Musaca cu carne și legume - varianta rapidă

Musaca cu carne și legume - varianta rapidă

V-am spus că am fost într-o vacanță la țară, și acolo am găsit noi surse de inspirație - cum au aflat vecinele că am site și că pun rețetele mele acolo, imediat mi-au și arătat câteva rețete de-ale lor, la fel toate revistele și cărțile de culinarie (multe...) care le aveau. Plus la toate, periodic îmi mai și aduceau câte ceva bunicel să gust, o să vă mai arat pe viitor și o rețetă foarte bună de a prepara dovleceii tot de la ele. Vă mulțumesc mult din suflet pentru susținere și pentru tot-tot!

Aici aveți o rețetă super delicioasă, nu am gustat-o acolo dar m-au asigurat fetele că este delicioasă și simplu de preparat. Ajungând la București chiar în prima săptămână am și încercat-o - nu m-am așteptat sincer să fie chiar atât de bună. Toate ingredientele sunt crude și tăiate, se pun straturi cu cașcaval printre ele, iar după ce se coc se topesc în gură.

Foarte, foarte bună, recomand cu încredere dacă vreți să gătiți ceva foarte gustos, simplu și repede.

Ingrediente

Carne
1 kg
puteți pune orice carne preferată(fără oase)- anume la această rețetă am pus carne de porc
Ceapă albă
3 buc
   
Cașcaval clasic
400 g
   
Cartofi
4 buc
   
Morcovi
2 buc
   
Ciuperci proaspete
500 g
sau din conservă
Sare
1 lingurita
   
Piper negru
0.25 lingurite
   

Pași de urmat

Pas 1

Atenție! Cantitățile sunt pentru o tavă mare de cuptor cu borduri înalte de preferat. Dacă vreți mai puțin, micșorați în jumătate cantitățile.

Deci, se unge tava cu puțin ulei. Carnea se spală și se taie cubulețe mici, o distribuiți pe toată suprafața tăvii. Presărați puțină sare și piper peste ea.

Musaca cu carne și legume - varianta rapidă - Pas 1
Pas 2

Legumele le curățați și spălați. Și începeți să puneți celelalte straturi de legume peste carne.

Ceapa se taie după preferință și se pune pe carne.

Musaca cu carne și legume - varianta rapidă - Pas 2
Pas 3

Apoi dați prin răzătoare peste toată suprafața 200 g din cașcavalul pregătit, adică jumătate.

Musaca cu carne și legume - varianta rapidă - Pas 3
Pas 4

Cartofii se taie pai și se distribuie pe toată suprafața.

Musaca cu carne și legume - varianta rapidă - Pas 4
Pas 5

Apoi urmează morcovii dați prin răzătoare.

Musaca cu carne și legume - varianta rapidă - Pas 5
Pas 6

Și ultimul strat, cel de ciuperci tăiate.

Musaca cu carne și legume - varianta rapidă - Pas 6
Pas 7

Și finalul - dați prin răzătoare cealaltă cantitate de cașcaval, o distribuiți uniform și dați tava la cuptor.

Temperatura este medie, de 180-200 grade.

Musaca cu carne și legume - varianta rapidă - Pas 7
Pas 8

Lăsați la cuptor aproximativ 1.30-2 ore, până gustați un cartof din musaca și este moale. Dacă se rumenește prea repede puneți o folie de aluminiu deasupra.

Musaca cu carne și legume - varianta rapidă - Pas 8
Pas 9

Se servește caldă sau încălzită cu orice salată preferată sau murături.

Poftă Bună!

Musaca cu carne și legume - varianta rapidă - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (8-10 porții)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (10 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Karen
Karen 28 Jul 2010, 01:54

Arata super bine si sunt convinsa ca e si delcioasa musacaua.Multumim de reteta,o sa incerc in curand dar pun carne de vitel,o sa scriu cum a fost :) .Toate cele bune si astept cu nerabdare si alte retete de la tara,acolo unde TOTUL este mai bun...

iulisa
iulisa 28 Jul 2010, 10:24

Buna! Interesanta reteta... dar apa nu se pune deloc?

lena
Elena (lena) iulisa 28 Jul 2010, 11:12

Nu se pune apa, doar ceea ce scrie in reteta, legumele si carnea lasa suficienta zeama, chiar prea multa.

Karen
Karen 28 Jul 2010, 23:50

Sa iti dea Dumnezeu sanatate si la cine ti-a dat reteta!Am gatit ieri minunea asta si e un deliciu .sa nu mai vorbesc de cata munca m-a scutit comparativ cu musacaua clasica pe care o preferam noi(mai ales sotul) la care trebuia calita ceapa,carnea,fripte vinete etc...Nu m-as fi gandit ca toate se pot pune crude.Eu am mai adaugat ce am gasit prin frigider  si am pus carne de vitel..    .Nota 10 + 

Nota mea pentru rețetă:
madavero
madavero madavero (madavero) 29 Jul 2010, 09:23

arata foarte bine

Patricia Natalia
Patricia Natalia Tica (Patricia Natalia) 29 Jul 2010, 09:40

Interesanta reteta, si arata bine. Voi incerca s-o fac

Nota mea pentru rețetă:
nicolauu
nicolauu 31 Jul 2010, 21:10

Este supr am gatit si eu astazi , de obicei eu nu prea ma omor dupa musaca.Gustul este minunat mai multe arome care te imbie  . te mai astept si cu alte minunatii.

madavero
madavero madavero (madavero) 01 Aug 2010, 06:42

cu siguranta am sa fac si eu ca prea arata demential,iti vine sa musti din monitor

Nota mea pentru rețetă:
Crista
Cristina Sabau (Crista) 02 Aug 2010, 10:08

salut...in week end am gatit aceastea reteta .... e un deliciul ..si e buna si rece si calda... felicitari din nou !

