Ingrediente
●
Ton in ulei de masline la conserva
2 buc
conserve de 160g, in ulei sau apa, dupa preferinte si buget
●
Rosii
4 buc
sau o conserva de rosii cuburi
●
Mascarpone
2 linguri
este optional, sau poate fi inlocuit cu crema de branza tip Philadelphia
●
Piper negru macinat
0.25 lingurite
●
Busuioc
1 lingura
am in vedere busuioc tocat verde, sau inlocuiti cu putin patrunjel tocat
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Curatati ceapa, usutroiul, spalati rosiile.
Daca nu aveti rosii bune de sezon, recomand sa le inlocuiti cu rosii cuburi din conserva, sau chiar pasta de rosii.
Pas 2
Pentru aceasta reteta folositi o tigaie adanca, cu borduri mai inalte, sau o oala tip tuci, cu fund mai gros.
Deci, in tigaie turnati uleiul de masline si adaugati ceapa tocata cubulete mici, amestecati si caliti pana incepe sa se rumeneasca usor.
Pas 3
Apoi adaugati usturoiul maruntit, amestecati si mai caliti 1 minut.
Pas 4
Puneti rosiile taiate cuburi mici, amestecati si lasati sa fiarba.
Pas 5
Timpul de fierbere la rosii poate fi diferit, depinde cat de zemoase sunt. Periodic amestecati si verificati cand sosul de la rosiile fierte devine mai cremos si observati cum lasa urme in tigaie dupa lingura.
Daca folositi rosii din conserva, acestea vor fi gata si mai repede.
Pas 6
Puneti 500g de paste uscate in tigaie, turnati 900ml de apa rece, 1lingura de sare, amestecati bine si asteptati pana incepe sa fiarba totul.
Pas 7
Cand incepe procesul de fierbere, mai amestecati o data, faceti focul mic si acoperiti tigaia cu capac.
Lasati asa aproximativ timp de 10 minute.
Pas 8
Dupa acest timp scoateti capacul, amestecati din nou, gustati si verificati daca pastele sunt fierte (de preferat al dente). Eventual le puteti lasa inca putin la fiert sub capac, depinde ce marca de paste folositi.
Pas 9
In momentul cand pastele sunt fierte, adaugati in ele 2 linguri de branza mascarpone (sau crema de branza), amestecati bine totul.
Pas 10
Apoi puneti tonul (scurs in prealabil de ulei sau apa), busuiocul/patrunjelul tocat si putin piper negru macinat.
Amestecati si mai gustati de piper/sare dupa preferinte.
Pas 11
Foarte important acum sa inchideti focul si sa lasati totul acoperit cu capac timp de 5 minute, sa se infuzeze toate aromele iar pastele sa mai absoarba putin din sos.
Dupa cum va spuneam mai sus, puteti adapta reteta dupa orice preferinte - o faceti doar cu sos de rosii (eventual si mascarpone), puneti carne gatita de pui sau curcan in loc de ton, bacon prajit, ciuperci calite, etc.
Pas 12
Deci, dupa 5 minute de repaos luati capacul, mai amestecati o data pastele, serviti si savurati.
Noua ne place sa folosim si cascaval parmesan ras la servire, inca nu am inteles daca este corect italieneste, dar sigur e bun!
Pofta Buna!
Cantitate:
6 portii
(1 cutie de 500g de paste)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)