Placinta cu varza, reteta rapida

Placinta cu varza, reteta rapida

Am gasit aceasta reteta pe un forum, era laudata foarte mult, mai ales metoda rapida de preparare. Am zis si eu sa incerc, desi parca ma gandeam ca prea multa lauda la asa simple ingrediente. Se numeste de fapt Sarlota de varza, este cam aceeasi procedura de montare ca la o sarlota de mere.

Deci, placinta este superba, moale - moale, placuta, extraordinar de buna. Recomand s-o faceti neaparat.

Ingrediente

Maioneza
250 g
sau alternativa mai buna, o maioneza rapida preparata din 200ml ulei de masline si 100ml lapte de soia - vedeti metoda in pasi
Iaurt
200 g
Oua
5 buc
Zahar
1 lingurite
Sare
1 lingurite
Faina
1 pahare
de 300ml
Praf de copt
10 g
Varza alba
500 g
Unt
1 linguri
Pesmet alb/galben
2 linguri

Pasi de urmat

1

Daca veti folosi maioneza din comert treceti peste acesti 3 pasi, dar eu nu prea folosesc din aia - am vazut o metoda interesanta si rapida de maioneza din ulei de masline. Se prepara in 2-3 min, la gust nu mi-a placut extraordinar, pt ca are un gust putin amar de la uleiul de masline, dar in aluat este foarte buna.

Deci masurati  100ml de lapte de soia natural, apoi peste el turnati 200 ml de ulei de masline, puneti si un varf de cutit de sare.

2

Folositi un blender vertical pentru a mixa maioneza. Il puneti in paharul cu lapte si ulei, nu il miscati si il lasati la fundul vasului apasand pe butonul de viteza maxima. Cand observati ca se ridica laptele deasupra, incepeti sa mixati mai intens miscand si mixerul de sus in jos. Asa continuati pana se ingroasa compozitia.

3

Apoi turnati intr-un bol maioneza si dupa preferinta puteti adauga putin mustar si suc de  lamaie.

4

La maioneza se adauga iaurtul si se amesteca bine.

5

Apoi la compozitia de iaurt si maioneza se adauga ouale, amestecati bine cu un tel.

6

Adaugati zaharul, sarea, faina si praful de copt. Amestecati bine sa nu fie cocoloase.

7

Ungeti cu unt o tava de cuptor, rotunda sau dreptunghiulara, nu prea are importanta - eu am folosit una cu diametrul de 28 de cm.  Apoi presarati bine cu pesmet peretii si fundul tavii.

8

Varza o taiati cat mai marunt si subtire, un pic o frecati cu mainile cu putina sare si o puneti intr-un strat uniform in tava. La mine s-a umplut tava cam pe jumate cu varza.

9

Turnati aluatul peste varza si intindeti cu o lingura ca sa acopere toata suprafata.

10

Puneti tava la cuptor, la temperatura medie, si lasati 40-45 de min pana se rumeneste bine. Apoi o scoateti si lasati sa se racoreasca bine.

11

Veti observa ca este mai umflata fierbinte si pe parcurs ce se raceste se mai lasa. Noi am mancat calda si rece, a fost foarte buna in ambele cazuri. Recomand cu incredere!

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (12 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (9 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 16

Rodikuta
Rodikuta 10 dec 2018, 08:16

Atit de simple ingrediente ,dar atit de gustoasa.M-a impresionat rezultatul. Atunci cind nu mai stii ce sa mai faci cu varza ramasa in frigider -faci șarlotă din ea 😀 Recomand!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
spiriduena
elena (spiriduena) 04 apr 2015, 23:59

Delicioasa, de data aceasta am facut cu anguinare

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
irachka
irachka 19 feb 2015, 22:54

multumesc de raspuns:) placinta e foarte gustoasa, am facut-o cu chefir si am ramas multumita:) iata si dovada...

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Olia
Olia 20 mai 2014, 12:32

Și tăiată!

Poza mea pentru reteta:
Olia
Olia 20 mai 2014, 12:29

Delicioasă aceasta plăcintă, m-am îndrăgostit de ea de la prima bucata si toti cei care au mîncat din ea au spus ca e foarte gustoasă!

Poza mea pentru reteta:
Lenchi
Lenchi 15 nov 2011, 16:02

Azi am facut placinta asta, am zis ca mancam jumatate si restul ramane la cina...da de unde! a fost atat de buna ca am devorat-o aproape toata  :D Abia astept sa o incerc si cu alte legume.

Lena, multumesc pentru retete, ma intorc mereu la acest site cand vreau sa fac ceva gustos si interesant sau vreo bunatate care sa-mi aminteasca de casa  :)

Nota mea pentru reteta:
gabidari
gabriela (gabidari) 26 mar 2011, 13:20

am facut si eu placinta,insa  pt ca am vrut sa fie mai de sarbatoaream pus in locul verzei,un amestec de ciuperci ,ceapa ,morcovi si brocoli ,toate calite in putin ulei ,in rest am urmat pasii retetei si  a iesit ceva senzational!!

Nota mea pentru reteta:
RobertaA986
Roberta A (RobertaA986) gabriela (gabidari) 24 oct 2018, 20:31

Buna idee 

doinik
Doina (doinik) 28 ian 2011, 14:42

Plăcinta e foarte gustoasă dar am impresia că e prea caloriinică

Nota mea pentru reteta:
Techgirl
Techgirl 08 apr 2010, 21:06

Hello! Tocmai am probat reteta ta si a iesit e x c e l e n t a ! Este de un BUN incredibil. Multumim ca ne impartasesti din descoperirile tale! Mult succes!

Nota mea pentru reteta:
igorbt
Igor Butuc (igorbt) 24 mar 2010, 10:08

Nu stiu cat e de rapida la preparare :), eu cand am venit acasa era deja gata. Cand am gustat-o nu-mi venea sa cred ca o placinta cu varza poate fi atat de fina si gustoasa. Nota 10 :)

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile