Pastai cu cartofi noi si smantana
Pe langa pastaile cu cartofi si usturoi la noi acasa era cam obligatoriu in sezon sa facem si mancarea de pastai a bunicii, cu smantana si cartofi. Pentru mine asta-i gustul copilariei dar si una din mancarurile preferate. Am reusit sa fac reteta si pozele chiar la mama acasa, cu pastai si smantana proprii - un deliciu cu gust complet si perfect!
Chiar si Sofia mananca pastaile in asa forma fara nici un comentariu, deci va dati seama cat de gustoase sunt.
Recomand sa folositi smantana de tara, smantana mai grasa din comert(care stiti sigur ca nu se branzeste la fiert) sau smantana dulce.
Ingrediente
●
Fasole galbena pastai
500 g
sau fasole verde
●
Cartofi noi
300 g
cantitatea de cartofi o reglati dupa gust si preferinte
●
Smantana
500 g
ca sa acopere toata cantitatea de cartofi si pastai, puteti pune si mai putin, va dau detalii la ultimii pasi
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
●
Sare
1 lingura
dupa gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un ceaun sau cratita mai mare puneti fasolea pastai curatata, spalata si rupta bucati medii.
Pas 2
Deasupra puneti cartofii curatati si taiati cubulete.
Turnati apa cat sa acopere pastaile si cartofii - puneti oala pe foc.
Pas 3
Cand incepe sa fiarba faceti focul mic, acoperiti cu capac si lasati 20-25 minute.
Pas 4
Dupa acest timp verificati daca sunt fierti cartofii si pastaile, scurgeti toata apa din oala si turnati smantana in loc.
Daca aveti putina smantana, nu scurgeti toata apa, mai lasati cam jumate si adaugati smantana. In acest caz va trebui la sigur sa ingrosati sosul cu putina faina.
Pas 5
Amestecati bine pastaile cu smantana, lasati sa fiarba vreo 5-10 minute.
Apoi adaugati ceapa calita in ulei.
Si la urma, daca vreti sa fie sosul mai gros putin(daca nu se ingroasa la fiert) - amestecati 1 lingura de faina cu 3-4 liguri apa si turnati in oala. Mai lasati sa fiarba, cam 2-3 minute - potriviti de sare si opriti focul.
Pas 6
Se serveste imediat, nu lasati mancarea mai mult de 20 de minute dupa fierbere sa stea - va fi gustoasa, dar nu vor mai fi asa de moi si cremosi cartofii.
Eu ma apuc s-o fac intotdeauna cu o ora inainte de timpul mesei si este exact cum trebuie.
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
25 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)