 variante sa le gatiti:
- la aburi, asa am facut eu - isi pastreaza toate vitaminele si pastaile au un gust parca mai bun.
- se fierb in apa, mai simplu si clasic.
Oricum in ambele variante nu le fierbeti prea mult, cam 15 minute, sa fie putin al dente.
Pas 3
Cand pastaile sunt aproape fierte pregatiti si incalziti bine o tigaie adanca.
Adaugati in ea jumatate pahar de apa, 1 lingura ulei si ceapa verde taiata marunt. Lasati sa se caleasca asa pana se evapora aproape toata apa, si ceapa s-a gatit.
Pas 4
Adaugati pastaile gatite in tigaia cu ceapa calita, amestecati bine - lasati 5 minute pe foc.
Pas 5
Apoi puneti usturoiul pisat, sare si amestecati bine.
Pas 6
Imediat opriti focul, puneti un capac pe tigaia cu pastai si lasati 5 minute sa se patrunda aromele.
Pas 7
Puteti sa le serviti ca mancare sau garnitura sanatoasa si gustoasa.
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
(2 portii)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii: