Ingrediente
●
Ton în ulei de măsline la conservă
2 buc
conserve de 160g, în ulei sau apă, după preferințe și buget
●
Roșii
4 buc
sau o conservă de roșii cuburi
●
Mascarpone
2 linguri
este opțional, sau poate fi înlocuit cu cremă de brânză tip Philadelphia
●
Piper negru măcinat
0.25 lingurite
●
Busuioc
1 lingura
am în vedere busuioc tocat verde, sau înlocuiți cu puțin pătrunjel tocat
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Curățați ceapa, usturoiul, spălați roșiile.
Dacă nu aveți roșii bune de sezon, recomand să le înlocuiți cu roșii cuburi din conservă, sau chiar pastă de roșii.
Pas 2
Pentru această rețetă folosiți o tigaie adâncă, cu borduri mai înalte, sau o oală tip tuci, cu fund mai gros.
Deci, în tigaie turnați uleiul de măsline și adăugați ceapa tocată cubulețe mici, amestecați și căliți până începe să se rumenească ușor.
Pas 3
Apoi adăugați usturoiul mărunțit, amestecați și mai căliți 1 minut.
Pas 4
Puneți roșiile tăiate cuburi mici, amestecați și lăsați să fiarbă.
Pas 5
Timpul de fierbere la roșii poate fi diferit, depinde cât de zemoase sunt. Periodic amestecați și verificați când sosul de la roșiile fierte devine mai cremos și observați cum lasă urme în tigaie după lingură.
Dacă folosiți roșii din conservă, acestea vor fi gata și mai repede.
Pas 6
Puneți 500g de paste uscate în tigaie, turnați 900ml de apă rece, 1 lingură de sare, amestecați bine și așteptați până începe să fiarbă totul.
Pas 7
Când începe procesul de fierbere, mai amestecați o dată, faceți focul mic și acoperiți tigaia cu capac.
Lăsați așa aproximativ timp de 10 minute.
Pas 8
După acest timp scoateți capacul, amestecați din nou, gustați și verificați dacă pastele sunt fierte (de preferat al dente). Eventual le puteți lăsa încă puțin la fiert sub capac, depinde ce marcă de paste folosiți.
Pas 9
În momentul când pastele sunt fierte, adăugați în ele 2 linguri de brânză mascarpone (sau cremă de brânză), amestecați bine totul.
Pas 10
Apoi puneți tonul (scurs în prealabil de ulei sau apă), busuiocul/pătrunjelul tocat și puțin piper negru măcinat.
Amestecați și mai gustați de piper/sare după preferințe.
Pas 11
Foarte important acum să închideți focul și să lăsați totul acoperit cu capac timp de 5 minute, să se infuzeze toate aromele iar pastele să mai absoarbă puțin din sos.
După cum vă spuneam mai sus, puteți adapta rețeta după orice preferințe - o faceți doar cu sos de roșii (eventual și mascarpone), puneți carne gătită de pui sau curcan în loc de ton, bacon prăjit, ciuperci călite, etc.
Pas 12
Deci, după 5 minute de repaus luați capacul, mai amestecați o dată pastele, serviți și savurați.
Nouă ne place să folosim și cașcaval parmezan ras la servire, încă nu am înțeles dacă este corect italianește, dar sigur e bun!
Poftă Bună!
Cantitate:
6 portii
(1 cutie de 500g de paste)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
10 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)