Nota mea pentru rețetă:
iulisa
iulisa 04 Aug 2010, 21:27

Cineva sa ma opreasca din mancat!!!!

Am facut-o azi, cu carne de vita! E dumnezeiasca!!! Multumesc!

Nota mea pentru rețetă:
lyly
liliana (lyly) 09 Aug 2010, 18:32

am facut-o sambata.Un deliciu.....!!!!

satmareanu
satmareanu 04 Sep 2010, 14:28

buna  lena re rog sa ma ajuti cu o reteta pentru peste la borcan care sa l pot face in oala sub presiune! multumesc !!! astept...

Rs de la Lena: VA rog sa nu mai puneti intrebari la retete, ce nu tin de ele, este rubrica speciala pe forum. Am mai vb cu dvs pe tema asta. Nu am facut niciodata peste la oala de presiune si nu stiu cum se face. Mai cautati pe net"
anca pop
anca stefania pop (anca pop) 23 Nov 2010, 13:59

Am facut aceasta reteta ,e intradevar super delicioasa,si ptr ca am avut invitati spanioli am pus in plus si un strat de ardei rosi si verzi, a iesit super buna ,multumesc inca odata ptr retetele delicioase

nadira
nadia daniela rotaru (nadira) 07 Feb 2011, 00:32

Super si reteta asta.. am facu-o si a iesit perfect. Ms Lena...

sevilla camas
rodica (sevilla camas) 25 Aug 2011, 10:00

la fetitele mele nu le place ciupercile  cu ce as putea inlocui multumesc

lena
Elena (lena) 25 Aug 2011, 10:03

Nu le pui deloc, sau pui alte legume care sigur ii plac.

neluta
neluta 08 Nov 2011, 17:35

EXCELENTA!!!eu am facut- o cu carne de pui tocata f f f buna si calda si rece v-o recomand.multumesc

Dianna
Diana Pascal (Dianna) 19 Feb 2012, 12:56

O reteta gustoasa si foarte usoara ! Merita facuta, deoarece a fost apreciata de toata familia mea si nu numai !  

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
sechirconatalia
natalia (sechirconatalia) 25 Sep 2012, 15:50

am facut-o chear acum!!!!!!!!!!!! o bunatate!!!!!!!! sotul a ramas incintat! am facut si poze, dar pacat ca asa si nu le pot trimite:(.....aleg fisierul ...dar totusi imi scrie ca ar trebui sa aleg fisierul...nu inteleg de ce...parca nu e prima oara cind postez poze pe net.....

Nota mea pentru rețetă:
sechirconatalia
natalia (sechirconatalia) 25 Sep 2012, 16:06

am facut-o chear acum....o bunatateeee , sotul a ramas incintat!!!! am facut si poze, dar pacat ca asa si nu reusesc sa le trimit...dupa ce aleg fisierul imi scrie sa aleg totusi fisierul, nu inteleg de ce...parca nu e prima oara cind postez poze pe net....:(

tiki
tiki 05 May 2014, 23:50

Buna. Am facut si eu aceasta reteta si sincer, mi-a placut mult. Eu am fiert 1 cartof f.f.f.putin si l-am pus pe o margine a tavii si am insemnat ca sa stiu in ce parte e, sa vad diferenta dintre cartoful crud si cel fiert. NICI O DIFERENTA.(adica ba da, mai mult de lucru). S-a mancat toata la doua mese cu o muratura. Deci f.gustoasa si simplu de facut. Multumesc. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Ana-Nicoleta
Ana-Nicoleta 12 Oct 2014, 07:09

Lena, ar merge sa folosesc in loc de ciuperci proaspete pe cele conservate, adica marinate ? nu va lasa acreala ? multumesc mult pentru ce faci. 

lena
Elena (lena) Ana-Nicoleta 12 Oct 2014, 09:08

Marinate nu folosi, sunt unele conservate in apa, alea merg. Daca nu ai de altele, faci fara ciuperci.

lara.
lara. 11 Aug 2015, 21:48

Foarte bun

Poza mea pentru rețetă:
Carmen Mistreanu
Carmen Mistreanu 05 Oct 2016, 20:20

Minunata! A apreciat-o si pretentioasa casei! Multumim!

Nota mea pentru rețetă:
AdryannaBunea308
Adryanna Bunea (AdryannaBunea308) 29 Apr 2017, 12:39

Buna Elena,vreau sa încerc rețeta asta noua de musaca ,inițial vroiam sa o fac clasica dar am o întrebare : pot pune carne tocata in loc de carne cuburi nu cred ca ar influența prea mult rezultatul final ?multumesc pentru rețele delicioase postate

 
lena
Elena (lena) Adryanna Bunea (AdryannaBunea308) 29 Apr 2017, 12:44

Da, se poate bineinteles.

Alina P.
Alina (Alina P.) 26 Dec 2018, 06:40

Bună ziua Lena! Ați mai făcut această rețetă de musaca în ultimii ani? Vad ca este tare veche rețeta și as vrea sa o fac în dimineața asta.. Am Niște musafiri și vreau sa iasă bineeee :) Va mulțumesc mult!

lena
Elena (lena) Alina (Alina P.) 26 Dec 2018, 09:00

Reteta este veche si neschimbata, cum si multe altele de aici.