Musaca cu carne si legume - varianta rapida

Musaca cu carne si legume - varianta rapida

V-am spus ca am fost intr-o vacanta la tara, si acolo am gasit noi surse de inspiratie - cum au aflat vecinele ca am site si ca pun retetele mele acolo, imediat mi-au si aratat cateva retete de-a lor, la fel toate revistele si cartile de culinarie (multe...) care le aveau. Plus la toate, periodic imi mai si aduceau cate ceva bunicel sa gust, o sa va mai arat pe viitor si o reteta foarte buna de a prepara dovleceii tot de la ele. Va multumesc mult din suflet pentru sustinere si pentru tot-tot!

Aici aveti o reteta super delicioasa, nu am gustat-o acolo dar m-au asigurat fetele ca este delicioasa si simplu de preparat. Ajungand la Bucuresti chiar in prima saptamana am si incercat-o - nu m-am asteptat sincer sa fie chiar atat de buna. Toate ingredientele sunt crude si taiate, se pun straturi cu cascaval printre ele, iar dupa ce se coc se topesc in gura.

Foarte, foarte buna, recomand cu incredere daca vreti sa gatiti ceva foarte gustos, simplu si repede.

Ingrediente

Carne
1 kg
puteti pune orice carne preferata(fara oase)- anume la aceasta reteta am pus carne de porc
Ceapa alba
3 buc
Cascaval clasic
400 g
Cartofi
4 buc
Morcovi
2 buc
Ciuperci proaspete
500 g
sau din conserva
Sare
1 lingurite
Piper negru
0.25 lingurite

Pasi de urmat

1

Atentie! Cantitatile sunt pentru o tava mare de cuptor cu borduri inalte de preferat. Daca vreti mai putin, micsorati in jumatate cantitatile.

Deci, se unge tava cu putin ulei. Carnea se spala si se taie cubulete mici, o distribuiti pe toata suprafata tavii. Presarati putina sare si piper peste ea.

2

Legumele le curatati si spalati. Si incepeti sa puneti celelalte straturi de legume peste carne.

Ceapa se taie dupa preferinta si se pune pe carne.

3

Apoi dati prin razatoare peste toata suprafata 200 g din cascavalul pregatit, adica jumatate.

4

Cartofii se taie pai si se distribuie pe toata suprafata.

5

Apoi urmeaza morcovii dati prin razatoare.

6

Si ultimul strat, cel de ciuperci taiate.

7

Si finalul - dati prin razatoare cealalta cantitate de cascaval, o distribuiti uniform si dati tava la cuptor.

Temperatura este medie, de 180-200 grade.

8

Lasati la cuptor aproximativ  1.30- 2 ore, pana gustati un cartof  din musaca si este moale. Daca se rumeneste prea repede puneti o folie de aluminiu deasupra.

9

Se serveste calda sau incalzita cu orice salata preferata sau muraturi.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kilograme (8-10 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (10 voturi)

Comentarii

Karen
Karen 28 iul 2010, 01:54

Arata super bine si sunt convinsa ca e si delcioasa musacaua.Multumim de reteta,o sa incerc in curand dar pun carne de vitel,o sa scriu cum a fost :) .Toate cele bune si astept cu nerabdare si alte retete de la tara,acolo unde TOTUL este mai bun...

iulisa
iulisa 28 iul 2010, 10:24

Buna! Interesanta reteta... dar apa nu se pune deloc?

lena
Elena (lena) iulisa 28 iul 2010, 11:12

Nu se pune apa, doar ceea ce scrie in reteta, legumele si carnea lasa suficienta zeama, chiar prea multa.

Karen
Karen 28 iul 2010, 23:50

Sa iti dea Dumnezeu sanatate si la cine ti-a dat reteta!Am gatit ieri minunea asta si e un deliciu .sa nu mai vorbesc de cata munca m-a scutit comparativ cu musacaua clasica pe care o preferam noi(mai ales sotul) la care trebuia calita ceapa,carnea,fripte vinete etc...Nu m-as fi gandit ca toate se pot pune crude.Eu am mai adaugat ce am gasit prin frigider  si am pus carne de vitel..    .Nota 10 + 

Nota mea pentru reteta:
madavero
madavero madavero (madavero) 29 iul 2010, 09:23

arata foarte bine

Patricia Natalia
Patricia Natalia Tica (Patricia Natalia) 29 iul 2010, 09:40

Interesanta reteta, si arata bine. Voi incerca s-o fac

Nota mea pentru reteta:
nicolauu
nicolauu 31 iul 2010, 21:10

Este supr am gatit si eu astazi , de obicei eu nu prea ma omor dupa musaca.Gustul este minunat mai multe arome care te imbie  . te mai astept si cu alte minunatii.

madavero
madavero madavero (madavero) 01 aug 2010, 06:42

cu siguranta am sa fac si eu ca prea arata demential,iti vine sa musti din monitor

Nota mea pentru reteta:
Crista
Cristina Sabau (Crista) 02 aug 2010, 10:08

salut...in week end am gatit aceastea reteta .... e un deliciul ..si e buna si rece si calda... felicitari din nou !

Nota mea pentru reteta:
iulisa
iulisa 04 aug 2010, 21:27

Cineva sa ma opreasca din mancat!!!!

Am facut-o azi, cu carne de vita! E dumnezeiasca!!! Multumesc!

Nota mea pentru reteta:
lyly
liliana (lyly) 09 aug 2010, 18:32

am facut-o sambata.Un deliciu.....!!!!

satmareanu
satmareanu 04 sep 2010, 14:28

buna  lena re rog sa ma ajuti cu o reteta pentru peste la borcan care sa l pot face in oala sub presiune! multumesc !!! astept...

Rs de la Lena: VA rog sa nu mai puneti intrebari la retete, ce nu tin de ele, este rubrica speciala pe forum. Am mai vb cu dvs pe tema asta. Nu am facut niciodata peste la oala de presiune si nu stiu cum se face. Mai cautati pe net"
anca pop
anca stefania pop (anca pop) 23 nov 2010, 13:59

Am facut aceasta reteta ,e intradevar super delicioasa,si ptr ca am avut invitati spanioli am pus in plus si un strat de ardei rosi si verzi, a iesit super buna ,multumesc inca odata ptr retetele delicioase

nadira
nadia daniela rotaru (nadira) 07 feb 2011, 00:32

Super si reteta asta.. am facu-o si a iesit perfect. Ms Lena...

sevilla camas
rodica (sevilla camas) 25 aug 2011, 10:00

la fetitele mele nu le place ciupercile  cu ce as putea inlocui multumesc

lena
Elena (lena) 25 aug 2011, 10:03

Nu le pui deloc, sau pui alte legume care sigur ii plac.

neluta
neluta 08 nov 2011, 17:35

EXCELENTA!!!eu am facut- o cu carne de pui tocata f f f buna si calda si rece v-o recomand.multumesc

Dianna
Diana Pascal (Dianna) 19 feb 2012, 12:56

O reteta gustoasa si foarte usoara ! Merita facuta, deoarece a fost apreciata de toata familia mea si nu numai !  

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
sechirconatalia
natalia (sechirconatalia) 25 sep 2012, 15:50

am facut-o chear acum!!!!!!!!!!!! o bunatate!!!!!!!! sotul a ramas incintat! am facut si poze, dar pacat ca asa si nu le pot trimite:(.....aleg fisierul ...dar totusi imi scrie ca ar trebui sa aleg fisierul...nu inteleg de ce...parca nu e prima oara cind postez poze pe net.....

Nota mea pentru reteta:
sechirconatalia
natalia (sechirconatalia) 25 sep 2012, 16:06

am facut-o chear acum....o bunatateeee , sotul a ramas incintat!!!! am facut si poze, dar pacat ca asa si nu reusesc sa le trimit...dupa ce aleg fisierul imi scrie sa aleg totusi fisierul, nu inteleg de ce...parca nu e prima oara cind postez poze pe net....:(

tiki
tiki 05 mai 2014, 23:50

Buna. Am facut si eu aceasta reteta si sincer, mi-a placut mult. Eu am fiert 1 cartof f.f.f.putin si l-am pus pe o margine a tavii si am insemnat ca sa stiu in ce parte e, sa vad diferenta dintre cartoful crud si cel fiert. NICI O DIFERENTA.(adica ba da, mai mult de lucru). S-a mancat toata la doua mese cu o muratura. Deci f.gustoasa si simplu de facut. Multumesc. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Ana-Nicoleta
Ana-Nicoleta 12 oct 2014, 07:09

Lena, ar merge sa folosesc in loc de ciuperci proaspete pe cele conservate, adica marinate ? nu va lasa acreala ? multumesc mult pentru ce faci. 

lena
Elena (lena) Ana-Nicoleta 12 oct 2014, 09:08

Marinate nu folosi, sunt unele conservate in apa, alea merg. Daca nu ai de altele, faci fara ciuperci.

lara.
lara. 11 aug 2015, 21:48

Foarte bun

Poza mea pentru reteta:
Carmen Mistreanu
Carmen Mistreanu 05 oct 2016, 20:20

Minunata! A apreciat-o si pretentioasa casei! Multumim!

Nota mea pentru reteta:
AdryannaBunea308
Adryanna Bunea (AdryannaBunea308) 29 apr 2017, 12:39

Buna Elena,vreau sa încerc rețeta asta noua de musaca ,inițial vroiam sa o fac clasica dar am o întrebare : pot pune carne tocata in loc de carne cuburi nu cred ca ar influența prea mult rezultatul final ?multumesc pentru rețele delicioase postate

 
lena
Elena (lena) Adryanna Bunea (AdryannaBunea308) 29 apr 2017, 12:44

Da, se poate bineinteles.

Alina P.
Alina (Alina P.) 26 dec 2018, 06:40

Bună ziua Lena! Ați mai făcut această rețetă de musaca în ultimii ani? Vad ca este tare veche rețeta și as vrea sa o fac în dimineața asta.. Am Niște musafiri și vreau sa iasă bineeee :) Va mulțumesc mult!

lena
Elena (lena) Alina (Alina P.) 26 dec 2018, 09:00

Reteta este veche si neschimbata, cum si multe altele de aici.