Ingrediente
●
Ceafa de porc
1.5 kg
o bucata intreaga/feliata de ceafa, sau orice alta carne de porc preferati
●
Piper negru macinat
1 lingurita
●
Usturoi granulat(praf)
1 lingura
sau usturoi pisat
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Daca aveti bucata de carne intreaga, mai intai o taiati in felii de aproximativ 1-1.5cm grosime.
Pas 2
Apoi fiecare felie se asezoneaza pe ambele parti cu sare, piper macinat, usturoi uscat sau pisat.
Dupa care se unge cu putin ulei, la fel pe fiecare parte.
Pas 3
Curatati si spalati ceapa, apoi taiati felii subtiri.
Pas 4
O disitribuiti pe toata suprafata intr-o tava de cuptor clasica.
Pas 5
Aranjati bucatile de carne peste ceapa.
Pas 6
Intr-un bol mic amestecati 5 linguri de sos de soia cu 1 lingura otet de mere.
Pas 7
Ungeti cu aceasta compozitie bucatile de carne.
Pas 8
Untul se taie felii subtiri si se pune cate una pe fiecare bucata de carne.
Pas 9
Acoperiti tava cu folie de copt sau folie de aluminiu si puneti in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 1 ora.
Pas 10
Dupa acest timp scoateti folia, ungeti fiecare bucata de carne cu zeama din tava si puneti totul inapoi in cuptor.
Daca aveti optiune de ventilatie la cuptor, acum ar fi un moment potrivit s-o porniti.
Pas 11
In continuare va trebui sa urmariti pana cand toate feliile de carne se rumenesc frumos, dar si apa din tava se evapora complet. In functie de puterea cuptorului acest proces poate dura intre 25-30 de minute, sau putin mai mult.
Intre timp continuati sa ungeti periodic bucatile de carne cu sosul si grasimea din tava, eventual chiar le puteti intoarce pe cealalata parte, sa se rumeneasca uniform.
Pas 12
Aici carnea este aproape gata.
Pas 13
Peste inca 5-10 minute o scoatem din cuptor, ungem putin cu sosul din tava si lasam 5 minute sa se potoleasca.
Pas 14
Serviti friptura de porc cu ceapa cu orice garnitura preferati, noi am avut o salata de legume si verdeturi.
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
(o ceafa intreaga feliata)
Timp de preparare:
70 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii: