Ingrediente
●
Faina alba calitate superioara
1.5 pahare
●
Sare
0.5 lingurite
pentru aluat
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
●
Sare
1 lingura
pentru umplutura
●
Piper negru
0.5 lingurite
●
Oua fierte
3 buc
este optional
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Varza si ceapa curatata se maruntesc bine si se pun cu putin ulei intr-o tigaie la calit.
Pas 2
Se amesteca periodic pana se inmoaie bine si au o culoare galbena-maronie. Stingeti focul si lasati sa se racoreasca bine.
Pas 3
In acest timp se prepara aluatul - se amesteca faina + 1 lingurita de zahar + 0.5 lingurita de sare. La acestea se adauga 100g de unt.
Pas 4
Se amesteca bine cu mainile untul cu amestecul de faina, sa arate ca niste cocoloase.
Pas 5
Se amestexa apa calduta cu drojdia si 1 lingurita de zahar - se lasa 10 min. Apoi la acestea se adauga oul si 50 ml de lapte cald, amestecati bine cu un tel sa se uniformizeze compozitia.
Pas 6
Adaugati amestecul lichid la compozitia de faina cu unt si faceti un aluat elastic si moale. Daca mai este nevoie adaugati putin lapte sau faina - in caz ca nu se formeaza bine aluatul. Impartiti aluatul in 2 - o bila mai mare si una mai mica.
Pas 7
Varza racorita se amesteca cu sare si piper, optional puteti taia oua fierte in aceasta compozitie.
Pas 8
Se unge o tava de cuptor cu ulei. Bila cea mai mare de aluat se intinde si se pune in tava, ridicand usor borturile. Se pune amestecul de varza si se acopera cu cea de-a doua foaie de aluat.
Pas 9
Se unge cu galbenus de ou deasupra si se da la cuptor aproximativ o ora, pana se rumeneste bine.
Pas 10
Se lasa sa se racoreasca, se scoate din tava si se portioneaza.
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
(vreo 10-15 portii bune)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
40 min
Data publicarii:
Nota:
5 (4 voturi)