Ingrediente
●
Maioneza
250 g
sau alternativa mai buna, o maioneza rapida preparata din 200ml ulei de masline si 100ml lapte de soia - vedeti metoda in pasi
●
Pesmet alb/galben
2 linguri
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Daca veti folosi maioneza din comert treceti peste acesti 3 pasi, dar eu nu prea folosesc din aia - am vazut o metoda interesanta si rapida de maioneza din ulei de masline. Se prepara in 2-3 min, la gust nu mi-a placut extraordinar, pt ca are un gust putin amar de la uleiul de masline, dar in aluat este foarte buna.
Deci masurati 100ml de lapte de soia natural, apoi peste el turnati 200 ml de ulei de masline, puneti si un varf de cutit de sare.
Pas 2
Folositi un blender vertical pentru a mixa maioneza. Il puneti in paharul cu lapte si ulei, nu il miscati si il lasati la fundul vasului apasand pe butonul de viteza maxima. Cand observati ca se ridica laptele deasupra, incepeti sa mixati mai intens miscand si mixerul de sus in jos. Asa continuati pana se ingroasa compozitia.
Pas 3
Apoi turnati intr-un bol maioneza si dupa preferinta puteti adauga putin mustar si suc de lamaie.
Pas 4
La maioneza se adauga iaurtul si se amesteca bine.
Pas 5
Apoi la compozitia de iaurt si maioneza se adauga ouale, amestecati bine cu un tel.
Pas 6
Adaugati zaharul, sarea, faina si praful de copt. Amestecati bine sa nu fie cocoloase.
Pas 7
Ungeti cu unt o tava de cuptor, rotunda sau dreptunghiulara, nu prea are importanta - eu am folosit una cu diametrul de 28 de cm. Apoi presarati bine cu pesmet peretii si fundul tavii.
Pas 8
Varza o taiati cat mai marunt si subtire, un pic o frecati cu mainile cu putina sare si o puneti intr-un strat uniform in tava. La mine s-a umplut tava cam pe jumate cu varza.
Pas 9
Turnati aluatul peste varza si intindeti cu o lingura ca sa acopere toata suprafata.
Pas 10
Puneti tava la cuptor, la temperatura medie, si lasati 40-45 de min pana se rumeneste bine. Apoi o scoateti si lasati sa se racoreasca bine.
Pas 11
Veti observa ca este mai umflata fierbinte si pe parcurs ce se raceste se mai lasa. Noi am mancat calda si rece, a fost foarte buna in ambele cazuri. Recomand cu incredere!
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(12 portii)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (9 voturi)